Plugin,theme magyarítás

Sziasztok!

Lemagyarítottam egy plugint, de rájöttem hogy nem tudom hogyan kell használatba tenni.

Mivel alapból angol nyelvű, és az angolt a languages könyvtárban nem találtam meg, és semmilyen beállítást nincs.(Vagy csak én nem látom?)

Szóval örülnék ha elárulnátok hogy kell működésre bírni.

• egy ráadás:

Lemagyarítottam egy themet is, és az se akar működni.

Pedig ott már csak egy nyelv van.(header.php meg ezekben)

A cache-t is kiürítettem, de semmi.Ötlet?

netdown:

igy nem is lesz ötletünk :slight_smile:

milyen tárhely, melyik WP verzió, melyik sablon, melyik plugin? :slight_smile:

ja, és hogy magyaritottad a plugint meg a sablont? poEdittel vagy a php file-okban irtad át?

Saját tár,legújabb,palmixio,akármelyik.

A plugint a .po fájlal, de nem poedittel…

A lényeg hogy hol van az angol nyelv…

A sablont phpkben.

Kedves netdown!

Remélhetőleg a bővítmény (plugin) és a sablon (theme) fordítása nem olyan “borzadmányos”, mint amennyire kifacsarod szegény magyar anyanyelvünket a hozzászólásodban! :wink:

(lemagyarítottam, használatba tenni… brrr… :frowning: )

A Palmixio sablon nem tartalmaz .pot fájlt, így ahhoz vagy gyártasz egyet, vagy - és ez tűnik esetünkben célszerűbb megoldásnak - a .php fájlokon végighaladva a szükséges helyekre kézzel beírod a magyar fordítást. (A sablon frissítésekor figyelni kell az utólagos módosításokra, mert azok elszállhatnak, mint a győzelmi zászló…)

Bővítményeknél nem teljesen mindegy, hogy melyikről beszélünk, mert teljesen változatos tud lenni a nyelvi fájl elhelyezkedése, elnevezése. Általában a nyelvi fájlt (a .mo fájlt) ugyanoda kell elhelyezni, ahol a .po, illetve a .pot fájl található, például a bővítmény gyökerébe, vagy a languages, language, lang, vagy éppen localize alkönyvtárába.

Az angol nyelvi állományt a .po, illetve a .pot fájl tartalmazza, amely az ember számára emészthető formában készült, míg a gép számára emészthető formát a .mo fájl tartalmazza.

Fordításkor - általánosságban - a .po, illetve .pot fájlból készítünk fordítást, amit -hu_HU.po fájl néven mentünk el (illetve -hu_HU.mo néven), majd a *-hu_HU.mo fájlt helyezzük a megfelelő helyére.

Sablon:

Mint olvashatod, phpban írtam át, és nem változik.

Plugin:

Rájöttem hogy nem csináltam .mo fájlt.:S

És azt hogy kell?:S

Abban a mappában, ahol a nyelvek vannak, nincs angol, de angol van alapból.

Sablon: nem olvastam figyelmesen, illetve nem álltam neki fejtvényt rejteni… :slight_smile:

Nem mindegyik php fájlban írtad át a szövegeket, ezért maradhatott (feltehetően) angol nyelvű a sablon megjelenése.

Másik lehetőség: valahol átírtad a php fájlokat, de nem töltötted fel a tárhelyedre, vagy feltöltötted, de nem írta felül a létező fájlokat, esetleg rossz helyre, rossz könyvtárba másoltad.

Elképzelhető, hogy valamilyen cache bővítményt próbálsz és az még bekapcsolva van, ezért nem látszik azonnal a változás, hiába frissíted a böngésződ gyorsítótárát.

Bővítmény (azaz: plugin):

Te sem vagy egy figyelmes olvasó, hiába írom le: "Az angol nyelvi állományt a .po, illetve a .pot fájl tartalmazza… " :wink: :slight_smile:

Töltsd le a poEdit-et és az automatikusan megcsinálja a .mo fájlt.

Emlékszem olyan szövegre amit átírtam, és még mindig angol.

Látom nem sikerült elmagyaráznom…

Ugye van a könyvtár amibe vannak a nyelvek.

Van 5 db.

Olasz,török,spanyol,dán, és még valami amit cs-nek ír.

És ezek között nincs angol.

A po és mo fájl mindegyiknek megvan.

Tehát az angol fájlok máshol vannak.

PoEdit-el megy.

Köszi!

Azért visszatérve: a wp-config.php fájlodban került beállításra a hu_HU, azaz a magyar nyelv. Nem szakszerűen, de remélhetőleg érthetően: A program végrehajt egy utasítást, a bővítményen keresztül. A parancs elszáguld megtekinteni, hogy van-e a beállított nyelvnek megfelelő nyelvi fájl a kommunikációhoz. Amennyiben van, akkor azt jeleníti meg, amikor pedig nem talál ilyent, akkor végrehajtja a bővítmény eredetileg használt nyelvezetének megjelenítését. Mivel a számítástechnika nemzetközileg elfogadott nyelve az angol, ezért általában angolul írják a bővítményeket, így a kis szerencsétlen, magyar nyelvi fordítás hiányában ezt fogja megjeleníteni.

És, ha nem titkolózol, hanem elmondod, hogy melyik bővítménnyel küzdesz, akkor már régen megnézhettük volna a szerkezetét, és sokkal előbb rájövünk, hogy mi lehet a gondod. Az a gondod, amit nem tudtál elmondani, mi meg nem vagyunk 100%-os gondolatolvasók (de törekszünk rá… :wink: ). :smiley: