Php probléma

Sajnos nagyon elakadtam egy viszonylag egyszerűnek tűnő feladaton.

Készítettem egy videót hogy könnyebb legyen elmagyaráznom a problémát. A videón jól látszik ha egy post sincs az oldalon akkor is megjelenik a cím hogy Recent posts, holott van egy if vizsgálat “<?php if (have_posts()) : ?>” A while ciklust ez ahogy látom egyáltalán nem érdekli hogy lehetne ezt megoldani? Nem vagyok valami szuper phps de akkor vajon mi nem jó?Loop a hivatalos oldalról van: http://codex.wordpress.org/The_LoopVideó: http://www.screenr.com/TYq8Forráskód itt: http://pastebin.com/HHTLQQEg

Ötlet? :slight_smile:

Vizsgáld a global $post vagy a global $wp_query ben lévő posts metódust.Mivel időközben felülíródhat(pluginok, sidebar widgetek).

De, ha indítasz egy rewind_posts() hívást a vizsgálat előtt, akkor a $wp_query visszaáll az oldal kérés szerintire.


'DjZoNe' wrote:
Vizsgáld a global $post vagy a global $wp_query ben lévő posts metódust.

Mivel időközben felülíródhat(pluginok, sidebar widgetek).


De, ha indítasz egy rewind_posts() hívást a vizsgálat előtt, akkor a $wp_query visszaáll az oldal kérés szerintire.
Hmm kösz, utána nézek.

Igy jól müködik: http://pastebin.com/PEErFZGN :slight_smile:

Amennyiben home oldalon, vagy single, vagy archive oldalon használod nem lesz szükséged a plusz wp_queryre a have_posts előtt.

Mivel az url alapján generálódik egy query_posts, amit a rewind_posts állít alapállapotba.

2 fajta post type és egy fajta page type jelenik meg az oldalon, ha sima loop ot írok, akkor az alap oldal tartalmát dobja be, de a home -on lesz még recent posts , works, illetve még slider is.

Amúgy pontosan mi történik amikor írok egy loop -ot nem tudom, de utána fogok nézni.

Itt van a teljes home template, ha érdekel: http://pastebin.com/p0t3QaRfEladásra szánom a témt hamarosan végezni fogok vele. :slight_smile:

Alapvetően, ha rewindelsz, akkor a works fölötti posts listázás queryje lesz az aktív, szerintem.De erről a $wp_query változ var_dumpolásával megtudsz győződni.