Oldalak és aloldalak

Sziasztok, gartulálok a munkátokhoz, és ki is használom a lehetőséget, hogy segítséget kérjek.

Mint tudjuk, a wp kiválóan alkalmas akár nem kimondottan blog jellegű honlapok tartalomkezelésének megoldására, én is egy ilyet szeretnék összehozni, de szükségem lenne arra, hogy egyes oldalakon belül létrehozott aloldalak navigációját a word-press.hu-hoz hasonlóan tudjam elhelyezni, magyarul pl a header alatt van egy vízszintes menüsorom, és az egyik oldalon pedig az aloldalak navigációja. Természetesen ahogy az oldalak között váltok, az almenü is változik. Remélem sikerült világosan leírnom, de végül is az a megoldás érdekel, ami a wp.hu-n is működik. Feltételezem, hogy nem template függő.

Ha jól sejtem, a Sidebar Page Switcher plugin-ra lenne szükséged:

http://www.hobbingen.de/software/wordpress.php

Az miképpen oldható meg, hogy az oldalak linkjei ne ?page_id=szám-mal nyiljanak meg, hanem, mint itt word-press.hu/az oldal neve (én csak 1 oldalnál szeretném ezt)?

Még egy dologra nem jövök rá (pedig biztosan roppant egyszerű), hogyan tudnám képpel helyettesíteni a fenti header részt egy k2-es témában?Előre is kösz!

A linkek kinézetét a Beállítások/Permalinkek-en belül lehet állítani. Állítsd a Dátum és Idő-re, és akkor tudod majd szerkeszteni alul a Saját struktúrán belül is.


'n_panni wrote:

A linkek kinézetét a Beállítások/Permalinkek-en belül lehet állítani. Állítsd a Dátum és Idő-re' date=' és akkor tudod majd szerkeszteni alul a Saját struktúrán belül is.[/quote']


Átállítottam arra, amit írtál, és vmiért nem jön be az oldal (admin rész se) frown.gif

S.O.S.

Akkor a tárhelyed nem támogatja a Permalinkeket. Lépj fel FTPvel és töröld a .htaccess fájlt. (Lehet, hogy be kell kapcsolnod rejtett fájlok megjelenítését a kliensben, hogy látszódjon)


'Kelytha wrote:

Akkor a tárhelyed nem támogatja a Permalinkeket. Lépj fel FTPvel és töröld a .htaccess fájlt. (Lehet' date=' hogy be kell kapcsolnod rejtett fájlok megjelenítését a kliensben, hogy látszódjon)[/quote']


1000 hála és köszönet, a .htacces file törlése volt a megoldás.


Jelenleg az extrán van az oldal, mert még nem él a saját domain. Bár azóta feldobtam még egy oldalra a wp-t, nem árt a gyakorlás :)

Szivesen. Amúgy ha mondod, hogy extrán van a blogod, nem mondunk ilyet, hogy kapcsold be a Permalinkeket :smiley: Nekem is ottan van, én is megjártam ezt a kört :stuck_out_tongue: (Mert ugye tesztelni kellett.)Telepítésekhez sok sikert, majd ebbe a témába írd meg a tapasztalatokat, hogy mások is okulhassanak: http://word-press.hu/forum/viewtopic.php?id=47

A topik nyitása óta eltelt némi idő, ezalatt kevés időm volt foglalkozni a témával, de sajnos a kezdeti problémát nem tudtam megoldani. A Zoli által ajánlott plugint sikerült beüzemelni, de egyenlőre csak az egyes menüpontok eltüntetését tudtam elérni vele, az egyes főoldalakhoz rendelhető aloldali menü megvalósítását nem látom át. Azt sejtem, hogy valami page id dolog van a háttérben, de ha tudnátok kicsit részletesebben erről írni, nagyon megköszönném. Néztem az oldaladat Kelytha, hasonló megoldást szeretnék, mint ott van. Egyébként a téma, amivel foglalkozol, közel áll hozzám, magam is lovas ember vagyok.

Ilyen esetekre egyébként lehetne valami tutorial-szerű leírásokat gyártani, például ha a László a fórum beépítésének lépéseit egyszer közkincsé tenné…

Az én oldalamon kicsit komplikáltabb a helyzet. Én kézzel lekreáltam annyiféle menüt, ahányat találsz és is_page(‘page_id’) függvénnyel találtatom ki vele, hogy most éppen melyik oldal van megnyitva és ahhoz milyen menü jár :slight_smile:

Sziasztok!kis gondban vagyok, szerintem ezt rajtam kívül mindenki tudja itt…nem találom, hogy a “FÕOLDAL” page nevét (amit a page listában egyébként nem találok) hol lehet átírni… pl, “LEGSRISSEBBEK”-re … ??

a fooldal nincs sehol se, altalaban a headerre kattintva jutsz vissza a nyitolapraha megis meg akarod jeleniteni akkor hasznald ezt:Code:

<a href="/">Legfrissebbek

tedd a sidebarra, vagy ahol meg akarod jeleniteni

ha netan k2-t hasznalsz akkor a k2 beallitasoknal adhatod meg

Zoli!Az általam választott sablon (mandigo) automatikusan kitesz egy “FÔOLDAL” feliratot (linket) a felsô menüsorba, de benne volt a megoldás a válaszodban, és meg is találtam a header.php-ben… röviden összegezve:Köszönöm a segítségedet, hála neked most már minden mûködik :slight_smile:

alapértelmezésben (tehát külön plugin nélkül) miképpen jelenithető meg egy oldalhoz kapcsolt aloldal, csak ha belinkelem az id számát ?


Code:


ennyi, legalabbis a wp codex szerint ddd;

hello

olyan listázásra lenne szükségem, mint a friss postok listája, de a page-eket listázza ki, mondjuk a legújabb 5-öt.

a wp_list_pages-nek nem találtam ilyen beállítását, ráadásul az fa-szerkezetben akarja mindenáron csinálni amit csinál.

tudtok valami megoldást ajánlani?

hmm hat van a Customizable Post Listings plugin, ez kilistazza az utolso X bejegyzest ES oldalt, most nezegettem a forrasat, elmeletileg be lehetne tenni valahova egy feltetelt de nem tudom biztosra, hogy hovana kozben rajottem ((=a 61edik sorban ird at a $tableposts.post_status = ‘publish’ -ban a publish-t static-raelmeletileg mennie kene

sok sikert!

köszi ToRokZoli, sajnos gyarkolatban nem működött aminek elméletben kellene! :frowning:de nem baj, ez a plugin kiindulópontnak nagyon jó, mert legalább listáz és nem “fáz”.

viszont nem találom benne sehol, hogy hol olvassa ki a “page” adatokat, és hogy hogy fűzi össze a “post”-okkal. ha ez meglenne, már megint közelebb lennék… szóval próbálgatok, és kösz a pluginért még egyszer…


mano wrote:

hello


olyan listázásra lenne szükségem, mint a friss postok listája, de a page-eket listázza ki, mondjuk a legújabb 5-öt.


a wp_list_pages-nek nem találtam ilyen beállítását, ráadásul az fa-szerkezetben akarja mindenáron csinálni amit csinál.


tudtok valami megoldást ajánlani?

Sajnos az összeset listázza, de legalább időrendben:


Code:    <?php

    wp_list_pages('sort_column=post_date&show_date=created'); ?>


ezt en is neztem, csak pont azert nem irtam, mert mindent listaz (=