Permalinkek változtatása, vagy maradjon az alap?

A WordPress-es weblapom kb. 1 hónapja működik.

Az extra-ra raktam fel, de itt csak az alap permalinkek működnek (pl. /?p=1).

Gondolkodom rajta, hogy átrakjam egy fizetős tárhelyre.Az a gondom, hogy nem okoz-e gondot, ha átírom a linkeket, hiszen az oldalamat már indexelte több kereső is?

Helló,a csinos permalinkek általában azért nem akarnak működni, mert az ingyenes hostok nagy többsége nem, ha igen, meg csak papíron támogatja a .htaccess + mod_rewrite dolgot. Ezzel nem tudom, mekkora hülyeséget írok, de sztem ezek kellenek hozzá. Tulképpen a mod_rewrite még meg is lenne sok helyen, de a .htaccess-t nem engedik biztonsági okokból, kac-kac.Viszont áthidalhatod a gondot. A permalink-bállításoknál ugye van többféle verzió, ami tetszik az embernek; feltételezem, leginkább a /%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/ struktúra felelne meg; ez működik is, ha elé írsz egy ilyet: /index.php. Szóval így kell kinéznie az egyéni permalink-struktúrádnak: /index.php/%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/Ez így már menni fog.

Köszönöm a választ.
  • A keresők nem fognak összezavarodni a permalinkek változása miatt?
  • Próbáltam az általad említett megoldást, de sajna:
  • Először 500-as hibát dobott az extra
  • majd rájöttem, hogy a wp .htaccess fájlt is létrehozott, ezt töröltem, utána 404-ek jöttek frown.gif

Á, télleg, az extrán van .htaccess. Huh, próbáld meg, hogy így nézzen ki:


BEGIN WordPress


Options +FollowSymLinks


Options +SymlinksIfOwnerMatch
RewriteEngine On


RewriteBase /blog/


RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f


RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d


RewriteRule . /index.php [L]
# END WordPress
Aztán, rémlik valami, hogy az extrán át kellene nevezni a .htaccess-t htaccess.txt-re. A címlapról elérhető faq-ban, vagy valami ilyesmi helyen írták. De lehet, hogy azóta ez változott. Viszont nagyon jó a lájv segítségük ;)

Ebben az utóbbi esetben elvileg működnie kellene simán a permalink-struktúrának (/%year%/%monthnum%/%day%/%postname%/ ).

Sajna úgy néz ki sehogyan sem megy a SEO url az extrán.

A .htaccess fájlok teljesen tíltottak.

Az index.php-s megoldáshoz is kellene néhány php.ini beállítás, de az is tiltott. frown.gif

Egyszer már le lettem szólva amiatt, hogy jeleztem, az extra nem támogatja a .htaccess fájlokat… (a htaccess.txt azért nem egészen váltja ki a .htaccess-t tudtommal) nos, a supportot megkérdeztem anno, és azt válaszolták, amit akkoriban is mondtam: nem támogatják… lehet variálgatni, és ha valakinek sikerül, mindenképpen ossza meg a titkot, de sajna nem megy… és kell hozzá a mod_rewrite persze.

Köszönöm a válaszokat.Elképzelhető, hogy a most induló blog szolgáltatásukat használja Exer és ott megy.

Viszont nekem az kevés volt, mivel csak fix design volt és úgy emlékszem plugineket sem lehetett berakni.A fő kérdésemre sajnos még senki sem válaszolt:

Érdemes-e az 1 hónapja indított blogom permalinkjeit megváltoztatni: ?p=x-ről pl. /%caregory%/…-stílusúra?A nagy keresőkben már benne vagyok (google, stb.). Viszont az aloldalaimra még nem nagyon sokan linkeltek. A fő oldalam megcsak sima “/”.Találtam 1 Debreceni céget aki 5000+áfáért nyújt 500MB tárhelyet 1 évre. Ott van mod_rewrite is. Érdemes átköltöznöm, és permalinkeket átállítanom vagy nem?

