Olvass tovább hiányzik

Az a problémám hogy valami miatt (valószínűleg a Sablonban rosszul van megadva?) a Postokban nem működik a Read more funkció amikor berakom a tagot.

Hol és hogy lehetne ezt kijavítani/az eredeti funkcionalitásra visszaállítani?

Később szeretném ezt a funkciót majd az Oldalakra is implementálni, láttam vannak jó pluginok is erre (esetleg egy tanács jó lenne melyik a legjobb?)

Admin > Beállítások > Olvasás (Olvasási beállítások)

Minden bejegyzéshez a hírfolyamban, mutasd: Összegzés

?

Megpróbáltam bekapcsolni, de nem működik így sem.

Az Oldaltörés funkció viszont műkdik gond nélkül.

másik sablonban működik? próbáld ki.

ha igen, akkor a nem működő sablonodban, itt:

Admin > megjelenés > Szerkesztő > Fősablon (index.php)

Keresd ki a the_content részt…, és nézd meg, így (hasonlóan) szerepel ez?:

Code:

Sikerült!! Úgylátszik hogy rossz helyen néztem. Amikor a Post címlapra mentem (beállítottam azt a kezdőoldalnak), ott megjelent a rövidített változat.

Bocs a tudatlanságom.

Akkor pl. hogy tudnék legjobban megcsinálni egy ilyen szerkezetű oldalt:

• vannak fönt a menügombok, amik Oldalakra visznek

• némely ilyen Oldalon több Bejegyzést szeretnénk fölrakni, amik először ezen az Oldalon csak rövidítve jelennének meg, aztán innen lehetne menni a Bővebb változatra az Olvass tovább típusú linkkel (esetleg kis gombbal?)

• amikor több Bejegyzés van, akkor fent megjelenik egy előre/vissza léptető az egyes bejegyzéseknél. ezt lehetne esetleg az oldal aljára rakni?

Kösz a segítséget!

:icon13:

Gondolom kell a Oldal sablon (page.php) fájlba rakni, de mivel pontosan nem tudom, hogy ez így ott működik, majd valaki más jón, és talán segít…

A másik kérdésedre a válasz:

Admin > megjelenés > Szerkesztő > Bejegyzés (single.php)

A fájlban fent elvileg van egy ilyen: previous_post_link és egy ilyen rész: next_post_link

Előtte

utána
tag …, úgy
tagel együtt kimásolod, és bemásolod ugyanebben a fájlban alulra… hogy hová pontosan? Ez sablontól függ, de kb. a rész elé. Kísérletezz vele úgy, hogy a módosítás előtti állapotról mindig legyen biztonsági mentésed… menni fog, meglásd.

Kösz, akkor várok, hátha valakinek lesz valami ötlete hogy lehetne megcsinálni…

[/quote]

A másik kérdésedre a válasz:

Admin > megjelenés > Szerkesztő > Bejegyzés (single.php)

A fájlban fent elvileg van egy ilyen: previous_post_link és egy ilyen rész: next_post_link

Előtte

utána
tag …, úgy
tagel együtt kimásolod, és bemásolod ugyanebben a fájlban alulra… hogy hová pontosan? Ez sablontól függ, de kb. a rész elé. Kísérletezz vele úgy, hogy a módosítás előtti állapotról mindig legyen biztonsági mentésed… menni fog, meglásd.

[/quote]

Megpróbáltam a tanácsod által megcsinálni meg is találtam azt a részt, de elég belebonyolodtam, az oldalnak keretei vannak és mindig valami elromlott a keretek scriptjeivel. Csatolom a filet, megköszönném ha esetleg meg tudnád nézni a php-t.

[attachment=93:Bejegyzes.txt]

Megpróbálhatom, de nekem nehezen megy így…, mivel én is csak kísérletezni szoktam az ilyennel. Ha nem megy, arrébb teszem a kódot, eredmény megtekintése…, ha nem jó, ismét arrébb helyezem a kódot, eredmény megtekintése és addig csinálom ezt amíg el nem találom a megfelelő sort…

Szóval így kissé lassú…, de megpróbálhatjuk így is.

Elsőként másold be a Bejegyzes1.txt tartalmát (ne a fájlt másold fel az FTP-n, hanem az adminba másold be “kézzel” ide:

Admin > megjelenés > Szerkesztő > Bejegyzés (single.php) )

Ha nem jó, akkor a Bejegyzes2.txt tartalmát.

A lényeg, hogy ez:

Code:

vagy ez a rész felel érte:

Code:

Szerintem ez utóbbi.

A másik lényeg, hogy hová másoljuk..., hát a fájl végén valamelyik zárótag elé...

Neked a sablonodban, ott két ilyen zárótag is van..., szóval valamelyik elé kell:

Code:

Ezt most vagy eltaláltam, vagy tovább kell kísérletezni.

