oldalsávra Plugin vagy widget?

Szisztok!Az lenne a feladatom, hogy az aktuálisan olvasott bejegyzés mellé a cimkéi alapján megjelenitsek bizonyos egyéb tartalmat.

Ehhez irtam is gyorsan egy plugint amivel a tartalom végéré oda illesztem amit kell.

Viszont azt szeretném, ha ez a plussz adat az oldalsávon jelenne meg egy blokkban.Ezt hogyan lehetne megoldani. Merre keresgéljek?Vagy másképpen: Ugye a plugin a bejegyzés megjelenítésekor fut le és hozzáfér az adot post adataihoz. Ahhoz így hozzáfűzhetek dolgokat, de az oldalsávból hogy tudom elérni a post adatait?


  • FL -

http://forum.word-press.hu/topic/889/yet-another-related-posts-plugin-tovabbi-ajanlott-tartalom-wordpress/ mondjuk talán ez a plugin?

én inkább a simple tags plugint ajánlom. kettőt egy csapásra.jobb címke kezelés, és a plugin tud ilyen poszt ajánló dolgot is.

Köszönöm.

Megnézem mindkettő plugint.

Bár nekem nem post ajánlásra van szükségem (lehet félreérthetően fogalmaztam. “egyéb tartalom” alatt nem egy bejegyzést, hanem egy teljesen máshonnan származó adatokra gondoltam), de ahogy látom sidebaron is működnek ezek a pluginok, talán ki tudom belőle hámozni a megoldást.

Lehet rosszul kezdtem hozzá. Nem is plugin kell, hanem theme függvényekkel is megoldható. …csak elegánsabb lenne ha nem kellene a theme-t módosítani, úgy kevésbbé hordozható a megoldás.

Időközben ki tisztáztam a widget fogalmát. így utólag hülyeséget kérdeztem. A widget is egy plugin :slight_smile: Csak nem valami bőségesen dokumentált. De így már egész egyszerű tartalmat kitenni a sidebarra.