Aha, csekkoltam, és tényleg nem megy sehogy nekem sem, pedig korábban mintha. Persze lehet, sőt valószínű, hogy rosszul emlékezem. Nem extrán van blogom egyébként, hanem a 110mb.com-on, ahol ugyan .htaccess nincs, de mod_rewrite igen. Így aztán a /index.php/%year%/… struktúra nekem működik.Szerintem csak akkor érdemes permalinket csinosítani, ha nagyon szúrja a szemedet. Nekem szúrta. Szerintem a keresőket nem nagyon fogja zavarni, ha mégis változtatsz, ezek a szimatbotok úgyis a főlapról indulva kotorásznak, gyakorlatilag az első alkalom után a frissítéseket keresik. Azt hiszem. Ja, van egy google sitemap plugin, azt szerintem mindenképpen tedd fel.

Köszi szépen.

Közben én is kipróbáltam, ha az extrás blogot használod ott megy.

Egyenlőre hagyom így.

A sitemap plugint már használom. smile.gif

ez engem is érdekelne: fizetösnél a wp beállításoknál a permalinkeknél a kivánt verziot beállítva ugy jelenteteni meg az oldalt, ahogy az ki van jelölve? pl dátum, vagy oldalnév, nem a page id?

nem kell semmi trükk, csak kitt-katt, save és kész? :slight_smile:

Csak kitt-katt és kész.

(Feltéve, hogy a szerveren van mode_rewrite és AllowOverride)Amúgy, az eredeti kérdésre: a “nem-szép” permalinkek MINDIG működnek, tehát a default-ról másra állitani sose gond. Forditva viszont gondot okozhat.

kösz a gyors választ.

konkrétan az atw és az extra fizetős tárhelyeire gondoltam

csak mert nem merem átállítani, mert így olvasgatva a fórumokat azt látom, hogy az általad jelzett “Forditva viszont gondot okozhat.” probléma másnál előfordult, azt viszont nem sürün láttam, hogy “megoldódott, köszi”. :smiley:

az extrát mintha többen kifogásolták volna, az atw-re viszont nem irtak ilyent… lehet meg kéne próbálnom? :slight_smile:illetve még egy kérdés: ha azt akarom, hogy csak a page neveket (ne a postokét, hanem az oldalak neveit) jelentesse meg, akkor (példa)

http://www.example.com/page/

ez a struktúrát kell használnom?

Nem lehet kétféle permalinket használni: vagy a “default” (csúnya= /?p=17) vagy valami más - és ez érvényes lesz mind a postokra, mind a Page oldalakra!Ha a defaultról bármi másra állitod - a Page mindig example.com/page-slug lesz!

nem kétféle permalinket akarok, hanem egyfélét. amire én gondoltam az az, hogy van ugye a dinamikus oldal, ahol a postok egymás alatt vannak, ez pl hírek. aztán vannak a statikus oldalak, rólam oldal, meg macskám oldal, meg kutyá oldal.

én azt akarom, hogy az legyen permalinkként, hogy (elöbbi példánál maradva)

http://www.example.com/macskam/

http://www.example.com/rolam/

http://www.example.com/kutyam/.és a másik kérdés amire még nem tom a választ: az extra.hu és az atw.hu fizetős oldalain müxik ez?

Ha van 3 oldalad efféle cimekkel, hogy Macskam, Rolam, Kutyam - akkor (mint mondám), ha bármi mást használsz, mint a default, akkor pont az lesz permalink gyanánt, amit fentebb példaként beirtál.A WP automatikusan csinál egy “slug” nevű változatot minden cimből (post és Page): kisbetűs, éktelen és kötőjeles. Pl.

A kutyámról szóló oldal = a-kutyamrol-szolo-oldalA slug szerkeszthető, módositható, de jobb ha pubikálás előtt teszed.p.s. az emlitett hosztokról nem tudok semmit, sorry

utolértelek szellemileg, ok, értem :smiley:

az atw-n müxik, vettem egy nagy levegöt és kipróbáltam…

de nehogy egszerü legyen, 4 oldal van, és az egyiknél az oldal a design-t elvesztve simán fehér alapon a könyvtárszerkezet hozza be… (bal oldalon fájl név, pl képek nevei, pontozott rész, majd a mérete, sima fehér alapon…) a többinél szépen kiírja, hogy pl /kutyam, /macskam, de ezt az egy oldalt szétcseszi… grrrr

ki érti ezt?

Ha láthatnám, talán megérteném…

egy céges oldal volt, és nem akartam úgy hagyni.

sztem kinyomozom máshogy a problémát…

mindenesetre a segítséget köszönöm…