Pár sablon hiba...

Sziasztok, hát a téma adott…nem is tudom hol kezdjem el … irritated.gifLétrehoztam SAJÁT kezűleg egy az általam megálmodott sablont, megy is meg minden, csak lenne pár hibácska benne, :slight_smile:1)Amikor megnyitom az oldalt, akkor ugye a bejegyzések (postok) jönnek be, be is jön, de valamiért nem tudom öket formába önteni és az első kép igazolja, hogy egymáson vannak + nincs ott a nevük :o

2)amikor kirakok egy alap widgetet pl.: Leg. hozzászó.-at akkor azokat hol tudom szerkeszteni? Mmint háttér,szín, stb… Mert amikor rákattintok akkor a screen.css-t adja be, de én hogy tudom v mit nem írtam be amiért nem tudom behívni?3)Amikor új bejegyzést hozok létre, ami sz*r , akkor eltűnik a footer, ha rá megyek a postra?:o

Egyrészt: könnyebben lehetne segíteni, ha legalább egy hivatkozást adnál az oldalra.

Másrészt: Sok mindenben segíthet a Firebug

Harmadrészt: Ha saját magad készítetted a sablont, akkor nyilván tudod, mit tettél bele, és mit nem. Nos, amit nem, azt kellene betenned.

localhoston dolgozok Győző, de elküldhetem a fájlokat, ha gondolod.

Firebug az igazából a css-ben segít, azt nem mondja meg hogy mi hiányzik a wp-ből irritated.gif

Igazából én egy tutorial alatt raktam össze és elvileg jónak kellene lennie de nekem nem irritated.gif

És ezert nem tudom, hogy ha hagytam e ki ha igen mit és hol?!irritated.gif

Nos, a sablonépítéshez pont annyit értek, mint malac a zsebórához… :slight_smile:Akkor nincs más hátra, mint előre! Szerintem, látatlanban más sem tud neked segíteni.Találgatni meg minek? Neked kell újabb és újabb tutoriálokat keresned, míg a végére nem jutsz a magadnak szabott feladatnak. :slight_smile:

Sziasztok!Revajzz írt nekem, az oldalalmon, de most látom, hogy itt is feltette a kérdést. Akkor maradjunk itt (itt úgyis több hely van az írásra).1. Ha a főoldaladon az utoljára felsorolt x db bejegyzés rövid kivonata van, és azt szeretnéd formázni, akkor meg kell nézni a Template Hierarchy.png -t , mert ott látható, milyen sablonfájlt milyen tartalmat jelenít meg. Mivel index.php fájl van a példa sablonban, de más (feljebb - azaz balra tekintve a fában - lévő nincs, OTT AZ ÁBRÁBAN!), ezért vagy az index.php-ban készíted el a főoldali postok listázását VAGY a home.php ban! (Vagy van még sok egyéb megoldás is, de maradjunk ennél.)Te, ha pont azt csináltad, amit én a tutorialban, és beállítod, hogy a főoldalon a post-ok listázódjanak, akkor PERSZE HOGY rossz lesz, mert én nem így készítettem, nem állítottam be, hogy a főoldalon a postok -pk listázódjanak és NEM KÉSZÍTETTEM EL a home.php-t sem!Most azonban elkészítettem, ebben a pillanatban, a category.php mintájára. (kb majdnem tök ugyan az lesz a tartalma). Ugye, mert az is listázza a postok bejegyzéseit.Itt van a példa: hxxp://weboldalkeszitese.org/peldaoldal/peldasablon-blog/ (home.php a category.php mintájára, Ez listázza a főoldalon a bejegyzéseket)HOME:PHP <- ezt készítsd el2. WidgetMindent - a widgetet is- css ben tudsz formázni! Hogy milyen osztályokat kell formázni, azt a firebug segítségével tudod megnézni a leggyorsabban. (Ahogyan a Győző is már írta.) De a többi böngésző alatt is le lehet kérni, hogy egy weboldal milyen css osztályba tartozik, Chrome alatt developers tools-nak hívják)Ezt a a tutorialban nem készítettem el, mert így így nagyon hosszú lett a cikk, ilyen apróságokkal nem tudtam foglalkozni, mert ez CSS. Semmi egyéb.Egyébként még a functions.php ban is meg lehet határozni, hogy a sidebar milyen css osztályokban legyen.Pl:if ( function_exists(‘register_sidebar’) ){register_sidebar(array(‘name’ => ‘Oldalsav’,‘description’ => ‘Oldalsáv’,‘before_widget’ => ‘’,‘after_widget’ => ‘’,‘before_title’ => ‘

’,‘after_title’ => ‘

’,));}Ez így fest a sablonban: http://weboldalkeszitese.org/wp-content/uploads/2012/05/widget_oldal.png3.Azért tűnik el nálad a footer, mert rossz valami (div lezárás, vagy valami, érted?). Azt neked kell megkeresned, te vagy ott a gép előtt.
Sok sikert! Elsőnek a html+css -t nagyon tanuld meg, mert anélkül ez lesz. Valamit pozicionálni akarsz, és nem tudod, meg szét fog hullani stb.


if ( function_exists('register_sidebar') )


{


register_sidebar(array(


'name' => 'Oldalsav',


'description' => 'Oldalsáv',


'before_widget' => '',


'after_widget' => '',


'before_title' => '

',


'after_title' => '

',


));


}
Ez így fest a sablonban: http://weboldalkeszitese.org/wp-content/uploads/2012/05/widget_oldal.png
3.

Azért tűnik el nálad a footer, mert rossz valami (div lezárás, vagy valami, érted?). Azt neked kell megkeresned, te vagy ott a gép előtt.
Sok sikert! Elsőnek a html+css -t nagyon tanuld meg, mert anélkül ez lesz. Valamit pozicionálni akarsz, és nem tudod, meg szét fog hullani stb.

Én is azt mondom, hogy tanuld meg a css és a html alapszabályait és szokj le a röviditésekről.:wink:

Először is is, nagyon szépen köszönöm a gyors választ és hogy válaszoltál egyáltalán. :slight_smile:5 éve CSS + HTML-zek ez megy :slight_smile: és még az nap rá jöttem és el is készítettem :slight_smile:Viszont a home.php-t azt még jobban köszönöm!! Én a category.php-t raktam az index.php-ba és akkor per-pil jó is volt vmennyire szóval már tudtam ,hogy valami ilyesmi fog oda kerülni :slight_smile:El is fogom készíteni és nagyon köszönöm még1szer!!Footer-t megnézem majd.Revajzz!