Sziasztok!
Eddig tökéletesen működött a Wordpress blogom az ATW szerverén. A napokban be akartam lépni az ATW-n az oldalamra, de nem volt a jelszó, amivel próbálkoztam, így újat kértem. Ez sikerült, azonban ekkor a blog ezt írta ki: Error establishing a database connection. Jó, gondoltam, biztos a config-nak van baja, mert ott nem írtam még át az új jelszót. Ezt megtettem, de utána sem működött a blog. Megtaláltam a configban a régi jelszót, és azt visszaváltottam az ATW admin felületén, visszaírtam a régi jelszót a configba is. Ezután sem működött. Megpróbáltam még Dreamwever MX szerkesztőben újra beírni az adataimat, hátha a Jegyzettömbös beírásnál oda nem illő karakterek kerültek be. Ãgy sem javult a helyzet. Ezt írja ki:
“Äťż
Warning: header() expects at least 1 parameter, 0 given in /wp-includes/functions.php on line 2861
Error establishing a database connection”
Ezután megnéztem a functions.php fájlt, de ott nem láttam hibát.
Segítséget szeretnék kérni. Hogyan háríthatnám el a hibát az újratelepítés elkerülése nélkül?
Itt elérhető a functions.php
töltsd le a config.php-t a gépedre és Notepad+±szal nyisd meg (ingyenesen letölthető http://notepad-plus-plus.org/download ) és nézd meg, nincs-e 3 felesleges “szemét” karakter a file elején. Töröld ki és mentsd el utf-8 BOM nélkül módban, töltsd vissza és ird meg az eredményt.
töltsd le a config.php-t a gépedre és Notepad++-szal nyisd meg (ingyenesen letölthető http://notepad-plus-plus.org/download ) és nézd meg, nincs-e 3 felesleges "szemét" karakter a file elején. Töröld ki és mentsd el utf-8 BOM nélkül módban, töltsd vissza és ird meg az eredményt.
Megnéztem, de nem láttam szemetet (ha a Wordpress által leírt utasítások nem számítanak annak)., Próbáltam olyat, hogy a config.php kezdetéből, a <?php-ből kitöröltem a kérdőjelet, de nem sokat javított a helyzeten.
Itt a config fájl elérése, hátha a te szemed élesebb, mint az enyém. :)
ha megnyitod a config-ot a gépeden, ott van az elején a Äťż???
Nincsen :S
akkor egyenlőre nincs ötletem … változatlanul kinn van a blogod helyett ugyanaz a hibaüzenet:
(azért irom ki, hátha jön egy okosabb)
Äťż
Warning: header() expects at least 1 parameter, 0 given in /wp-includes/functions.php on line 2861
Error establishing a database connection
Az alsó sor azt jelzi, hogy az adatbázissal nem találja a kapcsolatot ...
Akkor gondolom az ATW-nél lehet valami gond. Más tényleg nem maradt. 
Köszönöm szépen az eddigi segítséget ^^
Azért nem bánnám, ha jönne ide valaki nálam okosabb is
Mert velem eddig nem sokra mentél
Először is tisztázzuk: melyik jelszódat hagytad el, ami helyett újat kértél? Az ATW-set, vagy a Wordpress-ét? Ha a WP-ét, akkor semmi köze a wp-confighoz és nem is kell piszkálni benne semmit. Ha az ATW-ét, akkor is csak olyan esetben, ha ez a jelszavad az adatbázishoz is.
A http://zsofia1-blog.atw.hu/wp-admin/ oldal egyébként bővebb magyarázattal is szolgál, mint a főoldalad:
Ez vagy azt jelenti, hogy rossz a felhasználónév, vagy a jelszó információ a wp-config.php fájlban, vagy nem tudunk kapcsolódni az adatbázis szerverhez a megadott localhost címen. Ez jelentheti azt, hogy a blog-szolgáltató adatbázis szervere nem elérhető.
Biztos, hogy helyes a felhasználónév és a jelszó?
Biztos, hogy jó adatbázis szerver cím került beírásra?
Biztos, hogy fut az adatbázis szerver?
Légy szíves csatold ide a functions.php-dat (NE linkeld, mert ha harmadszor belinkeled, mi akkor sem tudunk hozzáférni), de mielőtt feltöltöd, TÖRÖLD belőle a jelszót (mert ahhoz semmi közünk, ugye).
Szia!
Az ATW-s jelszavamat változtattam meg, az adatbázishoz is az a jelszavam (Mysql adatbázisra gondolsz).
A configet és a functionst csatoltam.
functions.php: nekem egy frissiben letöltött WP csomagban a 2861. sorban ez szerepel:
Az általad feltöltöttben:
Nem tudom, ez lehet-e hiba, de ezért kapod a blogodon a felső sor hibaüzenetét ("Warning: header() expects at least 1 parameter, 0 given in /wp-includes/functions.php on line 2861").
wp-config.php: a fájl jónak tűnik, nekem nincsenek benne szemétkarakterek. Biztos, ami biztos, doublecheck-olj mindent:
[*]Létezik-e a "zsofia1-blog" adatbázis?
[*]Hozzáférsz-e a "zsofia1-blog" azonosítóval és az új jelszavaddal?
[*]Nem gépelted-e el a jelszót?
[/list]
Ha az adatbázis létezik, az azonosítóddal és jelszavaddal hozzáférsz és tutifix, hogy a jelszavad is oké, akkor a hibát jelezd az ATW felé, mert náluk lesz a gebasz.
@varnyu: pontosan hol látod te ezeket a dolgokat?
@varnyu: pontosan hol látod te ezeket a dolgokat?
@psztrnk: itt:
Érdekes, nekem Chromium alatt nem látszik… :blink:
A csatolt wp config amúgy nem bom nélküli csak szólok.
Ezt sajnos nem látom, nekem a gedit tökéletesen nyit meg/ment el minden ilyesmit… 
Köszönöm a segítséget, megpróbálom megoldani.
Adatbázisról: próbáltam a Mysql-re belépni az új jelszóval, de nem engedett (többször is próbálkoztam). Már jeleztem az ATW felé is, de nem hiszem, hogy nagy mozgolódás lesz belőle (a fórumukat elnézve, legalább is).
Elnézést a duplaposztolásért, de nem találtam “Szerkeszt” gombot.
Szóval psztrnk, megcsináltam, amit írtál, de nem változott sokat a helyzet. :S A többit már leírtam az előző hozzászólásomban.
csibi: utf-8 BOM nélküliben mentetted a config-ot???
csibi: utf-8 BOM nélküliben mentetted a config-ot???
Mit értesz BOM nélkülin?