Piwik webanalitika -Alternatíva a Google Analytics-re!

Sziasztok!Sok helyen olvasom, hogy milyen jó ez a Piwik-bővítmény a statisztikai adatok monitorozására, de alakadtam a telepítésében.

A bővítményt feltettem, de elakadtam a telepítésében…Mi az a “PIWIK URL” és “Auth token?”

Hogy állítsam be?Amúgy a wp-vezérlőpultra kiteszi az adatokat? Jelenleg nekem a Jetpack stat-plugin-ja van és kényeles, hogy egyből látom, “mi az ábra”…

Gondolom, h a Google analytics kiteszi, akkor ez is tudja…

Köszi a segítséget!

Üdv!

Ha használni akarod a Piwik WordPress bővítményt, akkor telepítened kell al domain-re vagy al-könyvtárba magát a Piwik rendszert. Utána tudod beállítani a Piwik URL-t és a Auth token-t. Az Auth token-t megtalálod a Piwik Vezérlőpultodon.

A Piwik letőltési hívatkozása: http://piwik.org/latest.zip

Telepítése: http://piwik.org/docs/installation/

http://piwik.org/blog/2012/10/how-to-install-piwik-analytics-video/

Ezt a videót követem, de nem értem pl,hogy miként jött neki elő az a képernyő, amin 1:04-nél a “mysql database”-ikonra kattint…:S

Cpanel-en belül készít egy adatbázist és hozzá egy mysql felhasználót. Olyan tárhelyen mutatja be ezt, ahol Cpanel van erre. (Lehetne más is, pl: InterWorx)A PIWIK is adatbázist használ, mint a WP.

Na oké… azt hiszem, inkább későbbre hagyom ezt a piwik-dolgot, mert túlságosan kezdő vagyok még ahhoz, hogy ilyen dolgokat csináljak. :smiley:

A válaszodat köszöntem, azért! :slight_smile:

Az a baj, h én a wordpresst nem tettem fel. Megkaptam egy olal belépési adatait, minek révén szerkeszteni kezdtem azt. Majd később ugyan azt az oldalt megcsinálta egy szoftvercég,kicsit jobban a az oldal mondanivalójához közelítve a designe-t és a megjelenést. Annak is megkaptam a belépési adatait és úgy “szerkesztem” azt.

Godolom azok az adatok, amelyekkel bejelentkezek, nem ugyan azok, mint a szerver ftp-hozzáférése igaz?

Nem akarok senkit bántani: Isten engem úgy segéljen. Egyszerűen, már megéltem ezeket a dolgokat, és te is jól mondtad Rotcsa, hogy az ember fia/lánya mindent kipróbál, ha kell, ha nem.

A Google Analytics önmagában egy ragyogó rendszer, de azért fötrünk más statisztikai bővítményekért. Ez rendben is van, mert hátha abban más, ami különbséget keresünk.

De…, valójában egyikre sincs szükségünk, hiszen minimum 60 %-áról a statisztikai guruk is csak találgatják, hogy miként működik, mire való, hogyan lehet piszkálni. És már ez utóbbi is gondot okoz egy kezdőnek, de még egy középhaladónak is.

Nem itt kellene kezdeni, hanem ez már a vége felé van, amikor fel kell tenni a habot az “i”-re… :smiley:

Igen, mintha már találkoztam volna én is olyan véleménnyel, hogy ez igazából felesleges az oldalamnak, mert ezek a programok már üzleti cél kellene, hogy szolgáljanak és mi klubbunknak erre nincs szksége, illetve nem profilja. Az igazat megvallva én azért akarom ezen programok közül valamelyiket, mert látom, hogy tényleg normálisan átgondolt és megtervezett munka áll mögöttük. A pontosságuk pedig messze meghaladja a hasonló “belső” bővítményekét Az oka tehát, hogy én egy olyan beidegződéssel “szenvedek”, hogy szeretném mindenből a legjobbat! :smiley:Jelenleg StatpressV is van , de attól ezek jobbak, szerintem :slight_smile:

Egyáltalán nem mondtam, és nem is mondom, hogy felesleges. Nagyon is értékes adatokhoz juthatunk általa. Csak annyit mondok, hogy lehet, hogy még korai. Vagy az is lehet, hogy még túl erős fegyver.

Legtöbb tárhelyszolgáltató biztosít valamiféle statisztikát a tárhelyhez, ami - véleményem szerint - kellően bőséges és tanulságos. Ami pedig fontos is lehet; nem az én tárhelyméretem rovására megy, nem az én oldalamat lassítja, nem kell még egy bővítménnyel lassítani a beolvasást, nem kell ügyelnem a más bővítményekkel való összeakadásra, nem kell gondoskodnom a frissítésről, stb.

Azért is szeretem, mert ez legalább nem veszi feigyelembe azokat az oldalmegtekintéseket, amelyeket én akciózok. A Jetpack is nézi, meg a SatpressV is, meg még sok más, így pedig nem pontos a statisztika.