premium előfizetés

Sziasztok!

Készítenék egy oldalt magamnak, mint magánszemély munkák bemutatására és egy másikat céges támában. Az ingyenes opcióban nemigen lehet varálni még a szöveges bejegyzés formátumát sem, ezért elgondolkodtam egy Premium előfizetésen. Kérdésem az lenne, hogy ha a regisztrációm alatt 2 külön lap van, külön névvel (all my sites) akkor egy premium előfizetés mindegyikre vonatkozik vagy csak egyikre?

Nekem van tárhelyem és domain regsiztrációm is mindkét névre más szolgáltatónál (3in1hosting). Van erre külön szükségem vagy a Wordpress Free vagy Premium ezt ki tudja váltani?

A Free verzióban valahogy lehet betűtípust változtatni, mert én csak egy félét találtam a szerkesztőben ami az ékezetes betűket (pl Ő) nem is jeleníti meg jól, még úgy sem hogy magyarra van állítva.

A Free verzióban megjelnnek reklámok?

Köszönöm a segítséget!!!

Kedves kantorcsaba!

A WordPress mindig is ingyenes (free) volt, és most is az, meg azt is gyanítom, hogy jó darabig az is marad. :slight_smile: A Wordpress az alap, a motor. Ehhez kapcsolódnak különféle dolgok - a megjelenítésért, a külalakért felelős sablonok (Themes), és a működés gazdagságáért, kiterjesztéséért felelős bővítmények (Plugins).

A bővítmények és a sablonoki körében egyaránt léteznek ingyenes, és fizetős (Prémium) dolgok, amelyekre - mint az életben általában - jellemző, hogy nem biztos, hogy a prémium a jobb, legfeljebb drágább. Kétségtelen, hogy vannak olyan feladatok, amelyeket csak prémium megoldással lehet megoldani; érdemes előbb keresgélni a wordpress.org oldalain, az interneten, hogy van-e ingyenes megoldás, tényleg az-e a megoldás, van-e jobb megoldás.

A WordPress-ben soha sincsenek reklámok (hacsak nem egy warez oldalról szedtél le valami, eredetileg fizetős, megoldást).

Ahány domain-ed van, annyira rakhatod fel ingyenesen a WordPress-t, mint alaprendszert, és választhatsz hozzá ingyenes, vagy fizetőd kiegészítőket, megjelenítőket.

Betűtípust, szinte majdnem minden sablonban lehet változtatni (legyen az ingyenes, vagy fizetős), de az általad leírt probléma jellemzően a telepítéskori, általad megadott, helytelen beállítással függ össze.

Köszönöm az infókat, egy kicsit most összezavarodtam.

Én egyszerűen a wordpress.com oldalon megadtam egy domaint és elkezdtem egy oldalt összerakni ingyenes theme-el. Úgy gondoltam ezt a kész ingyenes www.xxx.wordpress.com címet majd a már régebben regisztált domain nevem alá belinkelem és így legalább tudok variálni az oldalon ha kell. A regisztrált szolgáltatónál pedig elég egy minimum tárhelyet vagy csak egy domain fenntartást fizetnem. A lényeg hogy én, aki nem tanulta a programozást is tudjam kezelni és rendszeresen frissíteni a honlapot.

Nem töltöttem le semmi programot vagy hasonlót ezért ezt most nem is igazán értem. A betűtipus egy theme-en belül sem változtatható. A reklámokat pedig azért kérdeztem mert szerkesztés közben néha látok egy hasbot benne a szöveggel, hogy egyes látogatók itt majd láthatnak reklámot.

Aham! Itt van az eb elhantolva… :slight_smile:

A wordpress.com a WordPress.org ingyenes szolgáltatása, amelynek keretében a wordpress tartalomkezelő rendszer segítségével, használatával ingyenes weboldalak hozhatóak létre, előre megadott (bőséges) ingyenes rendszerelemekkel (sablonokkal, bővítményekkel).

Sajt domain név alat azt értjük, hogy saját (bérelt) tárhelyen, az előbb is említetett, ingyeneen elérhető, letölthető wordpress tartalomkezelő rendszerrel weboldal(aka)t hozunk létre, amelyet a net közönsége a domain címen érhet el.

Ugyancsak az előbb említett sablonokkal, bővítményekkel építkezhetünk, azzal a különbséggel, hogy nem egy wordpress.org által összeállított kínálatrendszerből válogathatunk, hanem az építés korlátlan elem-felhasználással bír; válogathatunk ingyenes és fizetős építőkövekből, de még saját magunk is létrehozhatunk elemeket.

A szolgáltatás/szolgáltató kínálatából történő választás a saját építkezéshez képest - érthető módon - a szolgáltató szempontjából korlátos; sok mindent ehet, viszonylagos szabadsággal, alkotni, de meg vannak a saját korlátok (ilyen pl. hogy csak a kínálatban lévő sablonok, bővítmények telepíthetőek, azok szabadon nem szerkeszthetőek. Képzeljünk el egy gyári legós dobozt, amelyből leginkább csak azok a formák rakhatóak össze, amilyent a külsőre rányomtattak.)

/A reklámmal kapcsolatban csak annyit: hogy az említett helyen azok a reklámok jelennek meg, amelyeket te szeretnél megjeleníteni; azok olyan “dobozok”, amelyek arra vannak felkészítve, hogy könnyen illeszthess az oldaladra reklámokat./

Természetesen, a wordpress.com lehetővé teszi, hogy akár saát domain nevedet használjad a valami.vordpress.com helyett, és prémium lehetőséget (ezzel nagyobb szabadságfokot) is biztosít, ekkor - gyakorlatilag - ő lesz a tárhelyszolgáltató.

Az átirányítás viszonylag egyszerű dolog, nagyon kényelmes bizonyos esetekben, de a keresőmotorok (Google, Bing, stb.) szempontjából nem mindig sikerülnek a legtökéletesebben - ügyetlen, nem hozzáértő átirányítással elérhető, hogy az oldalunk nem az őt megillető helyen szerepel az elérhetőségben, a vágyott célközönség alig talál rá, pedig látszólag minden rendben van vele.

Én azt javasolnám, hogy - ha már van saját domain neved - egy normális tárhelyszolgáltatónál viszonylag fillérekért váltsál tárhelyet, állj neki építkezni. Semmivel nem bonyolultabb egy weboldalt összeállítani, mint a wordpress.com oldalon, csak a sajátodat a végtelenségig variálhatod, és közben az alkotás öröme is a tiéd. :slight_smile:

Köszönöm a infókat!!!