parent kategórián belüli kijelölt alkategória megjelenítése

Sziasztok,

Több helyen is kerestem, külföldi és magyar oldalakon is, de konkrét választ nem találtam az amúgy valószínűleg egyszerű problémámra.

Adott ez a kód:

Code:

<?php wp_list_categories('child_of=&title_li=');?>

Ekkor, ha megadom a child_of-hoz az azonosítót, akkor kilistázza az összes benne lévő alkategóriát.

Én azt szeretném elérni, hogy abban a parent kategóriában csak azt az egy kategóriát listázza ki, amelyik be van jelölve az wp-admin kezelőfelületen belül. Erre egy általános megoldásra volna szükségem, tehát azt nem tudom megoldani, hogy minden egyes ilyen megjelenésnél megadom a konkrét azonosítóját kézileg, amelyiket ki akarom írni.

Köszönöm a segítségeket.

Tehát csak a bejegyzés kategóriája kell?

Igen, de azt tudni kell, hogy egy-egy bejegyzés két szülőkategórián belüli alkategóriákhoz is be van jelölve. És ebből nekem csak az egyik szülőkategórián belüli aktuálisan megjelölt kategória listázása lenne fontos. Remélem érthető vagyok.

get the category

ezzel csinálnám így:

Code:

$kategoriak = get_the_category( $post->ID ) //loop-on belül

foreach ($kategoriak as $kat)

{

if ($kat->category_parent == 'A szükséges kategória ID-je') echo $kat->cat_name;

}

Valamiért hibát jelez a foreach sorban. Egyébként angol wordpress-em van és abszolút kezdő vagyok. Ha ezt így behelyezem a kívánt fájlba, és beleírom a kategória ID-jét, akkor elvileg működnie kéne?

Code:

$kategoriak = get_the_category( $post->ID );

innen lemaradt a pontosvessző, szerintem azt reklamálja :D Az, hogy angol vagy magyar itt nem számít.

mindezt tárolhatod egyedi mezőben, akkor “userbearátabb” vagy annyival h nem kell mindig file-szerkeszteni. viszont file-ba írással nem fogsz fölös SQL műveleteket generálni

:slight_smile:

Azt a betyár mindenit! Tökéletes! Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget! :slight_smile:

Még két apró dolgot had kérdezzek:

1. Hogy tudom hivatkozásba tenni azt a megjelenített kategóriát, hogy pont arra mutasson?

2. Bizonyos esetben több kategória van kijelölve, ekkor hogy tudom vesszővel és szóközzel elválasztani őket?

szívesen :slight_smile:

több kategória id megadása vesszővel/több egyedi mezővel(?) megoldva

Code:

if (($kat->category_parent == 'A szükséges kategória ID-je')||($kat->category_parent == 'A szükséges másik kategória ID-je')) echo $kat->cat_name;

Illetve ha sok kategória van, akkor már illik valami egyebet pld switch használni:

Code:

switch($kat->category_parent)

{

case 'A szükséges kategória ID-je 1':

case 'A szükséges kategória ID-je 2':

case 'A szükséges kategória ID-je 3':

case 'A szükséges kategória ID-je 4':

# [ésígytovább]

echo $kat->cat_name;

break;

default :

break;

}

bocsi indentálás kimaradt elsőre :)

Sajnos valami nem jó, vagy pedig én vagyok túl béna hozzá. Igazából ez úgy volna a jó, ha lenne rá egy általános kód, ami kiírja a megjelölt kategóriát, de amennyiben több kategória van kijelölve, akkor automatikusan többet ír ki vesszővel és szóközzel elválasztva. Még ami fontos volna, hogy az adott kategóriára mutató linkbe legyen téve. Tudsz ebben esetleg segíteni?