Oldalak tördelése és lapozás angolbó magyarba átírása hol?

Szeretnék úgy oldalakat írni,hogy a sidebarban ne látszódjon 10-20-db aloldal ugyanabban a témában.

Kikapcsolódás menühöz pár oldalt szeretnék még tenni,de nem szeretném a végtelenített oldalt létrehozni,hogy csak írom,írom és soha nincs vége az első oldalnak.

Ha oldalakra bontom,akkor a sidebarban látszik mint aloldal a 2.3.4.5. stb.oldal.

Ha nem írok címet,az egyes oldalaknak akkor nem tudni,hova tartoznak ,meg sem jelenik sehol,csak az adminban tudom előhozni.

Ezt én csak egy kis plusznak szánom a lapomra,mert nem erről szól a lap.Tehát ennek,csak mellékes dolognak kell lennie.

Hogyan lehet megcsinálni,hogy a Kikapcsolódás látsszon csak mint menüpont,és ha rákattint akkor a normál méretű oldal alján lapozni lehessen tovább,ha kíváncsi a többire is.

A másik kérdésem,hol lehet átírni a lapom alján az angol szöveget a lapozásnál magyarra.

És az archive szót ami megjelenik a kategóriákra való kattintás után a felsorolások előtt.

Köszönöm szépen,ha tudna valaki segíteni.

Oldalakat ki lehet zárni ID alapján is elvileg …

Van egy plugin, amivel én jól karban tudom tartani az oldalaimat, a WP CSS Dropdown Menu, a plugin oldala:

http://www.zackdesign.biz/category/wp-plugins/css-dropdown-menu Ebben nagyon sokféle beállitási lehetőség van az oldalak megjelenésére és elrejtésére.

A lapozást én úgy oldottam meg, hogy az adott oldal aljára tettem egy sima linket, ami a következő oldalra mutat.

Az angol szöveget valahol a sablon file-okban keresd.

Köszönöm varnyu a választ,kipróbálom és beszámolok róla :slight_smile:

Kipróbáltam és sajnos nagyon csúnya lett az oldalam.

A felső menüsorra hatott ami a fejléc alatt van.Ez úgy jó ahogy van ezzel semmit nem akartam csinálni.

Hogyan lehet a sidebarban levő bármely widget alatti felsorolás bármely oldalához is hozzárendelni a plugint,hogy oda hasson,ne a fejléc alatti menüre?A fejléc alatt kategóriák vannak, alapból lenyíló menükkel.A widgetekben az oldalak szerepelnek.Őhozzájuk kellene a kibomló menü.Mint ezen az oldalon van.

http://wordpress.zackdesign.biz/

Pontról-pontra,ha kérhetem,mert úgy biztosan képes vagyok megcsinálni.

Előre is köszönöm,ha válaszol valaki. :rolleyes:

Kattka: annak a CSS dropdown menünek települ egy add-onja is, ott van a plugin listában. Azt is bekapcsoltad? Mert nekem addig csinált ilyet, amit te irsz, amig fel nem fedeztem,hogy van ott egy olyan is és be kell kapcsolni.Azóta tökéletesem működik. Nekem a kategóriákhoz hozzá se nyúl, csak az oldalakat rendezi … :unsure:

Mind a kettőt be kell kapcsolni,vagy csak a Js add on-t?

mind a kettőt!!! mer egymás nélkül hótt hülén nézett ki tőle az oldalam !!!

Bekapcsoltam így is ,úgyis de ugyanaz maradt.Ilyen az eredeti lapom és ilyen a bekapcsolás után

persze nem állítottam be még semmit,de talán 3 állítási lehetőséget ad.És gőzöm sincs oda mit írjak.Nem tudom értelmezni sem.

Dinamikus menüszélesség

Dinamikus?

Dinamikus osztály

Szélesség:

Extra oldalak:

Mik ezek?

én sehova nem irtam semmit, mert én se nagyon tudom … de amikor ezt-azt bepiálam, akkor nem nézett ki jól az oldal. igy hát hagytam mindent üresen :slight_smile: igy meg működik rendesen (érti a fene :smiley: )

Amikor widgetbe rakom be vele az oldalakat, akkor nekem két dolog van bepipálva:

1: Show pages?

2: Menu drilldown style, only shows children for selected item (most useful for non-flyout static left/right menus):

a második nálam arra jó, hogy csak akkor mutatja meg az aloldalakat, ha egy-egy főoldalra kattint benne valaki. Mert különben lenne szép sorban 170 oldalam egymás alatt :slight_smile: Igy meg csak 20 van.

Az oldalak alá mint szülő alá tettél aloldalakat és maguktól megjelentek?.Mutasd meg alapodat,ha szabad ilyet kérnem,hogy megnézzem,nálad hogy működik. :rolleyes:

Na akkor üziben küldöm a linket :smiley:

Én ezekkel nem találkoztam amit írtál :blink:

Menj a widgetekhez, ott van ennek is a widgetje, és húzd bele a sidebarba!!!

Ha valaki tudná,akkor ezt még mindig kérdezném,hogy ,miképpen megvalósítható az ilyenforma

(jobb és baloldalon látható a sidebarban lebomlómenük)megjelenítése az aloldalaknak.

http://wordpress.zackdesign.biz/

Köszi,ha van ötlet,javaslat,nagyon örülnék :slight_smile:

Ja,és az angol szöveg átírása itt volt.

Az oldal alján a lapozási rész magyarra átírása

Archívum (archive.php)

ilyen volt

ilyen lett

> ', 'arras') ) ?>

<?php previous_posts_link( __('<

és a különleges ékezetek(á,é,í,ő,ú,ű stb) írását itt találtam meg

http://www.tferi.hu/konyv5/html/htmllang5.html

Amíg nem tud valaki válaszolni a sidebar lebomló menüire,addig találtam egy átmeneti megoldást.

Sikerült linkeléssel behozni a lap alján az aloldalakat.

Van e mód,(mert valahol olvastam róla,)

hogy letiltani az oldalakat,hogy ne jelenjenek meg a főoldal alatt a sidebarban,csak lapozni lehessen,a téma alatt,vagy belinkelem az összes oldalát a főoldalára a kiválasztott témának.

Köszi,köszi :slight_smile:

Kattka: a Te témádban alapból benne vannak az oldalak a sidebarban? Mert az én témáimban csak akkor, ha widgetben behuzigálom őket!

'varnyu' wrote on '2010-03-21:

Kattka: a Te témádban alapból benne vannak az oldalak a sidebarban? Mert az én témáimban csak akkor, ha widgetben behuzigálom őket!

Ott jelennek,meg huzigálás nélkül :)

Egyébként az nekem is sikerült,ami nálad van a CSS dropdown bekapcsolása után,ugyanúgy jelentek,meg az almenük,viszont a fejléc alattiak szine elveszett,úgy mint,ahogy a képen az előzőekben csatoltam.Az egész eredeti kinézet jellege más lett a felső menüsornak.