Plugin nyelvekkel

Sziasztok!

Nekiállok az első pluginem megírásának, tuti lesz sok kérdésem, remélem az alapokat az API -val meg tudom csinálni.

Az első és fő kérdésem, hogy ha szeretném megcsinálni, hogy nyelvesíteni lehessen, hogy / hol kell megadnom, hogy po/mo fájlokat használjon, illetve hogyan tudom létrehozni ezeket a fájlokat?

A poeditet letöltöttem, de nem látom, hogy hol lehet új sztringet felvenni hozzá.

a nyelvesítést már tudom, csak a po fájlokat nem :frowning:

A lényeg itt van: http://ryan.boren.me/2004/11/01/localizing-plugins-and-themes/

Ha jól meg van bütykölve a plugin (=elő van készítve fordításra; műszó: i18n), akkor ha megmondod a poeditnek, hogy miképpen jelölted a fordítandó stringeket… abból ő meg tudja csinálni a POT file-t (POT = po template)

köszi.

ezt értem, és így is csinálom, olvastam róla.

a gond az, hogy folyamatosan hibát jelez a poedit, amikor egy új katalógust létre akarok hozni.

aztán megnéztem a php feldolgozóját, és látom xgettext. ilyenem nekem nincs. most letöltöttem a cygwint, hátha, bár ezt sehol nem írják.

No igen, ez kicsit kiszúrás, hogy mindenhol le van írva minden, csak pont az nem, hogy windowsos usereknek telepíteniük kell a cygwint. most már megy.

portableapps > poedit és nem kell x 100MBos Cygwin :slight_smile: de amúgy van sima exe installer amivel ugyancsak megy de hát portable kisebb és másolhatod ahova akarod… pld pendrive-ra…

köszi az infót, jó tudni.