Poedites fordítás-cache törlés

Sziasztok,



Tárhelyszolgáltatóm van és C-panelem a honlapomhoz.



Fordítottam egy bővítményt Poedittel. Megvannak a po. és mo. file-ok.

A C-panel Filekezelőjében feltöltöttem a po. és. mo file-okat a wp-content/languages/plugins mappába, a többi működő plugin nyelvi file mellé.



Ezt követően kiürítettem a browser cache-t.(firefox)

Ám hiába frissítettem, a nyelv nem változott magyarra.(Másik gépről másik böngészővel is ellenőriztem.)



(A Wordpress vezérlőpultban az általános beállításoknál a nyelv magyarra van állítva)



Mintha hetekkel ezelőtt olvastam volna valamit arról, hogy nem elég a browser cache-t üríteni, hanem még valahol máshol is kell, de nem akadok rá arra a cikkre.



Jó lenne, ha tudnátok tanáccsal szolgálni.



Köszönöm




És miért oda töltötted fel? A bővítmények nyelvi fájlának a helye az adott bővítmény nyelvi fájljai mellett van és nem a nagy közösben. Persze, hogy nem magyarodik. Nem ott keresi a bővítmény a nyelvi fájlt, ahová feltöltötted.

Ezt a könyvtárat nagyon kevés bővítmény használja a fordításhoz.



bővítmény / bővítmény/langugaes / bővítmény/lang - valami ilyesmi helyet keress.

Magyarul abba a könyvtárba töltsd, ahol az eredeti po/pot fájlt találtad.

Kedves Andrea!



Köszönöm a gyors válasz.



Azért töltöttem oda mert a bővítmény frissítése során ott megmarad úgy ahogy van, a bővítmény/languages nyelvi fájl-ja pedig frissítéskor változik, amit viszont nem szeretnék.

(Különben, a bővítmény language file-jába is feltöltöttem, próbából, de akkor sem magyarodott.)



A bővitmény fordítási tájékoztatója jelzi, hogy a .mo file több helyre is tölthető, attól függően, hogy frissüljön vagy ne. Imingyen:

The best practice is to store custom translations in wp-content/languages/plugins/, because that way the translations won’t be deleted during an upgrade. Options 2 and 3 above will be overwritten on upgrade.


1) wp-content/languages/plugins/ (RECOMMENDED)

2) /languages/ (DEFAULT)

3)


A 2. és 3. változat a plugin frissítésekor frissül, az 1. nem - írja a tájékoztatójuk.
Amit Te is ajánlottál az az alapértelmezett valóban, de csak akkor kell oda tenni ha azt akarom, hogy frissüljön.Ha nem akarom, hogy a frissítés felülírja akkor ott a helye ahová feltöltöttem.
A probléma máshol lehet, és én a cache-ra gyanakszom.

A magyar nyelvi fájl (hu_HU.mo, po) nem szokott frissülni, ha alapértelmezetten nincs magyar fordítás a bővítményben - és a legnépszerűbbeken kívül általában nincs, mivel nincs olyan fájl, ami felülírja a fordításodat.

Esetleg nézd meg a frissítések menüben, hogy van-e fordítási frissítés vagy azt írja, hogy minden fordítás a legfrissebb.

Ha cachet ürítettél és nincs cache bővítményed sem, akkor nem valószínű, hogy cache probléma lenne. Persze az még lehet, hogy van valami szerveroldalon beállított cache, amivel viszont egy átlag - shared - tárhelyen nem igazán tudsz mit kezdeni.

Egyébként melyik bővítmény?