Üdvözlet!
Egy olyan problémám van, hogy kellene kezelnem egy wordpress oldalon logikailag összetartozó dolgokat. Arra gondolok konkrétan, hogy mondjuk vannak egy kocsi típusok, aminek egyedei eddig sima oldalként voltak kezelve. Viszont most minden kocsihoz tartozik videógaléria, kép galéria, technikai adatok, leírás fül, dokumentumok, tulajdonságok, stb stb.
Egyedi template-ben csinálom az oldal kinézetét, de nem tudom adminban mi lenne erre a hatékony adatkezelési forma, amivel egységként tudnék kezelni minden autót. Ha minden ilyen adatot külön bejegyzésként vagy oldalként kezelnék, akkor az borzasztóan körülményes lenne a fronton kiolvasáskor :).
Lenne valakinek ötlete, mi vagy mik is lennének erre a jó megoldások ?
A válaszokat előre is köszönöm!
Én ezt adatbázis oldalon úgy szoktam megoldani, hogy az összetartozó dolgokat, ha fastruktúrában leírható a kapcsolat, akkor beállítom a kapcsolódó tartalom parent_id -jének azt a másik bejegyzés id-t, amihez tartozik. Ettől adminban nem lesz köztük látható kapcsolat, de logikailag össze vannak kötve, és ezt kód oldalon tudod használni.
A másik megoldás, hogy felveszel rá egy post_meta mezőt, amiben rögzíted a kapcsolatot.
Köszi a választ! Az a baj, fontos lenne, hogy adminban is egyben legyen kezelve a dolog. Az lenne a kívánt valahol, hogy be tudjak lépni egy olyan aloldalra, ahol több szöveg editor, képgaléria uploader, dokumentumcsatoló, input mező van van. És ezeket én tudjam hozzáadni mint egy teljesen egyedi tartalom típust..
Szia!
Én azt nem értem, hogy a kocsi típusai miért oldal-ként vannak megvalósítva? Így hogyan rendezed őket kategóriákba, menübe stb? (jó, lehet végül is, de sokkal egyszerűbb kategória-bejegyzés -ként gondolkozni)
Nem tudom, ez mennyire segít rajtad, én úgy csinálnám, hogy nem oldalakba, hanem bejegyzésekbe rendezném, így minden (pl: fiat, suzuki stb) márka kategóriába kerülne, és maga az adott kocsi leírása meg post ba, a megfelelő kategória alá kerülne. (pl a suszki kategóra alatt lenne a suzuki ignis)
Az összetartozást (relatinonship) pedig egyedi oldal típusban oldanám meg (erre gondolok: https://codex.wordpress.org/Post_Types), és pl az ACF-bővítménnyel, így: http://www.advancedcustomfields.com/resources/relationship/
Ez így egészen “kulturált” megoldás lenne…és ráadásul a programozás is jelentősen leegyszerűsödne. (Egyébként az ACF az egyik legjobb bővítmény a fejlesztők számára! Nagyon profi)
Így az egyedi oldal típusok létrehozásával (ahová az ACF-el bármennyi textarea, input stb létrehozható), minden post-hoz hozzá lehet rendelni a neki megfelelő tartalmat. Ami lehet galéria, meg mindenféle + input, amiket írtál. Ez mind lekérdezhető a loop-ba és csatolható a kapcsolt tartalom.
Üdv!
Köszi szépen a választ! Valami ilyesmire gondoltam. Ezzel már adminban is összetartozva lehet kezelni a dolgokat és az egyedi frontenden úgyszintén.
Megpróbálom.. :)