.php fájlba oldali menü importálása

Az oldalam a következő címen érhető el: http://spore-network.extra.hu/ Azt szeretném megérdeklődni, hogy lehet-e a wp oldali menüjét importálni egy .php fájlba? :slight_smile:

Biztos lehet, de minek?

Mindig értelmesebb dolog azt leírni a kérdésben, amit el szeretnél érni, az ideális végeredményt… aztán majd valaki megmonda a hogyant.

Például, szeretnék majd importálni egy:
  • Kérdez Felelek
  • És egy Alkotás Megosztót (amivel meg lehet osztani a Spore, Lényeit, Épületeit stb.)

Simán. sidebar.php include() -al!

Honnan hívjam meg az sidebar.php? A sablonból, vagy magából a word-press-ből?

Sablonból.

A php fájlom a következő parancsot tartalmazza…<?php

include(‘wp-content/themes/slim-glassy/sidebar.php’);

?>…és ez a írja ki.Fatal error: Call to undefined function: is_404() in /wp-content/themes/slim-glassy/sidebar.php on line 12

Akkor nézd meg mi van a 12. sorban! :slight_smile:

Azt hiszem, sajnos kezdem érteni.

Kedves anonymous külső phpfájlba szeretné betölteni a teljes menüt. Ami már csak azért is bajos, mert ahhoz nem csak a sidebar.php-t kell betölteni, hanem a wordpress teljes template rendszerét, ami annyira nem lesz vicces dolog.Szerintem inkább csinálj egy külön oldal sablont, és azt húzd rá a statikus oldalakra, mint hogy gányolj a menü importálással.

Rendben. Gondoltam, hogy nem olyan egyszerű dolog ez… :slight_smile:


DjZoNe wrote:

Kedves anonymous külső phpfájlba szeretné betölteni a teljes menüt. Ami már csak azért is bajos, mert ahhoz nem csak a sidebar.php-t kell betölteni, hanem a wordpress teljes template rendszerét, ami annyira nem lesz vicces dolog.

Azé' annyir nem... http://forum.word-press.hu/post/8813/#p8813


(második bekezdés)
'DjZoNe wrote:

Szerintem inkább csinálj egy külön oldal sablont' date=' és azt húzd rá a statikus oldalakra, mint hogy gányolj a menü importálással.[/quote']


Ez mindig igaz, mindentől függetlenül...

Warning: main(./wp-content/themes/slim-glassy/wp-blog-header.php): failed to open stream: No such file or directory in /1.php on line 2Fatal error: main(): Failed opening required ‘./wp-content/themes/slim-glassy/wp-blog-header.php’ (include_path=’.:/usr/local/lib/php’) in /1.php on line 2Csak DjZoNe-nak van igaza. :slight_smile:

require(’./eleresi-utvonal-a-bloghoz/wp-blog-header.phpa kövér betűs részen bukik meg mindenki… ezt a fájlodtól számítod a WP install root könyvtárához - tudom, ez mindig nehéz, ha az ember nem tanul meg olvasni.wp-blog-header.php NEM EGYENLő a sablon header.phpMielőtt vitatkozol, oda kellene figyelni a file nevekre!

De a legjobb, ha visszaméssz a kályhához:
  1. hol van az a fájl, amelyikbe be akarsz hívni bármit, pl. a sidebart?
  • WP-n belül, WP-n kívül?
  1. Hol van a WP installáció?    Ha ezt már tudod, akkor 2 db. “server path” c. elérési útvonalat kell helyesen beírni.

    Ennyi.

Ez nekem egy kicsit bonyolult… Létezik olyan plugin amivel egy bejegyzésbe/oldalba be lehet vinni a php-t?

Hát… ha bonyolult, akkor ne erőszakold. Vagy hozzátanulsz, vagy felbérelsz valakit.Olyan plugin van, és vélhetően többször megadták már ebben a fórumban: phpexe vagy execphp és efféle nevek után kell bogarászni.


moshu wrote:

Hát... ha bonyolult, akkor ne erőszakold. Vagy hozzátanulsz, vagy felbérelsz valakit.

Olyan plugin van, és vélhetően többször megadták már ebben a fórumban: phpexe vagy execphp és efféle nevek után kell bogarászni.

Köszi. Utána nézek.

http://wordpress.org/extend/plugins/exec-php/

Köszi… Pont jókor, mert én nem találtam egyet sem.