Oldaltörések számozásának "átírása"

Kedves Fórumozók !Egyesületünk honlapjának kialakításánál ahhoz a lélekemelő részhez érkeztem, amikor régi *.doc fájlokból a pénzügyi beszámolót beaplikálom az oldalra.A http://www.ambassador-pecs.hu/ambassador-club-pecs-hivatalos-kozlemenyei/ambassador-club-pecs-eves-penzugyi-beszamolok-kozzetetele/ címen láthatjátok, hogy ezt úgy gondoltam megoldani, hogy létrehoztam egy oldalt, ahol az egyes évek pénzügyi beszámolóit oldaltöréssel választottam el (még az egyes évek szöveges beszámolói fölé fognak kerülni az adott évek mérlege, eredménykimutatása - azaz, évenként egy bazi nagy táblázat :)).

Ugyanilyen eljárással tervezem a Közhasznúsági jelentéseket is.Most, hogy 4 oldalt beszögeltem (már csak 11 van vissza, meg a mérlegek :(), két dolog jutott eszembe, amiben segítségetek és véleményeteket kérném:1./ Kezdek bizonytalan lenni, hogy jó módszert választottam-e ? Lehet, hogy szerencsésebb lenne, ha az éveket nem egy oldalon szereplő oldaltörésekkel választanám el (pl. ha valaki egy évet ki akarna nyomtatni, akkor 1993-tól 2007-ig minden a nyakába zúdulna) ? Lehet, hogy az lenne a célszerűbb megoldás, ha az oldal alá aloldalakat hoznék létre (hisz’ statikus oldalakról van szó, itt soha többet semmi nem változik), és az oldalon csak gombokat helyeznék el évszámmal, amire kattintással az adott év hóbelevanca jöne elő ?

Nem szeretném azonban, ha az oldalak sávja kilométeres hosszúságú legyen, meg nem tudom, miként oldjam meg, hogy az egyes években (az aloldalakról) vissza lehessen lépni erre a főoldalra ?2./ Ha a jelenlegi megoldás marad, akkor miként tudnám megoldani, hogy az oldal alján látható Oldalak: 1 2 3 4 5… stb helyett az legyen, hogy Oldalak: 2007. 2006. 2005. 2004. … stb.

A helyzetet az is bonyolítja, hogy évente egy oldaltörésnyi oldallal egészül ki a teljes oldal, és az adott évszámra kattintással, természetesen (úgy ahogy most is) az illető oldaltöréshez (évhez) kell jutni.Köszönettel:

Szerintem baromi sok időt megspórolnál, ha a DOC-okból PDF-eket csinálnál, és azokat letölthető formában raknád ki! :wink:Az oldalszámozással nem biztos, hogy jól jársz, ha átírod évekre, hiszen ez komplett, az egész wp-dre ki fog hatni, tehát sosenem többé nem fogsz tudni oldalszámoztatni.Viszont, elvben van olyan plugin (valahol a napokban mintha láttam volna) hogy az oldalaknak nevet tudsz adni, és kis listában meg lehet őket jeleníteni…

Köszönöm Mano !A *.doc-ból *.pdf, vagy bármivé alakítás kérdését azért vetettem el, mert korábban az átalakításnak hogyan álljak neki kérdésnél Moshu gondolatmenetét elfogadva úgy döntöttem, hogy a látogatónak ne legyen szüksége semmiféle, ő gépére telepített segédprogramnak (sem Adobe, sem Office, stb), hanem direktben kapjon meg minden infót az oldalról. Legyen neki elég egy böngésző, és slussz.Igazad van; így baromi sok meló, meg tökölős (és van még olyan dokumentum is, amiből még gőzöm sincs, miképpen lesz WP-élvezhetőség).Yes, Sir ! Oldalszámozás ötlete elvetve. A teljes kihatásra nem is gondoltam. Ez ebben a formában (ahogy klasszikusunk mondaná) marhaság.Ha volnál oly kedves, és átesnél ezen a pluginon ? :slight_smile: Vagy valami irányvonal, hogy merre kereskedjek, milyen néven kutakodjak barátommal, a Google-val ? :wink:A bejegyzést követően addig eljutottam, hogy egy régebbi gombot elővettem, provizórikusan odatámasztottam, kísérletileg, az oldal elejére, és tettem rá egy linket, ami a létrehozott aloldal permalinkje. Tehát kattintás, és az aloldalon vagyok.És az alldalt privátnak jelöltem be, így nem látszik az oldalak listájában, ugyanakkor a főoldaláról rá lehet kattintani. Hurrá ! :slight_smile:Most már csak a vissza gombot kell (gondolom hasonló elv szerint) legyártani, meg egy lap tetejére gombot. Na, majd estefele…Gondolom, nem ez a legelegánsabb megoldás, de működik.Még nem tudom, mi a kovász benne, de remélem, hogy még kapok egy-két finomítási ötletet, és működni fog.Köszönöm Mano ! És mindenkinek köszi, várom még a javaslatotokat, ha időtök engedi, és nem terhellek benneteket vele.Üdvözlettel:

http://www.tarkan.info/20080106/tutorials/wordpress-plugin-multipage-tool-kithttp://www.tarkan.info/archives/multipagenagyon fajintos…ui: kis m

Köszönöm mano !Valamiért nem akar működni… :frowning:És nem van hurrá ! Hülyeséget beszéltem. :frowning: :frowning:Ha az oldal privátként van megjelölve, akkor nem jelenik meg ugyan az oldalsávban az oldalak között, de nem is lehet sikerrel linkelni rá, mert a tartalma nem fog megjelenni. (Nyilván ettől privát oldal ;))

Amiért hurráztam, az volt, hogy úgy nézett ki, hogy mégis működik, csak azt felejtettem el, hogy adminként be vagyok jelentkezve…Légyszíves, segítsetek, ha tudtok !Az Ambassador Club Pécs oldalairól van szó, ami WP 2.5.1 alatt, Genki Theme 1.3 theme-mel fut.1./ Megcsináltam azt a variációt, hogy az Ambassador Club Pécs éves beszámolók aloldalon elhelyeztem az egyes évek navigációs gomjait, ahol az évszámra kattintva ennek az aloldalnak az aloldalainak valamelyikére juthat a látogató, ahol az adott év beszámolóját tanulmányozhatja.Ez a megoldás csak akkor működik, ha az aloldalon létrehozott aloldal is publikus (illetve ekkor teljesen nyilvános, elérhető bárkinek.)2./ Ezzel a megoldással nincs is különösebb gondom, mert működik (jelenleg a 2007 és 2006 kattintahtó).A problémám, aminek megoldásában a segítségeteket kérem az, hogy az egyes évek beszámolóinak elérhetőségére létrehozott aloldalak az oldalsáv “Oldalak” menüsávjában megjelennek, és ettől olyan bazi hosszú lesz, hogy már áttekinthetetlenné fog válni (ez még csak a beszámoló 1993-tól napjainkig, ami éppen 15 aloldal a beszámolóknál, újabb 15 lesz a közhasznúsági jelentésnél, stb. - így az oldal kezelhetetlenné fog válni).Hogyan oldható meg, hogy ezek az aloldalak aloldalai ne jelenjenek meg az oldalsáv “Oldalak” részén ?Köszönettel:

Mivel ottan az elején emlegetve voltam… álljon meg a verekedés :)!Vannak fájlok és fájlok. Én a hivatkozott topikban különösen a Word és Excel fájlok ellen tiltakoztam, hogy “nem webre valók” - és azt is mondám, hogy a .pdf-t peniglen épp a webre találták ki (na meg, operációs rendszer-fölöttiségre). Szóval, ne öntsük ki a gyermekkel a fürdővizet is D)

Na, amúgy arra, hogy aloldalakat (sub-Page) ne mutogasson a menu, már régen találtak megoldást: a “depth=1” parametert kell beleapplikálni a wp_list_pages-be.

Kedves Moshu !Rendben, akkor öntsünk tiszta pálinkát a butykosba ! :slight_smile:Isten bizony átnéztem az összes theme-fájlt, de egy árva wp_list_pages sem kódorgott sehol sem. A legtöbb, ami hasonlított rá, az a wp_link_pages volt, de ő - ha jól tudom - az oldaltörések (next page) ügyében felelős.Vagyis: hol keressem a műtét helyét ?Itt ugrott be a gondolat, és jónehány perc volt míg végigpróbáltam, teszteltem, vertem a fejem a falba, és majdnem beleittam a vízbe. Innen már megvolt a megoldás. :slight_smile:

Nem tudod, mi ? :slight_smile: :slight_smile: Na, akkor én megmondom Neked is, meg mindenkinek…Rögtön beledölök a kardomba ! Plussz, megiszok egy deci vizet, de tisztán !Azt ugyan miért nem kérdeztétek meg, hogy az oldalakat mi a bánat mutatja nekem ? Hát az oldal-widget, wazze !

És mi a teendő ?

Rákattint az oldalak widget szerkesztőjére, oszt alul, komótosan beirkálja, hogy melyik oldalat nem akarja látszódtatni (Kizárva, vesszőkkel elválasztva :(). Aztán ment a változás, lesavazza (save) az egészet, és kész.Miután majd két napig a cumi másik végén voltam, elolvastam a fél fórumot, vagy 20 angol codex oldalt igyekeztem megfejteni, kb. 8 Google által kidobott fórumot végigsilabizáltam, az összes sablonfájlamat (még jó, hogy nincs sok) átbogarásztam, Moshu írását visszafele felmondtam, akkor ugrott be, hogy az oldalak nekem widgetben vannak, tehát ott kereskedjek. :o :o :o :oÉs a felfedezéstől kb, tizenegy és fél másodpercnyi észmunkával eltüntettem azt, amiről két napon át fogalmam sem volt, hogy miként tegyem.Azért köszönöm a törődést, meg, hogy nem nyomtatok szemközt azonnal a válasszal, így pedig egy csomó olyant tanultam, hogy a fal adja a másikat. :slight_smile:Moshu ! A megjelenítésről tényleg hasonlókat mondtál, melyet - engedelmeddel - továbbfejlesztettem magamban, magamnak: miért ne legyen elég a látogatónak az egyszem browser ? Sokaknak az is elég bonyolult, pedig kíváncsiak lennének ránk.

(Egyik barátomnak “oktattam” a webes felületen történő levelének megnézését.

"- Írd be a keresődbe, azt… - mondom neki
 • Mibe írjam ?
 • A kedvenc keresődbe.
 • Mi az ? - kérdi kétségbeesetten
 • Amit a pornoóldalak keresésére használsz, a böngészőt ! - mondom én
 • Ja, azt a kék izét ? Miért nem ezt modtad ?! - mordult fel megkönnyebbülten"  Egyetemet végzett, mindennap használja a levelezést, és a kék izét. Slussz és passz.

  Ha megnyit egy pdf fájlt, akkor már soha többet nem talál vissza belőle a honlapra…  Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget !

  Bármelyik oldalt, az oldal-widget használata esetén, a widgetbe történő oldal ID beírásával kizárhatsz a megjelenítésből, a WP 2.5.1-nél.
  :slight_smile: :slight_smile:  Jó éjt ! Megyek a megérdemelt pántlikámért ! Tartsatok velem, egészségünkre ! :slight_smile:

Há… az ősmagyar csatakiáltást (nob…) elüvöltöttem a fentiek olvastán :slight_smile:Nekem soha nem ugrik bé, hogy vidzsitekről kérdezősködjek, merthogy én nem használom őket. Még pontosabban: a saját magam számára készült sablonokban csupán ‘úri passzióként’ szokom néha odabiggyeszteni a widgeteket elővarászoló kódot - arra az eshetőségre, ha valamilyen pluginnak csak efféle widget verziója van.

