Sziasztok!
Életemben először találkozok a wp-el, egy oldalt kellene építenem a segítségével. (php-hoz értek)
Viszont a linkjeim sehogy sem akarnak működni (pedig már 100 helyen próbáltam megoldást találni).
A közvetlen link beállítás most ez: /%category%/%postname%.php
Bármilyen linket is állítottam be, mindegyik 404-es hibát dobott.
Van valamilyen függvény(ek) a link megadáshoz?
egy .htaccess file-t kéne elhelyezned a wp-d docroot-jába, hogy minden "permalink"et az index.php kezeljen le, ne pedig mappákat keressen szerencsétlen…
szóval:
#.htaccessbe:
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
Köszönöm szépen a gyors választ.
Én naiv azt gondoltam, hogy majd a wp jól beállítja .htaccess fájl-t és nekem már semmi dolgom vele,de
ezek szerint ez nem így van. Mondjuk az nyilvánvaló, hogy alapból egy blog rendszer és ezek szerint van beállítva.
Mégegyszer köszönöm a segítséget.
a wp beállítja amúgy, ha kap rá jogosultságot (írható a mappa számára)
én még sosem szerkesztettem a htaccess fájlt. Jó helyen megy ez magától is…
hát mivel ott van jogosultsága a wp-nek írni a file-t Nálam is generálódik.
Hát még mindig nem működnek azok a nyavalyás linkek, de most már tudom mi a megoldás.
Le kell törölni a wp a tárhelyről és el kell felejteni örökre.
wp nékül már rég működne minden , még a rövid url-ek is. ))
Hát még mindig nem működnek azok a nyavalyás linkek, de most már tudom mi a megoldás.

Gratulálok beyma!
Éppen a harmadik hozzászólásodnál adod fel. 3 a magyar igazság! És hol a ráadás? És az Istenáldás? ;)
Ha nem piszkálod a WordPress-t, akkor is szépen működik, mint blogmotor. Ha növekednek az igényeid, akkor bármit ki lehet hozni belőle, mint azt egyik rovatunkban láthatod is (Kik használnak WordPress-t?).
Egy kis türelem, egy kis odafigyelés, egy kis tanulás - és már feljebb léphetsz pár fokot.
Sajnos az a helyzet, hogy kénytelen vagyok wp-t használni, mert ezt várják el tőlem.
(Nem önszántamból akartam használni. Ha tehetném a közelébe se mennék, mert eddig is megvoltam nélküle.)
Egy oldalt (és nem blogot) kellene építenem vele, szépen, rövid url-ekkel és gyorsan (ami nem elhanyagolható).
Tehát nincs időm kielemezni a működését, nekem vagy működik azonnal vagy mehet a levesbe.
van akinek jó a gportál is
Beyma ne add fell ilyen könnyen.Utána bánni fogod,mert a wp egy nagyon jo rendszer és mint azt Gyözö is mondta egy kis tanulásal,odafigyelésel bármit kihozhatsz belöle.
Na de a problémára viszetérve mely tárhely szolgáltatónál vagy mert könyen lehet a probléma oka az hogy nincs engedélyezve a mod_rewrite a szerveren.Ez csak egy tipp.
Az utóbbi két hétben végig a rövid linkeken izzadtam a wp-ben, tehát már eléggé megküzdöttem vele.
Az a baj, hogy a wp codex-ben sem talátam meg azt, amit kerestem.
A tárhely a cég tárhelye saját, külön szerverrel az interware-nél és álítólag minden jól be van állítva (már futnak rajta wp-s oldalak is).
Biztos én vagyok ennyire láma, de nekem egyszerűbbnek tűnik beállítani egy htaccess fájlt, mint a wp-ben bajlódni a linkekkel.
Odáig jutottam el, hogy ha létrehozok egy oldal tipusú elemet, akkor műkszik ez a link. http://<a href="/[oldal]
de mi a helyzet a változókkal (GET vagy POST típusú), azokat hogyan lehet tovább vinni itt, a wp-ben?
(Szóval első körben kiábrándultam, mert azt hittem, hogy sokkal egyszerűbb dolgom lesz.)" class=“bbcode_url”>/[oldal]
de mi a helyzet a változókkal (GET vagy POST típusú), azokat hogyan lehet tovább vinni itt, a wp-ben?
(Szóval első körben kiábrándultam, mert azt hittem, hogy sokkal egyszerűbb dolgom lesz.)
Nálam az oldalaimon altalában a következö beálitást használom:
de ez valtoztatható ahogy a helyzet kivánja a .htaccess tartalma pedig az amit Hgrg le is irt már.Igy müködni kelene neki.
Tehát amenyiben a wp adminjában beálitotad a közvetlen linkeknél hogy milyen modon jelenjenek meg az linkek és a .htaccess is megfelelö helyen van müködni kellene neki.Lehet egy frisiés nem árt ctrl+F5
beyma
mit akarsz elérni, mihez kellenek neked ezek a változók? Használj sessiont
#.htaccessbe:
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
ez most miért nem jó?
Ha jól értem barátunkat a permalinkek már működnek, hisz mint mondta az url/oldalneve címre bejön neki a kért oldal. Å valami egyebet akar elérni, csak még nem sikerült belőle kiszedni hogy mit
beyma
mit akarsz elérni, mihez kellenek neked ezek a változók? Használj sessiont :D
A session kezeléssel elég rossz tapasztalataim vannak, de ha másképpen nem megy még az is lehet, hogy session-ökhöz fordulok.
A wp alapból kezeli a session-öket, nincs szükség session_start() -ra, stb?
(A célom az, hogy valamilyen módon változókat tudjak átadni aloldalak között)
Nem igazán értem, hogy pontosan mit akarsz elérni, de erre való a custom field…
http://www.google.hu/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fcodex.wordpress.org%2FCustom_Fields&ei=08OLS5ueFYqqnAPq_qi0BA&usg=AFQjCNFSl_YJ_pWDg5KWrWbAXbY8AxfmAA
Nem igazán értem, hogy pontosan mit akarsz elérni, de erre való a custom field..
http://www.google.hu/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&ved=0CAgQFjAA&url=http%3A%2F%2Fcodex.wordpress.org%2FCustom_Fields&ei=08OLS5ueFYqqnAPq_qi0BA&usg=AFQjCNFSl_YJ_pWDg5KWrWbAXbY8AxfmAA
Van több linkem, ami átnavigál egy bizonyos aloldalra. Mindegyik link ugyanarra az oldalra hivatkozik, de tudni akarom, hogy melyik linkről jutottam arra az oldalra. Ehhez kellene egy változó, amit a link segítségével tudnék továbbítani.
A céloldalon pedig a változó alapján a megfelelő tartalmat jeleníteném meg.
Ez wp nélkül pofonegyszerű, de wp-ben nem tudom, hogy lehet megcsinálni... Van valakinek vmi ötlete evvel kapcsolatban?