Post-ok listázása az oldalon (csak bizonyos kategóriák)

Sziasztok! A következőben szeretném a segítségeteket kérni.

Van egy oldal, filmismertetők és hírek vannak rajta. Az oldalra a következő kategóriák vannak felvéve:

“ismertetők” - ide tartozik pár alkategória (“sci-fi”, “horror”, stb.)

“hírek”, “megjelenések”, stb.

Az egyik aloldalon meg kellene jeleníteni az összes, “ismertetők”-höz tartozó bejegyzést, ABC sorrendben. Ez már nagyjából meg is lenne, egyelőre formázatlanul:http://www.blizzhax.hu/cinegore/?cat=11A probléma az, hogy itt az ismertetők között ott van a többi kategória bejegyzése is (pl. “Predators - Interjú Robert Rodriguez rendezővel”, ami nem ismertető, hanem hír). Gondolom valami szűrőfeltételt kéne itt megadni, csak nem tudom, hogyan. A kódot bemásolom, hogy lássátok, hol tartunk jelenleg.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget.

query_posts(‘showposts=500&paged=’.$page_num.’&orderby=title&order=asc’); ?>
<?php while(have_posts()) : the_post(); ?>

<?php the_title(); ?>

újabb oldal a bookmarkomban, ahova ritkán rakok bármit is, szóval ezt veheted elismerésnek is.a problémád alapvetően ott gyökerezik, hogy kategóriaszűrésnél nem tudsz oda vissza játszatni a kivételekkel, mert egy category.php-d van, és az globális.tehát ha megadod, hogy cat=-9 akkor szivacs lesz, ha valaki a hírekre szűr, mert semmi nem fog megjelenni.a kérdés viszont az, hogy egy kategória szűkítésbe (11) hogy kerül bele egy másik, jelen esetben az interjú, amelyhez nincs is megadva más kategória csak a hír (9).szóval ezt nem értettem elsőre, amíg meg nem néztem a kódodat.

és szerintem ott van a lúd elásva, hogy tapasztalatom szerint a főoldalt kivéve a query post nem működik helyesen, a gyári alap meghívást próbáld ki.

ha azzal jó a listázás /jónak kell lennie/ akkor jöhet a következő lépés hogy miért 500-at akarsz egyben megmutatni? :o

Ha a lekéréshez azt írom be, hogyquery_posts($query_string . “&order=ASC”); ?>az sajnos nem működik (direkt úgy hagytam, hogy látszódjon az oldalon)a fő gond az, hogy ebben az esetben alkategóriánként rendezi egymás után (ha végzett pl. a horrorral, jön a scifi), ez meg így nem jó.De lehet, hogy én értettem félre az instrukciódat.

no.

akkor először azt gobozzuk ki, hogy, ha:

http://www.blizzhax.hu/cinegore/?p=1471

Predators – Interjú Robert Rodriguez producerrel

kategóriája láthatóan csakis és kizárólag hírek+info (9)

ami a kategória listád alapján szintén láthatóan nem alkategóriája az ismertetőknek (11), akkor hogy lehet az, hogy a 11-es listában az előbb szerepelt a fenti hír?persze MOST, ahogy másképp hívod be, máris nincs benne!

tehát a fenti problémád elvben már nincs is meg.

vagy csak a sűrű lapozás közepette én nem vettem észre?heh: most veszem észre, a gluttony sablont rendesen átszerkesztetted, de azért kéne még csiszolni rajta itt-ott…

hát a predators lehet nincs benne és ezzel ezen probléma megoldódni látszott, viszont így van két másik gondom (ami az a. verzióban már nem volt gond, de így szép az élet!): nem teszi ABC sorrendbe a cikkeket a lekérdezés, illetve a lapozást szeretném még felülbírálni, hogy ne tizesével kelljen haladnia a júzernek. Erre tudsz esetleg konkrét megoldást javasolni?

A jelenlegi kód ez:query_posts($query_string . “&order=DESC”); ?>

Vagy ha ez a verzió így nem lesz jó, és az előzőből sem tudunk tökéletes megoldást szülni, valami plugin létezhet erre, ahol bejelölöm, hogy miket pörgessen ki, milyen sorrendben, stb?

***na, az abc sorrend és a listázás is teljesen rendben van most már ezzel a kóddal:Abban esetleg tudna valaki segíteni, hogyan kell megadni azt, hogy ne a defalult 10 postot jelenítse meg az oldal, hanem plö ötvenet?Köszönöm,

Nekem “ő” csinálja: http://wordpress.org/extend/plugins/different-posts-per-page/

azt, hogy a kezdőlapon pl. 10 bejegyzés jelenik meg, pl. a kategóriában 20, a cimkében pl. 40, Archívum pl. 60, pl. a kereső oldalon pedig 80 darab bejegyzés jelenik meg. (a számok csak szélsőséges példák…)Ezen kívül képes külön-külön rendezni abc-re és időpontra…

Köszönöm szépen, kipróbálom!UPDATE: kipróbáltam, remekül működik, köszi! :smiley:

Ezt a horrorportált én is lejegyzem, jól jöhet film tartalmának bemutatásához (eddig a port.hu-t használtam és a filmkatalógust), persze ha a legújabb premier horrorok ismertetői is benne lesznek.