Php az oldalon

Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, ha szerkesztésben éppen szerkesztem az oldalt, akkor html nézetben miért nem akarja elfogadni a php kódokat?

Akárhányszor php kódsort viszek be, mentés után mindig átdobja ilyen java tagekbe az egészet. Lehett ezzel valamit csinálni valahol szerkeszteni, hogy a php-vel ne legyen problémája? Mert szerintem ennek azért működnie kellene ha már phpben iródott az egész!!!

Kedves Róbert,

“It’s not a bug it’s a feature!” / Ez nem hiba, ez egy szolgáltatás!

Ha felületről jogosultsággal php kódokat lehetne szerkeszteni, illetve bejegyzésekbe illeszteni az egy meglehetősen súlyos probléma lenne:

pld valami kedves látogató egy ilyen kódot helyezne el az oldaladon:

http://www.tutorial.hu/rekurziv-php-script-konyvtar-torlesehez/

Ugye-ugye?

PHPkódokat nem a bejegyzésekbe illesztünk bele, hanem a sablon/bővítmény forrásába.

wp-content/(themes|plugins)

Not a bug!

Hmm. De én ezt admin felületen és adminisztrátori privilégiumok mellett gondoltam nem feliratkozó látogatókra akik csupán hozászólhatnak a tartalomhoz. Meg aztán szerintem ha valaki ártó szándékkal jönn fel megoldja az azt javában is , vagy tévedek. A mintának felhozott kis php fügvény meg mindenképpen töröl, nem kell rendelkeznie semilyen hozáférhetőséggel az illetőnek. De veszekedni sem akarok senkivel!!! :smiley:

Szia!

Nem tudom, pontosan mi a célod, de a WP szerkesztőjéből (magában a post-ban) meg tudsz hívni függvényeket és eljárásokat rövidkódon (shortcode) keresztül. Ennek ez a módja.

A php kódja ilyenkor nem a post-ba kerül, hanem - általában - a functions.php-ba, ott kell leprogramoznod, hogy mi történjen, mi fusson le és mi legyen a kimenete.

A shortoce-ban paramétereket is át lehet adni. Így szoktak mindenféle + dolgot hozzáadni a sablonhoz. (Űrlapok, galériák stb.)

Itt példák is vannak: http://codex.wordpress.org/Shortcode_API

:smiley: Ez nekem már very high!

Valahogy kapizsgálom,de még mindig nem tiszta. Hol van a functions.php? Sablon szerkesztése vagy a plugin szerkesztése? ááááááááá

Szia!

A functions.php az egy fájl, a sablon könyvtáradban. Elérhetősége FTP vel: …/wp-content/themes/(sablonod neve)

A functions.php-ban tudsz új függvényeket felvenni, utána add_shortcode -al meg tudod mondani, mi legyen a shortcode neve, és melyik függvény tartozzon hozzá.

Utána ezt a shortcode-ot meg már magába a postba tudod használni.

@Király Róbert:

File-okat ne a webes felületen próbálj szerkeszteni.

Ftpn felkapcsolódsz, letöltöd, szerkeszted, visszatöltöd.

Nem kell házi serverem van itt fut gépemen linux alatt.Tehát ha pc nem üzemel nincs oldal :D. Minden itt van gépen mysql php5 apache2 csak még az emailt nem sikerült sehogy belőnöm rajta. Pedig fent van a google smtps plugin is még sem fogad küld levelet. Valamilyen ssl csatornára pofázik, php.ini-ben pedig nem találtam semilyen ilyen féle opciót.