Sziasztok!
Átnyálaztam többször is a fórumot, de nem találtam ilyen jellegű kérdést korábbról, ezért nyitottam az új topicot. Ha mégis van ilyen és béna voltam, akkor elnézést kérek érte!
A problémám a következő: mivel jellemzően alacsony értékű (100-tól 1500 ft-ig terjedő) termékeket forgalmazok a weboldalon, ezért a PayPal-os fizetés nem túl kifizetődő, mivel 90 ft-os alapdíj mellé még pluszban 3,4%-os tranzakciós költséget is felszámol a PP, így ha esetleg valaki csak egy 100 ft-os terméket kíván vásárolni, alig marad nálam 7 ft ebből. Pont az 1500 ft-os értékhatár felett látom elfogadhatónak a PayPal használatát, mivel akkor már csak egy százast von le a tranzakcióra, ami már “lenyelhető” lenne részemről.
Ilyen alacsony áron mozgó termékeknél a legegyszerűbb megoldás lenne, hogy árat emelnék, hogy megtérüljön a tranzakciós díj miatti levonás, de ezt nem látom jó megoldásnak, mivel az áremelkedés az átutalással vagy csekken fizetőket is érintené - és ezt szeretném elkerülni.
A másik megoldás egy olyan plugin lenne, amely figyelné, hogy milyen fizetési módot választott ki a vevő, és PayPal esetén - ár függvényében - hozzáírna még X forintot, vagy X százalékot a végösszeghez. (Ilyen megoldást használ pl. az Antikva.hu is)
Kérdésem, hogy a fentiek ismeretében tudtok-e esetleg valamilyen megoldást erre a problémára? Ha nincs forgalomban ilyen plugin, attól tartok, hogy nem tudom bevezetni a PayPal-os fizetést, de ezáltal potenciális vásárlóktól esek el…
Köszönöm a válaszokat!