Az oldalam a következő címen érhető el: http://spore-network.extra.hu/ Azt szeretném megérdeklődni, hogy lehet-e a wp oldali menüjét importálni egy .php fájlba?
Biztos lehet, de minek?
Mindig értelmesebb dolog azt leírni a kérdésben, amit el szeretnél érni, az ideális végeredményt… aztán majd valaki megmonda a hogyant.
Például, szeretnék majd importálni egy:
- Kérdez Felelek
- És egy Alkotás Megosztót (amivel meg lehet osztani a Spore, Lényeit, Épületeit stb.)
Simán. sidebar.php include() -al!
Honnan hívjam meg az sidebar.php? A sablonból, vagy magából a word-press-ből?
Sablonból.
A php fájlom a következő parancsot tartalmazza…
<?php
include(‘wp-content/themes/slim-glassy/sidebar.php’);
?>
…és ez a írja ki.
Fatal error: Call to undefined function: is_404() in /wp-content/themes/slim-glassy/sidebar.php on line 12
Akkor nézd meg mi van a 12. sorban!
Azt hiszem, sajnos kezdem érteni.
Kedves anonymous külső phpfájlba szeretné betölteni a teljes menüt. Ami már csak azért is bajos, mert ahhoz nem csak a sidebar.php-t kell betölteni, hanem a wordpress teljes template rendszerét, ami annyira nem lesz vicces dolog.
Szerintem inkább csinálj egy külön oldal sablont, és azt húzd rá a statikus oldalakra, mint hogy gányolj a menü importálással.
Rendben. Gondoltam, hogy nem olyan egyszerű dolog ez…
Azé' annyir nem... http://forum.word-press.hu/post/8813/#p8813
(második bekezdés)
Ez mindig igaz, mindentől függetlenül...
Warning: main(./wp-content/themes/slim-glassy/wp-blog-header.php): failed to open stream: No such file or directory in /1.php on line 2
Fatal error: main(): Failed opening required ‘./wp-content/themes/slim-glassy/wp-blog-header.php’ (include_path=’.:/usr/local/lib/php’) in /1.php on line 2
Csak DjZoNe-nak van igaza.
require(’./eleresi-utvonal-a-bloghoz/wp-blog-header.php
a kövér betűs részen bukik meg mindenki… ezt a fájlodtól számítod a WP install root könyvtárához - tudom, ez mindig nehéz, ha az ember nem tanul meg olvasni.
wp-blog-header.php NEM EGYENLő a sablon header.php
Mielőtt vitatkozol, oda kellene figyelni a file nevekre!
De a legjobb, ha visszaméssz a kályhához:
- hol van az a fájl, amelyikbe be akarsz hívni bármit, pl. a sidebart?
- WP-n belül, WP-n kívül?
- Hol van a WP installáció?
Ha ezt már tudod, akkor 2 db. “server path” c. elérési útvonalat kell helyesen beírni.
Ennyi.
Ez nekem egy kicsit bonyolult… Létezik olyan plugin amivel egy bejegyzésbe/oldalba be lehet vinni a php-t?
Hát… ha bonyolult, akkor ne erőszakold. Vagy hozzátanulsz, vagy felbérelsz valakit.
Olyan plugin van, és vélhetően többször megadták már ebben a fórumban: phpexe vagy execphp és efféle nevek után kell bogarászni.
Olyan plugin van, és vélhetően többször megadták már ebben a fórumban: phpexe vagy execphp és efféle nevek után kell bogarászni.
Köszi. Utána nézek.
Köszi… Pont jókor, mert én nem találtam egyet sem.