Piano Black sablon

Sziasztok segítségre lenne szükségem, még mindig kezdő wordpress-es vagyok. Felraktam a Piano black sablont (+ a magyar fájlt hozzá innen a fórumból), eddig a Twenty Ten volt fent, de most a Piano blackkel az a probléma, hogy a legutóbbi bejegyzéseknél fordított sorrendben kezeli a dátumozást nem úgy, mint az előző sablonnál. Tehát most a legutóbbi bejegyzések között azok a tételek szerepelnek, amelyeket legelőször adtam hozzá. Hogyan lehetne ezt kijavítani?

Hogyan érted, hogy fordítottan kezeli a bejegyzéseknél a dátumozást? A régebbi bejegyzések vannak elől, vagy az év hó nap helyett nap hó év formátumú a dátum?

Bocs, kicsit furcsán sikerült leírnom. Tehát az oldalsó sávban ahol ez van, hogy “Legutóbbi bejegyzések” nem azok vannak listázva, amit tényleg legutoljára írtam be, hanem azok, amelyeket legelőször, tehát a legelső 6 bejegyzés látható a legújabb 6 db helyett és ugyanígy az adott kategóriákban is fordított sorrendben jeleníti meg, azokat rakja a legelejére, amit legelőször írtam be, ez eddig fordítva volt. (Tehát dátumilag azok vannak legelőször, amelyeket hamarabb írtam be, de én fordítva szeretném). A dátum formátuma a bejegyzéseknél év - hónap - nap.

Kérdéseim:

1. Melyik sablont használod?

2. A legfrissebb bejegyzések megjelenítését az oldalsávban widgettel/pluginnal csinálod, vagy a sablonba van beépítve a funkció?

A dátum formátumának egyébként nincs kihatása a rendezésre, az csak azt határozza meg, hogy hogyan jeleníti meg a the_time() által visszaadott információt.

(Bocs, most vettem észre, hogy a Piano Black-et. Még nem vagyok ébren. :stuck_out_tongue: )

Megnéztem a sidebar-t, és elvileg ugye widget nélkül is kiteszi a recent post dobozt. Ha nem wigdetet használsz a legfrissebb bejegyzések megjelenítéséhez, akkor a sidebar.php-ban keresd meg ezt (ha widgetet használsz, akkor lövésem sincs):

Code:

• <a href="">

és cseréld ki erre:

Code:

• <a href="">

Lássuk mi történik.

(Igazából az order=DESC-nek alapértelmezettnek kellene lennie, úgyhogy nem tudom, miért csinálhatja ezt...)

Szia

Most widgetben van kitéve, mert több widgetem is van, és úgy emlékszem hogy amikor kiraktam az első widgetet el is tűnt a sablon által kirakott legutóbbi bejegyzések (és mivel kezdő vagyok a témában nem tudom mit csináljak vele)

Linket tudsz adni az oldalhoz?

Elküldtem pü-ben.

Probléma megoldva (köszönet psztrnk-nak) a postmash plugin kavart be.

Van-e ötlete valakinek arra, hogy mi okozhatja azt, hogy az utóbbi iden nem működik a lenyíló menüim, gyakorlatilag semmit sem csináltam vele azon kívül, hogy frissítettem a wordpress-t. Bár nem tudom, hogy az okozta-e vagy sem, mert próbáltam a bőítményeket is kikapcsolni, hogy hátha az okozza, de nem jöttem rá így se, hogy mi lehet a gond.

Állandóan a kezdőlap fül van kijelölve, pedig a többi menüpontom lenyílós lenne, de hiába megyek rá nem csinál semmit, hanem kijelölve hagyja a kezdőlap fület. Valakinek valami ötlete a probléma megoldására?

Más sablonnal mi a helyzet?

Nem próbáltam mást, nem tudom. De ez eléggé ki van hegyezve a témára így nem szeretném lecserélni.

Themes Directory szerint a Piano Black sablon 2010-ben volt utoljára frissítve és lehetnek kompatibilitási problémái az újabb WP-vel.

