Összetett Kérdések Sablonra és Megjelenésre

Sziasztok!

Lenne jó pár dolog, amit meg szeretnék változtatni a honlapomon és ebben szeretnék segítséget kérni.

A sablonomban alapból van egy “Népszerű/Hozzászólások/Kiemelt/Címkék” rész, ami az oldalsávban helyezkedik, alatta meg a widgetek. Ezt a “Népszerű/Hozzászólások/Kiemelt/Címkék” részt szeretném onnan véglegesen kitörölni - ráadásul még hibásan is működik. Annyi sejtésem van, hogy az oldalsáv szerkesztőjében lehet, de nem tudom melyik rész vonatkozhat rá. Ez lenne az egyik.

A második, hogy az oldalsáv méretét szeretném szűkíteni és a bejegyzések/oldalak méretét pedig növelni. Ezt hogyan tudom megcsinálni. Annyi sejtésem szintén van, hogy szerkesztőben, de nem vagyok egy nagy kódturkászós. :slight_smile:

A harmadik. Van egy olyan lehetősége a sablonomnak, hogy egy kategóriát kiválasztva beállíthatom, hogy mennyi bejegyzést “dobáljon” egymás után. Ilyen váltóképes rész a főoldalon - remélem érthető mire gondolok. :slight_smile: Ez is hibás, mert nem működik és nem is lehet benne a nyilakkal léptetni. Ezzel lehet valamit kezdeni?

És a negyedik. Egy új bejegyzést, ami ugye alapból megjelenik, lehet-e “titkosítani”? Pontosabban, hogy a kategóriákba megjelenik és bárki láthatja, de a főoldalon az új bejegyzéseknél ne jelenjen meg.

Előre is nagyon köszönöm!!! :smiley:

Esetleg valami konkrétum?

Melyik sablonról van szó?

Mi a weboldalad címe?

'DjZoNe' wrote on '2010-04-16:

Esetleg valami konkrétum?

Melyik sablonról van szó?

Mi a weboldalad címe?

Jaj, bocsi azt lehagytam. :D Cím: http://gerbovicspeter.hu/

Szia!

1. A fönti 4 link egy tab szerű megoldás lenne ami nem működik valamiért, ehelyett mutatja mind a 4 fül tartalmát. Gyanítom, hogy elmaradt, vagy rossz a javascript meghívó linkje, vagy valami css gubanc lehet. Eltüntetni szerintem a vidgeteknél tudod, ha ott nincs akkor a sidebar.php-t nézd meg.

2. Vékonyabbra venni az oldalsávot a a style.css ben tudod méghozzá itt: 273. sor #rightcol, 407. sor .box2. A tartalmi részt pedig itt: 263. sor #centercol

3. Szerintem itt is valami javascript dolog lesz a ludas de ehhez ki kellene próbálni a sablont. Esetleg a whoothemes nem adott valami használati útmutatót vagy leírást?

4. Ehhez módosítanod kell az index.php-t, pontosabban ki kell zárni a megjelenítésből azt a bejegyzést amit nem szeretnél látni (query post)! Itt találsz infót!

Az egyik legföbb gond hogy nem müködik megfelelöen az hogy 2008 feb 12-én késziteték a sablonodat. http://www.woothemes.com/2008/02/flash-news/

Csak 70$ az ára. :wink:

Azonban mivel jár hozá támogatás legjobb lesz ha a WooThemes csapatát kérded meg hogy mi a gond a sablonodal mivel nem hiném hogy sokaknak megvan ez a sablon.

Codee47 nagyon szépen köszönöm a segítséged!! :smiley: Remélem így már meg tudom csinálni. Mihelyt jutottam vele valamire, majd jelzem. A 3. probléma úgy néz ki meg fog oldódni, azt javasolták, hogy azt az egy fájlt töltsem fel újra, mert egy teszt blogon meg minden működik.

Ati024 sablonba nem vagyok annyira otthon, hogy a készítési időből és az árból mit lehet kiolvasni. Ez most jó vagy rossz? A WooThemes csapatot csak a legvégső esetben nyaggatom ez miatt, mert angolból nem vagyok a toppon. :rolleyes:

A Woo Themes szerintem a legjobbak között van úgyhogy ne aggódj.

Ha nem “túl titkos” a sablon átküldheted és ránézek.

Üdv!

'codee47' wrote on '2010-04-17:

A Woo Themes szerintem a legjobbak között van úgyhogy ne aggódj.

Ha nem "túl titkos" a sablon átküldheted és ránézek.

Üdv!

