Picasa

No, nekem egy olyan picasa plugin kellene 2.5-hoz (amiket találtam és joknak tuntek régebbi wp-kel mey csak), amivel picasabol lehet képet beilleszteni (a wp felületen keresztül), vmint sidebarba véletlenszeruen megjelenit képet (és ezt vhogy ugy, hogy a super-cache ne kesselje be :smiley: )vagy ez tul sok egyszerre, ennyit ne kivanjak?

Kicsit felhozom a témát.Én igazából csak egy olyan plugint keresnék, ami beégyazza a Picasa album képeit. Nekem speciel a NextGen galéria megjelenése tetszik, mondjuk valahogy úgy képzelném el a beágyazást.

Nagyon sok ilyesmi plugin van, de ezekkel két nagy gond van:
  • tönkreteszik az xhtml érvényességet
  • nem a teljes méretű képet, csak 800x600-ast importálnak be    Ez utóbbit nem igazán értem. Ha jól látom, mindenféle bonyolult utakon importálják a képeket. Én megnéztem az Picasaweb albumok RSS feedjét. Kapásból ott van benne egy bélyegkép, meg egy link a teljes méretű képre. Innen már nem lenne olyan nehéz megcsinálni (legalábbis gondolom, de én analfabéta vagyok ehhez), hogy ezt a bélyegképet, alatta meg a teljes méretű képre mutató linket ágyazza be egy plugin. Mégsem láttam egy ilyen elven működő plugint sem.    Vak vagy, rosszul gondolom, hogy ez egyszerű, vagy csak egyszerűen ez a lehetőség még senkinél nem merült fel?

kPicasa Gallery

Próbáltam. Ezzel a második panaszom a baj, vagyis hogy ez is a 800x600-as képekre mutat. Nézd meg a demot: http://www.boloxe.com/techblog/kpicasa-gallery-demo/?album=VoyageOttawaLátszik, hogy itt a link olyan képekre mutat, hogy hosszúcím/s800/képfájl.jpg, de az s800 lehet s720, meg talán más is, ahogy láttam. Na, ez egy átméretezett kép, az eredeti képfájlnak ugyan ez a linkje, csak épp ez az s800/s720/sAKÁRMI könyvtárnév nincs benne.

Írd át.

kpg.class.php

Code:

$fullURL = str_replace('s144/', '', $thumbURL);

legyen.

És rájössz, hogy fog menni.

(mivel ha van referer, akkor a google szervere 404-et ad.)

charlie wrote:

Írd át.
Hát belenéztem, bevallom. De nem sokra jutottam vele... Nekem ez kicsit magas PHP :(. Meg amúgy is, inkább fognám, és a fenti elv szerint megírnám, hogy RSS-ből csináljon galériát.

charlie wrote:
(mivel ha van referer, akkor a google szervere 404-et ad.)
Hopsz, na így már izgalmasabb a dolog... :(
Szerk.: http://wordpress.org/extend/plugins/tantan-flickr/


Picasa helyett Flickr, viszont ez megy szépen!

Teljes képet is se kaphatsz, mert idézek a flickr oldaláról:

Quote:

Remember! Flickr Community Guidelines specify that if you post a Flickr photo on an external website, the photo must link back to its photo page.

Igen, olvastam a feltételeket. De ennek a plugin eleget tesz, ott van mindenhol a link a flickr oldalára.Viszont rájöttem, hogy csak 3 albumot (setet) lehet csinálni ingyenes flickr reggel, az meg nem túl sok :(. Mondjuk nem tudom, mit görcsölök, még van bőven hely a 250 megámból :slight_smile:

Nekem is olyan Picasa-ról képet beszúró plugin kellett, mint a topic nyitónak.

Többet is kipróbáltam az elmúlt hetekben, végül a Easy-Picasa-nál maradtam.Már csak egy problémám van.

A szerző, a szerkesztő és az admin tud úgy hozzászólást írni, hogy tud médiát föltölteni.

A közreműködő tud posztot írni (persze nem tudja közzé tenni), de médiát föltölteni nem tud. Ez nekem idáig nagyon jó, viszont az Easy-Picasa plugin a saját gombját a média feltöltő gombsor mellé teszi, így a közreműködő nem tudja használni.

