pontatlan magyar fordítás a WooCommerce-ben

Sziasztok!



Ha a woocommerce-ben rákattintok a termékek menüpontra-ahol a termékcsoportok szerepelnek, mint pld. pólók, nadrágok, pulóverek, akkor kiírja hogy melyikből hány darab van, azaz póló 10db, nadrág 18db.

A problémánk az hogy az eredeti angol “products”-t ír, mivel azt feltételezi hogy egynél több terméked lesz-jogosan. Ám ez a remek magyar nyelv ezzel szembe meg, azaz magyarul “nadrág 18 termék” lenne, de az automatikus fordítás miatt ez látható: “nadrág 18 termékek”.



Hol lehet ezt átírni “termék”-re?



Köszönöm!






A Woocommerce nyelvi fájlját kell megkeresned (egy .po fájlt), majd a poedit szerkesztővel elvégezni a megfelelő helyen a fordítás javítását.

A mentést követően kapott .mo fájlt kell a régi helyére felmásolnod.


Nagyon örülök hogy van rá megoldás, ám kissé megrémít a módja. Esetleg nincs erről egy részletesebb "hogyan csináld leírás", vagy ez egy egyszerű feladat. A "pordit szerkesztő", az a "poedit" ?

Igazán köszönöm!

Üdv!



Mivel aktuáls téma a woocommerce és fordítás én a loco translate plugint használom. Ennek okán írok. Nem tudom miért, de ha elkészűl a fordítás folyamatosan felül íródik. Esetleg valami segítséget tudnátok adni?

Mária wrote:
A "pordit szerkesztő", az a "poedit" ?

Igazán köszönöm!

Igen, az. Elnézést az elírásért (az eredeti helyén is javítottam). poEdit

Nem egy ördöglakat, a program magyar nyelvvel is ellátott. ;)

@magyarur



A Woocommerce fordítása itt zajlik: https://translate.wordpress.org/projects/wp-plugins/woocommerce

Sziasztok!





Én épp ma a 2.6.1-re frissítettem a WC-t. A termékek kilistázásánál sajna nekem is problémám akadt a nyelvvel. A korábbi “Mind a(z) … találat megjelenítve” helyett az angol eredeti jelenik meg. Kerestem a Woocommerce eszközöknél a nyelvi fájl frissítésének kényszerítését, de nincs ilyen menüpont. Bementem a .po-ba, ott meg ott a fordítás. Akkor meg miért nem íródik át?

És ami érdekes, ha egy termék van csak akkor magyarul írja ki: “Egyetlen találat van”



:slight_smile:



Üdv,

1000 + 1 + sok oka lehet.



Pl. a hivatalos fordítási helyen nem fordították le.



Lefordították, de előtte a .pot fájl nem lett frissítve



Mittomén miért nem :slight_smile: :slight_smile:



A lefrissebb woocommerce plugin-ból kell készíteni egy friss, új pot. fájlt, s .po fájlt be kell frissíteni vele,az adott fordítást érvényegsíteni, elmenteni, a .mo fájlt visszatölteni.