Post hozzáadása másik Pagehoz

Sziasztok!

sokat olvastam googleban, de sehol nem találtam - nekem tetsző - megoldást.

Annyit szeretnék elérni, hogy bizonyos postok ne a főoldalon jelenjelenek meg hanem más aloldalakon. Most sajnos minden a homepagera megy. Ahogy olvastam ezt a kategóriákkal lehetne megoldani de sehogy nem akar működni.

van valakinek valami értelmes ötlete? a neten amit csak találtam mind php-ban turkálást kér…

köszi

sziasztok

t

Üdv!

Márpedig ezt a kategorizálással lehet a legegyszerűbben megtenni. Ha vannak kategóriáid, akkor azoknak kell, hogy legyen kategória oldala is, ahol csak az adott kategória bejegyzései listázódnak ki. Ha nincs, akkor valami nagyon súlyos gond van a sablonoddal (amit mellesleg elfelejtettél megnevezni a probléma leírásakor).

Egyébként nekem úgy tűnik nem vagy teljesen tisztában a wordpress taxonómiájával. Itt a Page nem ugyanazt jelenti, mint a category oldalsablon.

'tmano' wrote on '2011-05-19:

Sziasztok!

sokat olvastam googleban, de sehol nem találtam - nekem tetsző - megoldást.

Annyit szeretnék elérni, hogy bizonyos postok ne a főoldalon jelenjelenek meg hanem más aloldalakon. Most sajnos minden a homepagera megy. Ahogy olvastam ezt a kategóriákkal lehetne megoldani de sehogy nem akar működni.

van valakinek valami értelmes ötlete? a neten amit csak találtam mind php-ban turkálást kér.....

köszi

sziasztok

t

Szia

Meg lehet valósítani egyedi listázással. Ehhez használhatod pl. a query_posts függvényt. Ennél be lehet állítani, hogy a bejegyzések listázásánál melyik kategóriát hagyja figyelmen kívül.

Az index.php -ben például valami ilyesmit használhatsz (category_not_in-nél kell megadni a kategória azonosító számát. a példában az 5) A kategória azonosító számát úgy tudod meg, hogy a WP-adminban bekéred a kategóriákat és a linkjükből kiderül az tag_ID

Code:

$args = array(

category__not_in => array(5)

);

query_posts( $args );

// The Loop

while ( have_posts() ) : the_post();

echo '
  • ';

the_title();

echo '
  • ';

endwhile;

// Reset Query

wp_reset_query();

Ahol meg szeretnéd, hogy csak azok a kategóriában szereplő bejegyzések jelenjenek az valóban vagy a kategória oldal (archive.php vagy category.php)vagy létrehozhatsz egyedi page template-t. És itt is használhatod a query_posts függvényt csak azokat a kategóriákat kell megadni amelyeket listázni akarsz:

pl. cat=2