Huh, sehogy sem akar összeállni, a legjobb ameddig jutottam hogy megvolt a jó sorrend, de megjelent egy külön keret a keretek körül, vagy a footer alatt. a prev/next link pedig a comment keretébe került, vagy keret nélkül alá.

Úgyláttam a teljes átmásolás ekkor történt amikor ezt másoltam ki/be:

Quote:

mit jelent ez a rész, úgytűnik ennek van köze a keretekhez?

Quote:

passz, de ne töröld, hanem akkor tedd az alá (

)

ezt így, hogy nem értek hozzá, nem lehet, mert online kellene kísérletezni… anélkül nem megy.

Vagy aki ért hozzá, kapásból megmondja, hova…, anélkül marad a kísérletezés. De nem hiszem el, hogy annyi vaiáció lenne…

próbáld csak ezt rakosgatni:

Code:

mindkil: Lehet, hogy melléfogok, de szerintem ez az egész itt a lapozás, próbáld meg ezt teszegetni.

Code:

<?php

$prev_link = get_previous_post_link('« %link');

$next_link = get_next_post_link('%link »');

?>

Ne idézz feleslegesen! Jó, hogy nem a Bibliát másoltad be! - Admin

Ez az!!! Sikerült, köszönöm mindenkinek a segítséget!

Örülünk, hogy sikerült, de ezért az egy sorért kár beidézni az egész szöveget (elég egy köszi xy<ebből tudjuk, hogy az ő megoldása volt a nyerő :slight_smile: ) és kész is… Hajrá!

na pfff, égek pirulok…, nem vettem észre az előtte lévő részeket (mondjuk nem is láttam még ilyen sablont, amiben ez így lett volna megoldva)

hitetlen: mondjuk nekem is csak azután jutott eszembe tágabban bambulni, hogy amikre tippeltem volna, már kilőtted… :wink:

Ja, bocsánat, az első kérdés még mindig válaszolatlan maradt, pedig az is fontos lenne:

Hogy tudnék legjobban megcsinálni egy ilyen szerkezetű oldalt:

• vannak fönt a menügombok, amik Oldalakra visznek

• némely ilyen Oldalon több Bejegyzést szeretnénk fölrakni, amik először ezen az Oldalon csak rövidítve jelennének meg, aztán innen lehetne menni a Bővebb változatra az Olvass tovább típusú linkkel (esetleg kis gombbal?)

mindkil:

Az olyan oldal, ahol több bejegyzés van, az WP nyelven kategória. (Az “oldal” meg olyan képződmény, ahol valami állandó tartalom van, pl. bemutatkozás, kapcsolat űrlap, de nem bejegyzések.)

1. Tehát először is hozz létre egy új kategóriát, írjál bejegyzéseket, és sorold be őket ebbe a kategóriába.

2. Most akkor meg kéne jeleníteni ezt a kategóriát mintegy menüpontként. Itt nagyban változó a tennivaló attól függően, hogy milyen sablonod van. Ezt írd is meg, hogy tudjuk, miben gondolkodunk…

a) mivel ez egy gyakori óhaj, bizonyos sablonok beállításánál egyszerűen megkeresed a lehetőséget, hogy kategóriák megjelenítése (category menu bar az enyémben)

b ) kézi vezérlésre kapcsolsz: az admin > megjelenés > szerkesztő -ben megkeresed a header.php-t és abba valahol a vége felé beilleszted ezt: - ettől az összes kategória menüpontként megjelenik. (Finomítani is lehet: http://codex.wordpre…ist_categories)

A másik kérdés, hogy csak rövid összefoglalók jelenjenek meg.

Ha nem akarsz mindig more-okat beszúrni a bejegyzésekbe, akkor a the_content-es rész helyére ezt kell tenni:

Ettől minden poszt első 55 szava jelenik meg.

Ha tovább feliratot is akarsz, akkor ezt is:

<a href="">Tovább

Itt van ehhez egy jó kis cikk manótól: http://wpmagazin.net…eru-aprosagok-2

Köszönöm, kipróbálgatom.

A témát amúgy Artisteerel készítettem. Ilyemsiket hol lehet beállítani a témáknál?

Bár a plug-in megoldás nekem szimpatikusabbnak tűnik, utánna is nézek a linken amit küldtél, valamint mások után is. (fantasztikus dolgok ezek a plug-inek )

Na ezt az Artisteer-t nem ismerem. Az a gyanúm, hogy akkor sehol nincs beállítási lehetőség. Amúgy témánként változó: pl. létrehoz egy új fő menüpontot magának az adminban vagy a megjelenés alatt egy almenüpontot.

Én valahogy elsőre kikaptam a témaválasztékból az Atahualpa nevezetűt. Itt aztán annyi beállítási lehetőség van, hogy ihajj. Néha ettől lesz bonyolult valamit kivitelezni, amit kivételesen nem lehet ott állítgatni smile.gif De azért szeretem.