Én viszont szeretném, hogy a közreműködő tudjon a Picasa-ról képet beszúrni.

Valahogy azt szeretném elérni, hogy a Picasa plugin gombja mindenképpen megjelenjen a poszt szerkesztéskor.

Nem tudom, változott-e valamit a Picasa rendszere, de én most leültem, és kókler létemre egy óra alatt összedobtam egy scriptet, ami adott thumbnail mérettel az adott méretre mutató linkkel csinál galériát. És működik! Nem akar ebből valaki Plugint csinálni? :slight_smile:

Például egy ilyenre gondolsz? http://wordpress.org/extend/plugins/wp-picasa-image/


'Farkas wrote on '2009-11-21:
Például egy ilyenre gondolsz? http://wordpress.org/extend/plugins/wp-picasa-image/
Nem, ez csak egy képet rak be. Én olyat kerestem, ami egy albumból csinál olyat, hogy megjeleníti a kisképeket, és azok alatt linket direktben a nagy képre. A gond az, hogy eddig bármit találtam, max a 800 pixel széles képre lehetett kattintani.

Amit csináltam, az megcsinálja az rssből a fentit, kb így: http://pub.szucsati.net/pica.php

Ez most speciel úgy megy, hogy a forrását bemásolom egy oldalba a Wordpressemben, és akkor szép lesz. Ezt kéne megcsinálni úgy, hogy ne kelljen másolgatni, csak ehhez már lehet, lusta leszek :slight_smile:(nem tudtam szerkeszteni a hsz-t)

Nos, végül rászántam magam, nekiálltam plugint csinálni belőle. Egész jól haladok, csak kéne pár beállítást csinálni hozzá adminban, meg megcsinálni úgy, mint a NextGen Gallerynél van, hogy mutassa az albumokat, és kattintható legyen, aloldalon mutatva az albumokat.

Ha valakit érdekel: http://szucsati.net/erdekessegek/wp-plugin-embedded-picasaweb-album/

Köszönjük szépen! :slight_smile:

Készül az admin felület is az alapértelmezett adatokhoz. Csak az albumlistát hogy fogom megcsinálni…? :frowning:Az a baj, hogy én alapvetően utálok programozni, ennek megfelelően kontár is vagyok, így valszeg hemzseg a cucc a hibáktól. Jó lenne, ha lenne itt egy hozzáértő :slight_smile:

Vki aki használja a kpicasat segítene nekem?a gondom, hogy nem szeretném a képeket publikussá tenni, viszont akkor a plug nem látja. van egy példa a leírásában (KPICASA_GALLERY(TripToEurope#Gv1sRgCILA9ebdxLyZaQ)) de ez megjelenít egy konkrét albumot, ami nem nyilvános, de én az eredeti formában szeretném, hogy egymás alatt a nem nyilvános albumok megjelenjenek bélyegképpel, vagyis albumképpel és ráklikkelve jöjjenek elő a képek.

A mostanival úgy tudnám megoldani, ahogy látom, ha az album oldal alá aloldalakat szerkesztek és azokba pakolom az albumokat egyesével. és talán mondjuk csak ezért nem szerkesztgetném meg egyesével oldalanként linkelve az összes albumot, mert így egy idő után egy halom aloldalam lenne.vagy ha van olyan plugin, ami picasa nem nyilvános albumait kilistázza, majd klikkre megnézhetőek a képek vmi csillivilli bmivel, csak ne a picasat linkelje. az is jó, ha egyenként kell beraknom az albumokat, csak ne kelljen külön oldalakat szerkesztenem albumonként.kérem az előző törlését és vki magyarázza már el, hogyan lehet szerkeszteni a hsz-t?

Üdv!Kezdő WP felhasználó vagyok…

Olyan kérdésem lenne a KPICASA-val kapcsolatban, hogy beüzemelés után az Options-ben meg kell adni egy Felhasználónevet, de bármit is adok meg, hibát ír. Vagy azt, hogy nincs ilyen User vagy azt, hogy nem talál senkit, akinek admin@gmail.com lenne az e-mail címe.

Megjegyzem nem ilyen címmel vagyok admin…

Mi lehet a gond?

A segítséget előre is köszönöm!