Postok linkjeinek színváltása látogatás után + főoldal-probléma...

Sziasztok, nemrég kezdtem belemélyedni a WP-be, már készítem az első oldalamat, de van pár dolog, amit nem találtam a codex-ben:


 1. Olyan templet-et választottam, ahol a postok linkjei olvasás után kékről feketére váltanak, sajnos nem találom több órai keresés után sem, hogy hol tudnám ezt megszüntetni (azt szeretném, hogy maradjon kék, különben a link elveszik a szövegben).


 2. A honalpom aloldalakat (page) is tartalmaz, ezért betettem egy “Főoldal”-t is, hogy vissza lehessen jutni, de azt különálló oldalként értelmezi. Végül is egyértelmű, hogy attól, hogy Főoldalnak neveztem el, még nem fog betöltés utáni főoldalként viselkedni :slight_smile: csak nem találom erre sem a megoldást, pedig erre is szántam jócskán időt a codex-ben.  Sorry az amatőr kérdésekért, igyekszem fejlődni!

  Előre is köszönöm, aki segít!  Gábor

kérünk linket, és ránézünk.

Szia, a készülgető oldalam a http://www.foazegeszseg.huKöszi a gyors reagálást!

A linkek színváltoztatását a css-ben keresd, ne a codexben … Am olyan kiválasztót keress amiben szerepel a a:visited rész, és a tulajdonságok között van olyanja, hogy color: #000000;. Am http://getfirebug.com, sokat segít. De ha mutatsz oldalt, megmondjuk pontosan hol találod a css-ben.Dani

Dani, 2 perccel előtted linkeltem be :slight_smile:Köszi a választ, a stíluslapban sok helyen van a: visited rész, color választási lehetőséggel, szerintem megtaláltam, hogy melyiket kellene megváltoztatni, de hiába írtam át, nem történt semmi. (egy extra.hu-s honlapomnál próbáltam tesztképpen, mert a fizetős tárhelyen lévőnél a más által készített sablont nem engedi szerkeszteni a wp admin-ből, csak majd notepad+±ban)a { color: #0060ff; text-decoration: underline; }a:visited { color: #333; text-decoration: underline; }a:hover { color: #df0000; text-decoration: underline; }a img { border: none; }

Itt írtam át a #333 fekete színt a #0060ff kék színre, amilyenben szeretném látni a linkeket (tehát ne váltson át feketére a látogatás után), de sajnos nem történt változás.

Khm, fordított sorrenben válaszolnék. A color:#333; az nem fekete … És olvasni tudok, csak lassan írok válaszat, mert közben dumálnak hozzám, bocsi :stuck_out_tongue:Én az általad megadott oldalon kiszedtem a color: #333333; részt, és ugyonolyan kék volt látogatás után is. (márha az oldalsó menükre gondolsz)Code:

a:visited {

color:#333333;

text-decoration:underline;

}

style.css (20.sor)

Nem lehet h nem törölted a cache-t? Sokszor csak az után látod a css változtatást. És még mindig azt mondom, a firebug jó barátod lehet.

Dani

Köszi a segítséget, sikerült!

Üdv: Gábor

A 2-es kérdésemet még mindig nem sikerült megoldanom :frowning:“2. A honalpom aloldalakat (page) is tartalmaz, ezért betettem egy “Főoldal”-t is, hogy vissza lehessen jutni, de azt különálló oldalként értelmezi. Végül is egyértelmű, hogy attól, hogy Főoldalnak neveztem el, még nem fog betöltés utáni főoldalként viselkedni csak nem találom erre sem a megoldást, pedig erre is szántam jócskán időt a codex-ben.Sorry az amatőr kérdésekért, igyekszem fejlődni!

Előre is köszönöm, aki segít!”

Főoldalra lépéshez ne “Oldalt” hozz létre, persze hogy az a létrehozott oldalra fog ugrani, nem a kezdőlapra…!!!Ezt rakd be a menü elejére:


 • Főoldal

  + ha már arra jársz, szereti az egyszeri ember, ha a fejléc maga is link a kezdőlapra, úgyhogy azt is megfaraghatnád! ;)
 • Szia mano, köszi a gyors választ! Sikerült létrehoznom.  Már csak egy nagyon rövid kérdés: hogyan tudom bal szélre tenni a Föoldalt, tehát első menüpontnak? Az aloldalak kitolják a jobb szélére… Az intézőben nem jelentik meg a Főoldal, ott nem tudom számozással az első helyre bírni… A kódban, amit küldtél, az item-1 nem azt jelenti, hogy az első helyre kéne tennie?

  fogalmam sincs, csak ötlet volt, de működött! :smiley:

  a menü hol, milyen php-ben foglal nálad helyet?

  másold be, megmondom hova rakd át…

  Szia, a header.php-ban van, most így néz ki:  .

  .

  .  <a href="">
   <?php


   wp_list_pages('title_li='); ?>

  • Főoldal

  • <a href="">RSS   [/list]   <img src="/images/lime.jpg" alt="lime.jpg" class="bbcode_img" /> header image" title=" header image" />
   KÖSZI!!!!

  Szia mano (vagy valaki), bemásoltam… :slight_smile: Mi lehet a baki vele, hogy nem kerül az első helyre a “Főoldal”?  Köszi!

  azert mert oda van kodolva a felsorolas vegere…


 • Főoldal
  ez igy kell ((=
 • Köszi, hogy honnan szorult belétek ennyi tudás… :slight_smile:  Remélem egyszer majd én is hasznára leszek a kezdőknek :slight_smile: