Az a problémám hogy valami miatt (valószínűleg a Sablonban rosszul van megadva?) a Postokban nem működik a Read more funkció amikor berakom a tagot.
Hol és hogy lehetne ezt kijavítani/az eredeti funkcionalitásra visszaállítani?
Később szeretném ezt a funkciót majd az Oldalakra is implementálni, láttam vannak jó pluginok is erre (esetleg egy tanács jó lenne melyik a legjobb?)
Admin > Beállítások > Olvasás (Olvasási beállítások)
Minden bejegyzéshez a hírfolyamban, mutasd: Összegzés
?
Megpróbáltam bekapcsolni, de nem működik így sem.
Az Oldaltörés funkció viszont műkdik gond nélkül.
másik sablonban működik? próbáld ki.
ha igen, akkor a nem működő sablonodban, itt:
Admin > megjelenés > Szerkesztő > Fősablon (index.php)
Keresd ki a the_content részt…, és nézd meg, így (hasonlóan) szerepel ez?:
Sikerült!! Úgylátszik hogy rossz helyen néztem. Amikor a Post címlapra mentem (beállítottam azt a kezdőoldalnak), ott megjelent a rövidített változat.
Bocs a tudatlanságom.
Akkor pl. hogy tudnék legjobban megcsinálni egy ilyen szerkezetű oldalt:
- vannak fönt a menügombok, amik Oldalakra visznek
- némely ilyen Oldalon több Bejegyzést szeretnénk fölrakni, amik először ezen az Oldalon csak rövidítve jelennének meg, aztán innen lehetne menni a Bővebb változatra az Olvass tovább típusú linkkel (esetleg kis gombbal?)
- amikor több Bejegyzés van, akkor fent megjelenik egy előre/vissza léptető az egyes bejegyzéseknél. ezt lehetne esetleg az oldal aljára rakni?
Kösz a segítséget!
:icon13:
Gondolom kell a Oldal sablon (page.php) fájlba rakni, de mivel pontosan nem tudom, hogy ez így ott működik, majd valaki más jón, és talán segít…
A másik kérdésedre a válasz:
Admin > megjelenés > Szerkesztő > Bejegyzés (single.php)
A fájlban fent elvileg van egy ilyen: previous_post_link és egy ilyen rész: next_post_link
Előtte
Kösz, akkor várok, hátha valakinek lesz valami ötlete hogy lehetne megcsinálni…
[/quote]
A másik kérdésedre a válasz:
Admin > megjelenés > Szerkesztő > Bejegyzés (single.php)
A fájlban fent elvileg van egy ilyen: previous_post_link és egy ilyen rész: next_post_link
Előtte
[/quote]
Megpróbáltam a tanácsod által megcsinálni meg is találtam azt a részt, de elég belebonyolodtam, az oldalnak keretei vannak és mindig valami elromlott a keretek scriptjeivel. Csatolom a filet, megköszönném ha esetleg meg tudnád nézni a php-t.
[attachment=93:Bejegyzes.txt]
Megpróbálhatom, de nekem nehezen megy így…, mivel én is csak kísérletezni szoktam az ilyennel. Ha nem megy, arrébb teszem a kódot, eredmény megtekintése…, ha nem jó, ismét arrébb helyezem a kódot, eredmény megtekintése és addig csinálom ezt amíg el nem találom a megfelelő sort…
Szóval így kissé lassú…, de megpróbálhatjuk így is.
Elsőként másold be a Bejegyzes1.txt tartalmát (ne a fájlt másold fel az FTP-n, hanem az adminba másold be “kézzel” ide:
Admin > megjelenés > Szerkesztő > Bejegyzés (single.php) )
Ha nem jó, akkor a Bejegyzes2.txt tartalmát.
A lényeg, hogy ez:
vagy ez a rész felel érte:
Szerintem ez utóbbi.
A másik lényeg, hogy hová másoljuk..., hát a fájl végén valamelyik zárótag elé...
Neked a sablonodban, ott két ilyen zárótag is van..., szóval valamelyik elé kell:
Ezt most vagy eltaláltam, vagy tovább kell kísérletezni.
Huh, sehogy sem akar összeállni, a legjobb ameddig jutottam hogy megvolt a jó sorrend, de megjelent egy külön keret a keretek körül, vagy a footer alatt. a prev/next link pedig a comment keretébe került, vagy keret nélkül alá.
Úgyláttam a teljes átmásolás ekkor történt amikor ezt másoltam ki/be:
mit jelent ez a rész, úgytűnik ennek van köze a keretekhez?
passz, de ne töröld, hanem akkor tedd az alá (
)ezt így, hogy nem értek hozzá, nem lehet, mert online kellene kísérletezni… anélkül nem megy.
Vagy aki ért hozzá, kapásból megmondja, hova…, anélkül marad a kísérletezés. De nem hiszem el, hogy annyi vaiáció lenne…
próbáld csak ezt rakosgatni:
mindkil: Lehet, hogy melléfogok, de szerintem ez az egész itt a lapozás, próbáld meg ezt teszegetni.
$prev_link = get_previous_post_link('« %link');
$next_link = get_next_post_link('%link »');
?>
Ne idézz feleslegesen! Jó, hogy nem a Bibliát másoltad be! - Admin
Ez az!!! Sikerült, köszönöm mindenkinek a segítséget!
Örülünk, hogy sikerült, de ezért az egy sorért kár beidézni az egész szöveget (elég egy köszi xy<ebből tudjuk, hogy az ő megoldása volt a nyerő
) és kész is… Hajrá!
na pfff, égek pirulok…, nem vettem észre az előtte lévő részeket (mondjuk nem is láttam még ilyen sablont, amiben ez így lett volna megoldva)
hitetlen: mondjuk nekem is csak azután jutott eszembe tágabban bambulni, hogy amikre tippeltem volna, már kilőtted… 
Ja, bocsánat, az első kérdés még mindig válaszolatlan maradt, pedig az is fontos lenne:
Hogy tudnék legjobban megcsinálni egy ilyen szerkezetű oldalt:
- vannak fönt a menügombok, amik Oldalakra visznek
- némely ilyen Oldalon több Bejegyzést szeretnénk fölrakni, amik először ezen az Oldalon csak rövidítve jelennének meg, aztán innen lehetne menni a Bővebb változatra az Olvass tovább típusú linkkel (esetleg kis gombbal?)
mindkil:
Az olyan oldal, ahol több bejegyzés van, az WP nyelven kategória. (Az “oldal” meg olyan képződmény, ahol valami állandó tartalom van, pl. bemutatkozás, kapcsolat űrlap, de nem bejegyzések.)
- Tehát először is hozz létre egy új kategóriát, írjál bejegyzéseket, és sorold be őket ebbe a kategóriába.
- Most akkor meg kéne jeleníteni ezt a kategóriát mintegy menüpontként. Itt nagyban változó a tennivaló attól függően, hogy milyen sablonod van. Ezt írd is meg, hogy tudjuk, miben gondolkodunk…
a) mivel ez egy gyakori óhaj, bizonyos sablonok beállításánál egyszerűen megkeresed a lehetőséget, hogy kategóriák megjelenítése (category menu bar az enyémben)
b ) kézi vezérlésre kapcsolsz: az admin > megjelenés > szerkesztő -ben megkeresed a header.php-t és abba valahol a vége felé beilleszted ezt: - ettől az összes kategória menüpontként megjelenik. (Finomítani is lehet: http://codex.wordpre…ist_categories)
A másik kérdés, hogy csak rövid összefoglalók jelenjenek meg.
Ha nem akarsz mindig more-okat beszúrni a bejegyzésekbe, akkor a the_content-es rész helyére ezt kell tenni:
Ettől minden poszt első 55 szava jelenik meg.
Ha tovább feliratot is akarsz, akkor ezt is:
<a href="">Tovább
Itt van ehhez egy jó kis cikk manótól: http://wpmagazin.net…eru-aprosagok-2
Köszönöm, kipróbálgatom.
A témát amúgy Artisteerel készítettem. Ilyemsiket hol lehet beállítani a témáknál?
Bár a plug-in megoldás nekem szimpatikusabbnak tűnik, utánna is nézek a linken amit küldtél, valamint mások után is. (fantasztikus dolgok ezek a plug-inek )
Na ezt az Artisteer-t nem ismerem. Az a gyanúm, hogy akkor sehol nincs beállítási lehetőség. Amúgy témánként változó: pl. létrehoz egy új fő menüpontot magának az adminban vagy a megjelenés alatt egy almenüpontot.
Én valahogy elsőre kikaptam a témaválasztékból az Atahualpa nevezetűt. Itt aztán annyi beállítási lehetőség van, hogy ihajj. Néha ettől lesz bonyolult valamit kivitelezni, amit kivételesen nem lehet ott állítgatni
De azért szeretem.