Sziasztok,
szinte biztos vagyok benne, hogy weboldal készítés közben mindenki belefutott már ebbe a problémába.
A *.png fájlformátumról lenne szó. Annak is a háttér nélküli, tehát az alfa csatornát is tartalmazó részéről.
Wordpressben egyszerűen nem működik (nekem legalább is), hiába töltök fel “lyukasztott” png képeket,
keret mindig megjelenik körülötte. Van-e ennek a jelenségnek a kiküszöbölésére valamilyen módszer?
- Piano Black sablont használok,
- IE-ben, Chrome-ban, Firefoxban is jó lenne ha működne.
WP_pngfix és a WP_unitpngfix, bővítményeket próbál(gat)tam, nem sok sikerrel.
Kérlek, ha valaki tudja a megoldást ossza meg velem!
Előre is kösz,
eprolan
Szerintem nézz szét a css-ben, mert lehet, hogy a képeknek van háttér és keret beállítva. Az összes böngésző kezeli már ezeket a png-ket.
A wordpress meg pláne kezeli. Css-ben be van állítva a keret a képmegjelenítéskor.
Kösz a javaslatokat, de sajnos nincs bennük!
(pagenavi.css, rtl.css, style.css)
Felteszek egy print screen kép részletet, hogy lássátok ti is miről van szó.
Ezek a képek “lent” ugyanolyan képtulajdonságúak, mint a wordpress magyarország logó,
de az oldalra berakva ez jelenik meg.
Érdekes. Én ezt átlátszó gif-nél tapasztaltam, de ott sem minden méretnél. (Ugyebár origi, large, medium, thumb)
Tedd fel a firefoxhoz a “web developer toolbar” kiegészítőt és megmutatja neked, hogy melyik elemre melyik css file hivatkozik. Illetve megmutatja az elem css tulajdonságait is.
A Google Chrome/jobb egérgomb/elem megtekintése - is megmutatja az összetevőket,
de így se találom hol van, pedig itt még a pipákat is ki lehetett szedni a borderről és a backgroundról!
Ãgy kellene kinéznie!
eprolan, magyar jelzéssel a végén
Leszedtem a sablont kipróbálni. Beleraktam a css-be egy részt:
#wrapper img{
border:none;
background:none;
}
és jó lett. Próbáld ki.
#wrapper img{
border:none;
background:none;
}
és jó lett. Próbáld ki.
Igen én is láttam, hogy ezeket kellene módosítani de,
egyszerűen nem találom ezt a két sort (ez az én bajom),
se a kiválasztott sablon (black piano) css-ben, se a php-iban, nincs meg!
Na keresem tovább…
…addig is kösz a segítséget!
Mert nincs is benne egyik fájlban sem. Nem kell keresni, egészítsd ki a style.css-t és meglátod jó lesz.
Nem találtam, nem is keresem tovább…
…kiegészítettem, ahogy mondtad evosonic - műxik!
Köszönet
Nem láttam sehol benne base64-et. Szívesen.