Az “odabiggyesztés” ebben az esetben azt jelenti, hogy a sidebar.php nagy része teljesen manuál szerkesztésű kód (hogy azt csinálja, amit én mondok neki), és a widget behívó kód a saját herkentyűim alatt vagy fölött van, úgyhogy nem zavarják egymást.Az újraszabott (=régiekből összehozott) angol Moshublog.com-ban mindkét sidebar manuál, és csupán az alján jönnek be widgetek - ha úgy döntök.Ha valakit érdekel, akkor majd posztolok egyet (valahol, valamilyen nyelven ;)) arról, hogy miként működik a varázs…

És hogy a vidzsetisták se szomorkodjanak: http://wordpress.org/extend/plugins/sps-suite-121/

Kedves Csatakiáltós Moshu !Szerinted egy kezdő, amatőr felhasználónak honnan a nyavalyás mézesbödönből lenne manuál szerkesztésű kódja ? :slight_smile:Örülök, ha a kezdem ezt a WP jószágot megismerni (tényleg örülök), és azt nem mondom, hogy már a tenyeremből eszik, de már nem morog rám.Bár az ilyen kis malőrből kifolyólag nagyobb léptékben haladok, mintha a saját olvasási szorgalmamra támaszkodnék.Arról meg tényleg nem tehetek, hogy a fától nem láttam a boszorkányt… smile.gifÉs ez is egy jó ürügy, hogy megjutalmazzam magam azzal a kis kerítésszaggatóval… :slight_smile:Jó éjt !

Minden normál sablonban ott van ám a “manuál kód” a sidebar-ban, mert ha NEM húzol belé egyetlen widget gizmót sem, akkor az láccik, ami belé van írva manualice.

(Ha meg behúzol egyet is, akkor MINDEN manuál izé eltűnik… ez így van kitalálva. Hogy jó-e vagy sem, azt most ne firtassuk, de így működ.)

Hja, Barátom !Hacsak úgy nem… :slight_smile: Akkor abból van vagy 50 db nekem is. Csak eddig 45-nek valami kehéje mindig volt.

Indul egy jó theme, egy nagyívű felvezetés, aztán kiderül, hogy egy post után a notebookod hátulján is kilóg az írásod, csak éppen menteni formázni nem tudod, ez összeveszik azzal, emez a jó boga Úristennek sem akar amazzal beszélgetni, stb.Nekem, laikusnak, úgy tűnik. hogy, ha valami, akkor az előregyártott themek tömkelege képes szivatni az embernek az fijját, persze, az ővé párjukkal, a widgettekkel.

A theme, meg a widget olyanok nekem, mint a férj és a feleség; nagyjából jól elvannak egymással, de valami ökörség miatt képesek kiidegelni az embert, és mindegyik mondja a magáét. (Nyilvánvalóan a widget képviseli a férjet, mert egyszercsak megúnja, és jól elhallgat…:))És úgy tűnik, hogy sokan, egy-két jó ötlettől vezérelve összeraknak valamit, de az aprómunkára már nincs türelmük, és egyszercsak valami olyasmivel találkozik, ami miatt beáll, mint a cövek.

Egy-egy jó theme, widget megírása - azt hiszem - nem egy-két napos program; talán ezért van így.Na, majd egyszer, talán, nekem is lesz az erős motoromhoz egy szép karosszéria, benne sok, működő bizbasszal, és akkor majd a lányok is állva utánapisilnek a gyönyörűségtől… :wink: :slight_smile:Szép napot, szép hétvégét Mindenkinek !