Permalink nem müködik

Sziasztok!Egy segítségre lenne szükségem. Ha beállítom oldalamon a permalinkeket, a “Not FoundThe requested URL … was not found on this server.” üzenetet kapom. A Tárhelyen megy a htaccess, ezért gyanítom, hogy a wordpressel van gond. Továbbá gyanus az is, hogy bármilyere kapcsolom a permalinket (egyedi, dátum-név, numerikus…) a címsorban ugyanazt a formájú az urt (valami.hu/valami formátum) jelíti meg meg, tehát nem a permalink beállításnak megfelelően módosul.Várom a válaszokat, nagy köszönet jár érte! :slight_smile:

Ha 404-et kapsz akkor vagy nem megy a htaccess vagy nem lehet módosítani. Ez esetben neked kell beleírni. Nekem is volt ilyen. Amikor módosítod a permalink strunktúrát akkor alurra kiirja a wp, hogy mi kelle hogy legyen a htacces-ben nézd meg hogy benne van e a fájlban. Ha nincs akkor másold bele mentsd el. És akkor kell mennie.

Arra figyelj, hogy a wp kéri, hogy írható legyen a .htacces, de NE hagyd 777-esen! Tedd vissza utána csak olvasásira.

  • Efrud: Sajna nem értem mit mondassz. Sokféle htaccess-szel próbáltam már, de a permalinkek sehogy sem működnek, csak ha az alapétrelmezetten hagyom.


  • syska: köszi, nincs már 777en, de így sem ok.

ne sokféle .htaccessel probalkoz, hanem azzal amivel kell.ha csak wp-d van, akkor CSAK ez legyen a .htaccess fájlban (ami a tárhelyed gyokerébe van, feltéve, ha a wp is ugyanott van):

Code:RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule . /index.php [L]


Efrud magyar hangja: charlie. :smiley: Én is ezt akartam mondani csak túlbonyolítottam a dolgot.

Persze ez volt az első amivel próbálkoztam, csak azután más változatokkal. Nem megy se így se úgy.

akkor nincs a tárhelyedre engedélyezve a rewrite.

Erre én is gondoltam, de a szolgáltató szerint van. Illetve ugyanezen az tárhelyen egy joomla alapú oldalon rendben működnek a keresőbarát linkek

Hát nálam az van amit Efrud mondott ( azaz charlie), tehát a .htacces -emben csak ez van:RewriteEngine On

RewriteBase /

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule . /index.php [L]és működik nekem a permalink módosítás.

Próbáld meg azt, hogy létrehozol egy txt-t, beleírod ezt majd átnevezed .htacces-re és feltöltöd a gyökér könyvtárba ( nekem pl httdocs -ba kellett, mert ott vannak a index.php, config file, stb. :slight_smile:

Adrian ß: ez melyik szolgáltatónál van? csak mert ha a .htacces és a rewrite is rendben van szerintem nem nálad van a gond.

öö, ha ua. a helyen vna joomla, akkor nem lehet ,hogy a wp mappába van?mert akkor biza a RewriteBase-t ennek megfelelően modositani kell

Ugyanez a problémám: módosítottam a .htaccess file-t, beírtam amit kért, mégsem engedi az egyedi struktúra létrehozását.Nekem a .htaccess a public_html-en belül a cgi-bin könyvtárban van. Az nem probléma?Nem ingyen bóvli tárhelyem van! Holnap telefonálok a szolgáltatóhoz…

ott legyen a .htacces, ahol a wp-content, stb. mappa van. ha ezek is a cgi-bin-be vannka, akkor oda, ha nem akkro nem oda

A public_html-ben van a wp-content is meg a cgi-bin is. Ezek szerint ez így nem jó? Konkrétan a wp-content mappába tegyem át a .htaccess-t?

Köszi!

nem

ha mar nagyon nem erted akkor egy pelda, hogy hogy kene kineznie a public_html konyvataradnak:cgi-bin

wp-admin

wp-content

wp-includes

.htaccess

index.php

stb

stbremelem innen mar megvan, mert ennel jobban nem tudom szajba ragni

Köszi, így már világos :slight_smile:

… de továbbra sem működik. Marad a tárhelyszolgáltatóval való kapcsolatfelvétel. —> mégis megy, csak várnom kellett volna pár percet, miután átírtam. Most látom, hogy minden OK.Köszi!

Én is ezzel a problémával küzdök 3-al korábbi topicban:

http://forum.word-press.hu/topic/174/htaccess-problema/

sziasztok

azt szeretném kérdezni, hogy jól értem, hogy Extra.hu-n egyáltalán nem megy a tarhely.extra.hu/evszam/ho/post.cime/ permalink megoldas, vagy estleg megpróbálható ezzel a paranccsal:

Quote:
RewriteEngine On


RewriteBase /


RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f


RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d


RewriteRule . /index.php [L]

és működik nekem a permalink módosítás.


Próbáld meg azt, hogy létrehozol egy txt-t, beleírod ezt majd átnevezed .htacces-re és feltöltöd a gyökér könyvtárba ( nekem pl httdocs -ba kellett, mert ott vannak a index.php, config file, stb.
azért kérdezem mert egyszer már próbálkoztam permalink módósítással de akkor olyan szinten meghlt az oldal hogy még a regnevet is törölnöm kellett majd újraregisztrálnom


köszönöm a segítséget