php.ini

Sziasztok!

Szép napot mindenkinek.

Mivel nem tudtam, hogy hova is írjak, hát megpróbálok itt, előre is elnézést kérve, ha nem jó helyen kopogtatok :slight_smile:

Alapvetően egy bővítmény körüli problémák (kérdések) kapcsán merültek fenn bennem kételyek, de mivel nem konkrétan a bővítmény a téma, azért vagyok itt:

Az egyik bővítmény kapcsán segítséget kaptam egy kedves ismeretlentől “defaultgateway”. Ő szerinte egy bizonyos php.ini fájlba kell pár dolgot beleírnom. Szerinte ez a php.ini az xampp/php/exe"-ben található. De ott sajna nem lelem :(. Illetve máshol sem :(. Csak két hasonlót dobott ki a kereső. Ezek: php.ini-development, php.ini-production.

A kérdésem felétek az, hogy a php.ini fájl mennyire része a rendszernek? Magyarán, ha én nem talállom, az hiba? Vagy csupán annyi, hogy létre kell hozni?

És bocsi ha kicsit nyakatekerten fogalmaztam :slight_smile:

Üdv:

z

Hello.

Ha jol olvastam xampp usb verzióját használod. A c:xamppphp mappában található a php.ini fájl amit tudsz szerkeszteni. A php.ini fájl része a php keretrendszernek mivel ez tartalmazza a beállításait.

Keresd meg a fájlban ezt: extension=php_openssl.dll vagy igy: ;extension=php_openssl.dll ha nem találod akkor keress rá erre: extension=php_xmlrpc.dll és másold be utána a extension=php_openssl.dll -t.

Üdv.

Kicsit figyeljetek legközelebb jobban. Xampp telepítőnél le van írva, hogy php.ini-production -t nevezd át php.ini-re…

Ez egy példa file, hogy ne kelljen neked kitalálnod a paramétereket, de persze akárhogy beállítható…