Próbálgattam állítani a szélességet, de ez a HTML kód sokszor kikészít. :D Skype-on nem tudsz esetleg segíteni nekem? Ott át is tudom küldeni a sablont, mert az e-mail címed itt a fórumon privátra van állítva. :)

Most már elvileg láthatod és a skype címem is! :slight_smile:

Üdv, Gergő

Nekem nem gond, sőt örülök is annak, hogy barátságok születnek a fórumon és egyre nagyobb a közösség, de ebből így a jövő nemzedéke nem sokat fog tanulni… :wink:

'Efrud' wrote on '2010-04-17:

Nekem nem gond, sőt örülök is annak, hogy barátságok születnek a fórumon és egyre nagyobb a közösség, de ebből így a jövő nemzedéke nem sokat fog tanulni... ;)

Ehhez csatlakoznék :)

Majd a megoldásokat azért irja le valaki ide is :smiley:

Bocsesz, Skype-on egyszerűbb volt! :slight_smile:

1. Ki lett törölve végleg, mert egyáltalán nem kellett nekem oda. Amúgy egy teszt Blogra is fel lett rakva, ott működik rendesen. Csak nálam nem volt jó. :smiley:

2. “Vékonyabbra venni az oldalsávot a style.css ben tudod méghozzá itt: 273. sor #rightcol, 407. sor .box2. A tartalmi részt pedig itt: 263. sor #centercol” Ezzel a módszerrel sikerült.

3. Ez szintén működik rendesen, csak nálam nem. Megoldásnak azt a javaslatot kaptam, hogy ezt az egy fájlt töltsem fel újra, majd ha lesz időm, akkor megcsinálom.

4.Ebben nem mélyedtem még el, majd így próbálom megcsinálni: “Ehhez módosítanod kell az index.php-t, pontosabban ki kell zárni a megjelenítésből azt a bejegyzést amit nem szeretnél látni (query post)!”

És még egyszer bocsi! :slight_smile:

Sziasztok!

Szerintem teljesen jó a Skype-os megoldás, mostanság elég sokszor élek vele én is… időrabló dolog egymásnak írogatni főleg ha nem képesek a körülményeket értrelmesen leírni… skype-on ált. 15-20perc alatt tisztázni lehet a félreértéseket, újabb max 1 óra alatt megvan a megoldás amit be lehet írni a fórumba :D…

Szerintem sem egy általános dologról volt szó, ami mindenkit érinthet, egyszerű sitebuild probléma volt az egész. De igazatok van, lehet tanul belőle valaki.

Sziasztok!

Az art-magazine sablont kezdtem el használni, és elakadtam ott, hogy középre a kategóriákhoz hogyan tudok betenni képet a saját mezőkből (mit kell beírni, mert az általam ismertekkel nem működik), illetve nem tudom miért csak egy kategória (a legújabb bejegyzés szerinti) jelenik meg egyszerre.

sablon: http://wordpress.org/extend/themes/art-magazine

itt járok: http://serelem.hu/

Köszönöm előre is a segítséget.

query_posts(“showposts=1&cat=$category”);

index.php 56.sor itt láthatod hogy az 1-es szám jelöli, hogy mennyi bejegyzés jelenjen meg. $category pedig egy változó, azt ne bántsad. Az, hogy melyik kategória jelenjen meg ott, azt a megjelnítések és az adott sablon beállításaiban állíthatod. Az adott bejegyzéshez amilyen képet feltöltesz a poszt írásakor, az fog megjelenni. Ha nem jelenik meg akkor a timthumb script gondok lesznek például gd nincs engedélyezve a tárhelyen.TimThumbbal kapcsolatban már volt szó tbbször a fórumon a bélyegképeknél is szóba jöttek, ott biztosan találsz választ, ha ilyen gond lép fel. A topikot lezárom, mert ez a cím is nagyon általános lett.[code=php:3drw0n2h]query_posts(“showposts=1&cat=$category”);

index.php 56.sor itt láthatod hogy az 1-es szám jelöli, hogy mennyi bejegyzés jelenjen meg. $category pedig egy változó, azt ne bántsad. Az, hogy melyik kategória jelenjen meg ott, azt a megjelnítések és az adott sablon beállításaiban állíthatod. Az adott bejegyzéshez amilyen képet feltöltesz a poszt írásakor, az fog megjelenni. Ha nem jelenik meg akkor a timthumb script gondok lesznek például gd nincs engedélyezve a tárhelyen.TimThumbbal kapcsolatban már volt szó tbbször a fórumon a bélyegképeknél is szóba jöttek, ott biztosan találsz választ, ha ilyen gond lép fel. A topikot lezárom, mert ez a cím is nagyon általános lett.