olyan plugin ami a saját feltöltött videot (swf-et) embeddeli

Olyan plugint keresnék amivel ha feltöltök és bejegyzésbe illesztek egy 3gp, swf vagy avi videot az mindenféle html -tagek szerkesztlse nélkül meg is jelenikviper meg hasonlók nemkellenek mert nem akarok yutubról embeddelni!!!saját embeddinget meg még tényleg nem találta fel a wp???pedig ez elég gyakori probléma lehet

Lehet hogy elég sütemény vagyok a témához, de a Bubblecast Video for Wordpress nem ezta vélt szolgálja?

Csak válogatnod kell: http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=swf+embed&sort=

én ezt használom: http://www.viper007bond.com/wordpress-plugins/vipers-video-quicktags/Currently supports these video sites:


 • YouTube (including playlists)
 • Google Video
 • DailyMotion
 • Vimeo
 • Veoh
 • Viddler
 • Metacafe
 • Blip.tv
 • Flickr videos
 • Spike.com/IFILM
 • MySpaceTV  As well as these file types:


 • Flash Video Files (FLV)
 • QuickTime (MOV, etc.)
 • Generic video files (AVI, MPEG, WMV, etc.)

http://wordpress.org/extend/plugins/degradable-html5-audio-and-video/Mostmár HTML5 van, ne használj SWF-et, AVI-t, hanem a videókat kétféle formátumban kell feltölteni: egy H.264-gyel és egy Ogg-gal kódolt formátumban.Ennél a pluginnál csak be kell illeszteni a megfelelő shortcode-ot, és kész. Magyarországon már a látogatók 60%-a le tudja játszani az Oggot mindenféle plugin nélkül (Firefox 3.5+, Chrome 4+, Opera 10+), szóval érdemes használni.

A H.264-es változat pedig az Internet Explorer és a Safari 4 miatt kell. Mostmár szinte mindenki azt a Flash Playert használja, ami le tudja játszani a H.264-et, az a szerencse.

Ez azért még egy kicsit korai nem? És mi van azzal a 40%-al? Sza…uk le őket?


'codee47' wrote on '2010-05-12:
Ez azért még egy kicsit korai nem? És mi van azzal a 40%-al? Sza..uk le őket?
Annak a 40%-nak (akik nem tudják lejátszani az Oggot) a 95%-ánál van legalább Flash Player 9 Update 3, ami lejátsza az M4V videókat. Ezért írtam, hogy két formátumban kell feltölteni a videókat. Ez nem lehet gond, tárhely van bőven. Aki lusta, az használjon csak M4V-t.

De azzal jót teszünk a látogatóknak, hogyha nem lassítjuk le a böngészőjét a Flash miatt, illetve sokan használnak FlashBlockot, Noscriptet, ami miatt nem jelenik meg egyből a flash videó, a beágyazott HTML5 videó viszont igen.

codee: Igaz. AZ egy dolog hogy IE6-ot már csak-csak figyelmen kívül hagyom bizonyos esetekben, de meg kell próbálni az alatt is megoldásokat találni, hogy élvezhető legyen a weboldalt. Bizonyos megoldásokat csak akkor ildomos alkalmazni, ha azok nagyon nagy százalékban használhatóak is.

@Charybdis: Rendben akkor írja át az egész oldalt html5-re, ez sem rossz megoldás :). Valamint az opera 10 és ie-k még mindig nem kezelik a html 5 videót. Persze biztosan van rá megoldás mint mindenre, de szerintem egyszerűbb dolga lesz ha swf-et használ.

Quote:

De azzal jót teszünk a látogatóknak, hogyha nem lassítjuk le a böngészőjét a Flash miatt, illetve sokan használnak FlashBlockot, Noscriptet, ami miatt nem jelenik meg egyből a flash videó, a beágyazott HTML5 videó viszont igen.
Böngészőjük van egyáltalán? Aki letiltja az engedélyezni is tudja és valószínűleg a százalékos arány is kevesebb mint a html 5 videó esetében.

@Efrud: Egyetértek, én is ránézek még mindig ie6, 7-el is, mert ha nem, biztos hogy a megrendelőnek az van. De hát ilyen az élet, minden szakmában vannak nehezebb és könnyebb folyamatok OFF:(kivéve talán a politikát, de ebbe inkább na menjünk bele)!

'codee47' wrote on '2010-05-12:
@Charybdis: Rendben akkor írja át az egész oldalt html5-re, ez sem rossz megoldás :). Valamint az opera 10 és ie-k még mindig nem kezelik a html 5 videót. Persze biztosan van rá megoldás mint mindenre, de szerintem egyszerűbb dolga lesz ha swf-et használ.
Az egész oldalt HTML5-re átírni rendkívül bonyolult feladat, heteket vesz igénybe. Mindössze az alábbi egyetlen sort kell beszúrni az oldal tetejére:

Code:

Ennyi. Elárulom, hogy a word-press.hu is HTML5-ben van megírva valójában, csak rossz a doctype. Ha át lenne írva a doctype, akkor teljesen szabályos HTML5 lenne, bár így is értelmezni tudják a böngészők.

Hogy miért HTML5 ennek az oldalnak kódja? Azért, mert HTML 4.01-nek és XHTML-nek értelmezve is szabálytalan a kód, a HTML5-öt viszont úgy tervezték, hogy visszafele kompatiblis, és kezeli az ilyen hibákat.

Az egy dolog, hogy XHTML 1.0 Strict itt a doctype, de ez nem jelent semmit, mert a MIME típus a lényeg, az pedig text/html.


Tehát hiába írok én XHTML doctpye-ot, ha nem küldöm az oldalt application/xhtml+xml MIME típusban, akkor az sima HTML 4.

HTML 4-nek viszont hibás az oldal ,mert pl. xmlns és xml:lang attribútum nincs a HTML-ben, de a

Code:
is szabálytalan.

Viszont ezek a dolgok teljesen jók HTML5-ben, ezért valójában ma az összes XHTML-nek álcázott, de text/html MIME típusban küldött oldalak HTML5 oldalak, és teljesen jól működik bennük az összes HTML5 újdonság, amit a böngészők már támogatnak. Annyi az egész, hogy rossz a doctype-juk, de ez részletkérdés, senkit nem zavar. Attól még ma a honlapok túlnyomó része HTML5, akármit is szeretnének mást.
Az Opera 10.5 Windowson kezeli a HTML5 videót, és az IE9 is kezelni fogja.

A HTML5 video taget úgy találták ki, hogy simán odadobhatod akár IE6-7-8-nak is, semmi bajuk nem lesz tőle. Ők csak annyit látnak belőle, hogy van egy tag, amit nem tudnak értelmezni, ilyenkor átsiklanak felette, és a tag belsejében lévő kódot kezdik el értelmezni. A HTML5 videót értő böngészők viszont nem kezdik el értelmezni a belső tartalmat.


Tehát ha beágyazik a Flash videót a HTML5 videó tagen belül, akkor ez teljesen jó lesz IE és a többi böngésző alatt is.

Azt hiszem, már nem egyről beszélünk. Hagyjuk fityazz had döntse el melyik végletet akarja, de gyanítom már rég beágyazta azokat a videókat.