Az lehet, de eddig mindig jó volt. Jó lenne tudni, mi okozza a hibát.

Igen, minden baj úgy kezdődik, hogy a baj előtti pillanatig nem volt semmi baj… :slight_smile:

Ne aon tőrd a fejedet, hogy miképpen nem lehet, hanem azon, hogy miképpen lehet megoldani, hogy ne legyen baj: Andrea rákérdezett, hogy más sablonnalis ezt teszi-e. Nyilván, alaphelyzetben azt mondja, hogy nézd meg, hogy az alapsablonnal is ezt teszi-e. Ha igen, akkor valóban más a baj (általában egy bővítmény frissítése is be tudja tenni a kaput; kapcsold ki az összeset, majd egyenként vissza, hogy mikor jelentkezik a gond.

Ha az alapsablon használatakor nincs gond, akkor nagyon is Trisq tanácsára kellene hallgatnod; ez felett a sablon felett elszállhatott már az idő vasfoga. Tetszik, nem tetszik, bejáratott vagy sem: vagy megreparálod, vagy lecseréled (olyan ez,mint a nagyon öreg autó esetén - akármennyire is a szívedhez nőtt, egyszer eljön az idő, amikor ki kell vonni a szolgálatból…)

Kikapcsoltam az összes bővítményem és úgy működik. De meg is találtam a hiba okát, azóta kijött a bővítményre egy frissítés és úgy működik újra.

A sablon style.css fájljában melyik rész utalhat a menü fölötti részre? Vagyis a menü alatti területet kifakítja a sablon, ezt szeretném megszüntetni de nem tudom melyik rész vonatkozik ide. Mert a háttérképem nem ilyen fehér fakó, hanem sötétebb, kb olyan, mint a kép jobb szélénél

Mi alapján lehetne ezt megtalálni? Hogy szokták vajon nevezni a sablonoknál a színátmeneteket? Rá tudna valaki nézni, hogy melyik részén kellene próbálkoznom?

http://data.hu/get/8384123/style.txt

Elsőkörben légy szíves azt áruld el, hogy miért nehezíted azoknak a dolgát, akik segíteni akarnak? Sokkal egyszerűbb, ha magát az oldalt írod be.

Bosszúból ( :slight_smile: ) most megtanítalak css kódot keresni :smiley:

Hozzávalók: 1 db Chrome böngésző és az abban betöltött honlapod.

A kívánt rész fölött klikk jobb egérrel és kiválasztod az “Inspect elements” lehetőséget.

Alul látod a csatolmányon is látható segédeszközt. Ha bal oldalon az idézőjelek közötti elemeken kattintasz, akkor fölül a böngészőben mutatja azt is, hogy melyik elemhez tartozik. A jobb oldalon pedig látod a css kódot.

A színátmenetek több sorosak. Olyat keress, hogy

background: -moz-linear-gradient,

background: -webkit-linear-gradient,

background: -o-linear-gradient,

background: -ms-linear-gradient,

background: linear-gradient, persze mindegyiknél van érték is és

filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.gradient,

ez a pár sor szokta a színátmenetet takarni.

Előtte meg egy background és színkód szokott lenni.

Köszönöm a segítséget, megpróbálkozom vele. Oldal címét azért nem írtam, mert még csak én tudtam belépni de csináltam egy teszt hozzáférést ha valaki meg szeretné nézni.

f1adatbazis.com

Felhasználói név és a jelszó is: teszt

Szóval az a bajom, hogy a felső banner kép fölötti rész ahol a menü van, fehér színátmenet jelenik meg, amit el szeretnék tüntetni. Egy kicsit látszik a banner bal és jobb oldalán is, illetve nagyon halványan a banner kép alatt is.

Közben ránéztem de lövésem sincs melyik részt kellene megváltoztatnom. Esetleg ha rá tudnál nézni te is majd azt megköszönném :slight_smile: