Permalink - Lehet elcsesztem

[font=arial, helvetica, sans-serif:3s6hu45n]Sziasztok,

Szeretnék tanácsot kérni tőletek mert lehet nagyon elrontottam az egész oldalam.

5 éve üzemel a honlapom mondhatni túl vagyok a 20000 poszton. Az elején a telepítéskor enoldalam.net/date/postname permalinkre állítottam, úgy éreztem ez lesz a legjobb nekem. Most viszont úgy gondolom, hogy nem. A honlapom az évek során szépen kialakult seo ügyileg, jól müködö meta, desc, meg minden ami tudást összeszedtem, hasznosítottam. Most viszont az utóbbi időben megjelentek ugyanezzel a témával foglalkozo websitok is 0 seo-val és mégis a google öket hozza az első lapra és nem engem. Pedig első voltam néhány évig az adott támában. Nem tudok mire gondloni miért jobbak ők de mindenesetre lehet köze van a permalink struktúrához? Arra gondoltam át szeretném állítani a enoldlam.net/postname-re a régi dátumos verzióról de bizonytalan vagyok benne, hogy jót e csinálok vele vagy sem. Egy tény, hogy sűrűn előfordúl, hogy egy régebbi bejegyzést előre kell tennem így változik a postdate permalink is. Nem tudom google hogy szeretni ezt, hogy a hivatkozások meg vannak változtatva. Tanácstalan vagyok állítsam e át és majd ujraindexeli vagy hagyam így ahogy van. Mindenesetre lehet jobb lenne mert bejegyzés előrehelyezésekor maradna a permalink postname-en.

Tudtok ötletet adni mit csináljak? Fog e a google bünteni ezért mert 20 000 Poszt eltűnik? Helyette lesz ugyanennyi uj ? Nem tudom mi fog történni de kicsit félek tőle.[/font:3s6hu45n]

Nem fog neki tetszeni. a 404-es oldalakat nem kedveli különösebben.

301 redirect a régi címekről az újakra és akkor nem lesz eltűnő cikked.

Itt van egy példa a tömeges dátum eltüntetésre:

h t t p://perishablepress.com/redirect-wordpress-date-archives-htaccess/

Szia!

Szerintem baj ha megváltoztatod az URL struktúrát. Miért tennéd? Sőt, mért dátumozod át?

A enoldlam.net/postname formátum meg végképp nem jó.

Technikailag rossz, ütközések könnyen lehetnek. Főleg 20e es tétel esetén, nem is értem, hogy miért kellene ez. (?)

https://support.google.com/webmasters/answer/35769?hl=hu

20e cikket nem lehet így megírni (fenti irányelvek alapján), ahhoz lopni kell (tartalmat másolni!). De lehet tévedek

. (Az sokba kerül!) Muti az oldalad.

Köszönöm mindkettőtök válaszát tanultam sokat.

Andrea: htaccess bütyköléstől én egy kicsit félek még, tuti elrontanám. :unsure:

De lehet nem lesz más megoldás és kénytelen leszek hozzányúlni így.

András: A legfőbb bajom az, hogy muszáj egy régi bejegyzést frissé tenni, napi 10 poszt minimum. Erre használok egy egyszerű plugint date-time now a neve. Ilyenkor ugye az enoldalam.net/2011/03/postname megváltozik az aktuális idő szerint enoldalam.net/2015/03/postname. Ez miatt sok a 404-es oldal.

Amúgy ugyanolyan poszt név nincs még egy szóval nem lesz duplikált a tartalom ezért gondoltam ha nincs dátum a permalinkben akkor marad enoldalam.net/postname és ha éppen frissítem az aktuális dátumra nem lesz 404-es tartalom.

Megmutatnám az oldalt de tiltja a szabályzat :ph34r:

Ez volt az egyik ok, ugye a másik a konkurencia 0-a seoval én mégis lejjebb vagyok mint a titanik.

Pedig adok rá: All in One SEO Pack - Pro Version, Better Tag Cloud, Google XML Sitemaps, Image XML-Sitemap Generator, SEO Smart Links, Yuzo ̵Related Posts pluginok elvégzik helyettem a marketinget.

Az oldal 100% relvancia seotools szerint.

Így hát nem tudok másra gondolni, hogy a google nem kedvel valami miatt, vagy az átdátumozás vagy a .net domain miatt. Vagy nem tudom. De még csak nem is felnőtt tartalom vagy ilyesmi, hogy kitiltson vagy akármi.

Szerk: Ha esetleg htacces el megküzdök és bekopizom ezt az jó lehet?

RedirectMatch 301 ^/([0-9]{4})/([0-9]{2})/(.*)$ http://enoldalam.net/$3

Ezt a megoldást itt https://yoast.com/wp-content/permalink-helper.php találtam

Egyáltalán hová kell? Mindegy?

Szerintem ezt az átdátumozást hagyd abba. El tudom képzelni, hogy az eltűnő-megjelenő oldalaid miatt nem szeret a Google.

Annak, hogy benne van vagy nincs a dátum az url-ben nagyon minimális jelentősége lehet csak (és az sem biztos, h negatív…). Ne foglakoz ezzel.

Kár, h nem látjuk az oldalt, azért a napi 10 cikk minőségéről vannak elképzeléseim…

Elég sok mindent megtudhatsz, ha kutakodsz a webmester-eszközökben és az analitics-ben. A 404-es oldalakat el kell tüntetni, a dátumokat és URL-eket nem változtatni. Milyen egyéb hibákat jelez? Hány oldal nincs beindexelve és miért?

Egy másik oldal könnyen jobb eredményt érhet el, ha többen kattintanak rá, akár e-mailből, vagy Facebookból is.

[font=arial, helvetica, sans-serif:1fzjb23l]Oké, világos, akkor egy 2011 es régi bejegyzést, hogyan tegyek előre ha frissítve van a termék? Ez a lényege a dolognak, hogy előre kerüljön a főoldalra. Márpedig máshogy nem tudom kivitelezni az előre kerülését minthogy a date-time now modullal mára állítom át a dátumot. Ha hátul van akkor a kutya nem nézi meg. Ha előlre rakom akkor sokan. Ezért gondltam rá, hogy a permalinkben megszüntetni a year/posdate/postname strukturát és csak site/postname lenne.

És ha frissűl a termék adatlapja akkor nem lenne gond a hivatkozással.

Google index webmestertoosban: 20 651 elküldve, 20 631 indexelt. Feltérképezési hiba:1 error 404 nincs mert át van irányítva a főoldalra a 404 es találat.

Vagy ha modosítok egy posztot előre kell hogy kerüljön, mindenképp. Nem tudok rá mást kitalálni.[/font:1fzjb23l]

Akkor nem szerintem nem tudod elkerülni, hogy htaccess-el irányítsd át. Olyan időben kísérletezzél, amikor kevesen látogatják az oldalt. Ha elrontod az sem baj, mert ki tudod venni, csak a böngésződ gyorsítótárát kell törölni, mert megjegyzi az átirányításokat.

https://www.google.hu/search?sourceid=chrome-psyapi2&ion=1&espv=2&ie=UTF-8&q=wp%20old%20post%20to%20new%20post&oq=wp%20old%20post%20to%20new%20post&aqs=chrome…69i57.9192j0j7

https://www.google.hu/search?sourceid=chrome-psyapi2&ion=1&espv=2&ie=UTF-8&q=wp%20repost&oq=wp%20repost&aqs=chrome…69i57j0l5.4584j0j9

Sziasztok,

Köszönöm a további válaszokat is. Sikerült a htaccess átirányítás és még a google sem problémázott.

Ám nem jutottam sokkal elöbbre. Az ujj linkek, bejegyzések továbbra sem kerülnek elsőbb, jó helyekre. Van olyan bejegyzésem amit a 34. oldalon találok meg a google ben pedig jó a seoja az oldalnak. Felettéb nem értem mostmár miért kerültem ilyen helyzetbe. Mert például használok image sitemap plugint is de egy darab képem nem jelenik meg a googlebe most vettem észre.A képek nevi is célzottan ugyanaz mint a bejegyzés neve vagy hasonló de semmi. Nem hoz le a google a képek közt. Helyette minden marhaságot lehoz ami hasonló vagy csak egy kicsit releváns a keresére, de az én rendesen megseozott bejegyzésem nem.

Még egy kérésem volna, szerintetek ez a robots.txt jól van megírva? Alul még a sitemap xml és az image sitemap is benne van a googlenek.

<br />
User-agent: *<br />
<br />
Disallow: /cgi-bin<br />
Disallow: /wp-admin<br />
Disallow: /wp-includes<br />
Disallow: /trackback<br />
Disallow: /index.php<br />
Disallow: /xmlrpc.php<br />
Disallow: /wp-content/plugins<br />
<br />
<br />
User-agent: Mediapartners-Google*<br />
Allow: /<br />
User-agent: Googlebot-Image<br />
Allow: /wp-content/uploads/<br />
<br />
<br />
User-agent: Adsbot-Google<br />
Allow: /<br />
<br />
<br />
User-agent: Googlebot-Mobile<br />
Allow: /

Mutasd az oldalad, megmondom, hogy jó-e a SEO-ja. :slight_smile:

Az elmúlt években jöttek mindenféle Google állatkák, amiket figyelembe kell venned. Sokan hátracsúsznak, nem te vagy az egyetlen. Ma már nem azt jelenti a SEO, amit 4-5 éve.

Régi postok előre: meg lehet úgy is oldani, hogy a módosítás dátuma szerint listázzon. Ehhez bele kell nyúlni a sablonba: http://codex.wordpress.org/Template_Tags/query_posts#Usage_Note

Jobb megoldás, mint a dátumozgatás.

Az index.php-t miért tiltod?

Szia Andrea.

Index.php -> Nem tudom, localhoston egy pluginnal legeneráltam aztán a txt-t feltettem az élesre. Ez lett belőle, hogy tuti jó nem tudom.

Muti az oldalt-> Nem akarom, lehet egyszerűbb lenne de nem akarom, hogy tudja bárki is, hogy magyar tulajdon.

Mit értesz azon, hogy a seo nem olyan mint 4-5 éve? Amit tanultam seo-ról itt és sok más helyen, tagek, h1 dolgok, boldolások, linkek stb relevancia az mind megvan nekem is de egyszerűen nem értem miért van ez.

Régi post előre nem rosz ötlet csak én azért nem vagyok nagy guru a fejlesztésben így ennek nem tudok nekiállni.

Most hogy permalinket megváltoztattam úgy látom google-t nem zavarja ha megváltozik a bejegyzés dátuma mert a link nem változik.

szerk: Viszont mióta permalinket átállítottam azóta az indexelési állapot a webmastertoolsban 4x szeresére növekedett a grafikon szerint. Nem tudom ez eredmény vagy nem vagy csak idéglenesen lesz jó na mindegy.

Az index.php-t fölösleges tiltani.

Azok alapdolgok.

• Weboldal gyorsítás: minimalizálás, aszinkron betöltés (külső javascriptek),
  • Tartalomfejlesztés - ez no1.:egyedi, egyre hosszabb tartalmak, rendszeresen - felhasználói élmény
  • kulcszóhalmozás kerülése - ma már nem kell, hogy 6-8x szerepeljen a cikkben
  • duplikációk elkerülése (tartalom, cím, meta, www-nem www, stb.) - Panda algoritmus
  • egyoldalú linkelés elkerülése, változatos, minőségi linképítés, katalóguslinkek hanyagolása - Pingvin algoritmus
  • Google minőségi, technikai, tartalmi irányelvek maximális betartása
  • stb.

Ja, ha nem mutatod az oldalt, akkor nem igazán tudunk segíteni, csak max. találgatni…

Eltelt egy kis idő azóta, az eredmények pozitívak de nem teljesen ahogy én azt megálmodtam. A permalink csere hasznos volt olyan értelemben, hogy egy-egy terméket könnyeb bekötni hivatkozáskozásképpen mi-mihez valo. Aztán rájöttünk, hogy a templét amit használunk sz@r. Legalábbis semmi köze a seohoz. Továbbá szépen fel is törték a sitot amire szintúgy ganajozás közben eszméltünk fel. Feltöltöttek egy scriptet a templét mappájába, amugy úgy millios nagyságrendű spamet generált a server default email címén és napi szinten küldözgette többé kevésbé sikerrel. Kb egy év alatt észrem sem vettük. Most megy az agyalás miként védjük meg a szerverre való másolást. Az oldal seoja kezd alakulni, már közel az uj termékek megtalálhatóak az első második oldalon ami talán sikernek számít, de még figyeljük milyen kulcsszóra vagy bármire mit lép a google. Az tény hogy a sitemap hiába van beállítva post piority 1, az author paget elönyben részesíti ami 0,1 piority. Na ezt még jól megnézzük mi van vele. Hát ennyi, ujjab feladatok várnak seo téren de elsőként a biztonságossá varázsolás a fontos.