Ottó Webnaplója

Tessék, ne kíméljetek… A lényeg, hogy nem ma kezdtem blogolni, csak valami okból kifolyólag egy éves munkám elszállt. Előről kezdtem, itt tartok.

http://ottoo.extra.hu/

Az oldal jelzem, még nincs készen teljesen, de véleményezni már szabad. Köszönöm előre is.

szép, letisztult theme -t használsz

a bal oldalas sidebar kedvez a már sokakban kialakult “E” betű alakban haladó olvasáshoz

ami nem tetszik, az hogy magyarul irsz, de a sablonod egyes részei mégis angolul jelennek meg (pl.: dátum, post értékelő szavazás), szerintem érdemes a célközönség nyelvét előnyben részesíteni

szerintem…

Na végre valaki hozzászólt. Ez már is egy pozitívum. Majd mindjárt viszonzom is… Köszi. :smiley:

Igazad van az angol részekkel kapcsolatban. Bár hozzáteszem tőlem már az is nagy eredmény, hogy bizonyos részeket önerőből leferdítettem magyarra. Majd átnézem amint időm engedi, és javítom a hiányzó elemeket. Amiket meg nem találok meg, azt majd megkérdem, hogy hol és mint.

Köszi még egyszer. A theme azért ilyen egyszerű, mert az évek során már annyi mindent kipróbáltam (van ugye héhány ezer variáció), és eleinte azt akartam, hogy minnél szebb legyen, és tele legyen minden szarral, aztán idővel rájöttem, hogy az olvashatóság indenek előtt való, így hanyagoltam mindent ami zavaró lehet (sötét háttér pl., az agyamra megy mindenkinél).

A lényeg az, hogy ha akarnék tudnék én szebbet is, de ez úttal nem ez a fő szempont.

Szó szó… Javítom a javítani valót. Ciao! :smiley:

Sziasztok! Megújult a sablonom. Vessetek rá egy pillantást, ha időtök engedi… Köszi.

Heló!

tetszik, nagyon jó ez a háttér,

ez jó poén: “A Wordpress sablon alapjait “loptam”. Minden más változtatás és minden egyéb tartalom szerzői jogvédelem alatt áll.”

A postok betűi lehetnének nagyobbak, és a fejléc két type-ja nem nagyon megy egymáshoz, az “OTTÓ WEBNAPLÓJA” inkábbh Trebuceht, Tahoma, Verdna lehetne, a “beta” jobban nézne ki amolyan odatűzött cetlin (mint itt: www.knabpanzio.hu ezt most csináltam).

Amúgy király, gratulálok.

Norbi

Örülök, hogy tetszik. Minden kritika jól esik, mert legalább látom mint változtassak. Az “OTTÓ WEBNAPLÓJA” felirat még változni fog, ahogy készen lesznek amegbízott emberkék a flashvel. Ez a cetlis dolog viszont nagyon tetszik, meg is valósítanám, csak nem tudom, hogy kezdjek hozzá. Milyen kódot, hova illesszek? Ha tudsz benne segíteni azt megköszönöm…

How to make a cetli?

Fotosopp: négyzet sép, etid, trenszform: warp: így lesz kunkorodott szélü cetli formája, meg némi drop sedó. Ezt a fejlécbe be, ha azt szertnéd, hogy kilógjon a feljécből akkor a fejlcékpépet vedd szélesebbre, amennyivel szélesebb oda rekonstruáld a háttered.

A style.css-ben lennie kell ilyesminek:

#header

{ background: #szín url('images/fejlec.npg) no-repeat…

width: “például 760 pixel: na ezt vedd olyan szélesre amilyen széles az új kép, persze, ha nem lóg ki a cetli, akkor nem kell ezzel foglalkozni.”

}

Néhány sablonnál (pl k2) az IE6 nem szeretei a page-nél szélesebb headert, mert az oldalt is ugyanolyan szélere veszi, minden beállítás és IE hack ellenére - remélhetőleg a Te themed nem ilyen.

Remélem érthető voltam, ha mégsem: kérdezz.

norbert

Szia!

1. Nem értek a photoshophoz, nincs is feletéve. Ez kiesett.

2. A többi rész elvileg menne, ha az első nem akadályozna. Gondolom neked nem tart sokból összedobni egy ilyet, ezért nem tudom meg merjem e ekérdezni, hogy…

Folytassuk mailben. otto.demko@gmail.com

Köszönöm.

haj! én laikus vagyok,meg nem is értek hozzá,de nekem marhára tetszik az oldalad. kár,hogy nem lehet ezt a sablont koppintani :smiley:

Otto, Ez a mostani blog melyik sablonra épült?

Mert tetszik. Igaz más szinvilággal, de a stílus és szerkezet tetszik. Szóval szeretném is “lopni”

http://wptheme.net/themes/thinking-man

Ezek nagyon jók!

Köszi

Először is köszi. Másodszor pedig mindenki legyen már annyira kreatív, hogy saját maga csinosítgat, nem pedig máshonnan lop. Én is megszenvedtem azzal, hogy úgy nézzen ki, ahogy anno. Harmadszor pedig már úgyis mindegy, mert valaki úgy néz ki meghekkelt. Remélem nem innen…

Ciao!