Sziasztok!
Rögtön a lényegre térek.
Az a problémám, hogy bizonyos oldalakat létrehozok és közzéteszem…A szerkesztőben kitűnően mutat, semmi hiba, minden rendben…majd amikor rányomok a megtekintésre vagy megnyitom a linkjét:
403 Forbidden
Ezt így random oldalaknál választja ki magának, ötletem sincs hogy miért. Elég sok oldalam van, rengeteg képgaléria.
köszönöm.
Hozzáteszem, a közzététel is működik, közzéteszi, csak ha konkrétan rányitok…meghal.
Nem lehet, hogy nem jó helyre van telepítve a wp? Nem atw-n vagy, vagy valami hasonló ingyenes oldalon?
Nem ATW-n vagyok, hanem fizetős oldalon, egy kisvárosi szolgáltatónál. Náluk lehet a gond?
Talán, ha egy url-t adsz az oldalhoz, kissé előrébb juthatnánk. Látatlanban nehéz bármit mondani.
A 403-as hiba arra utal, hogy náluk nem stimmel valami.
hxxp://www.fuzestuning.hu
Az alap oldal.
Ez pedig egy hibásan megjelenő oldal, ahol egy galériának kellene állnia:
hxxp://www.fuzestuning.hu/2008-berettyoujfalu/
Ezen az oldalon van elhelyezve a galéria?
Itt egy kép látható csak, amire ha ráklattyolsz akkor megnyitja a képet teljes méretben…Be van téve galériába a kép? Milyen galériát használsz? A galéria funkciói be vannak állítva? Galériába tegyél több képet ne csak egyet…
Kicsit adj több infót, hogy mit szeretnél itt megjeleníteni és hogyan és mivel!!!
Ez az, hogy ez a vicc…már duplán. Egy órája erre az oldalra még 403-as hibát dobott…
Itt egy galériának kellene lennie.
Nextgen gallery, tehát [nggallery ID=X] …ez van a kódban is amit én látok, a szerkesztőfelületen…
vagy 50 kép van benne, a galéria működik teljesen, minden okés, ott mutatja is a képeket, sőt…sok oldalnál simán működik, de ahogy mondtam, választ egy random WP oldalt és ez lesz vele. A galériás oldalakkal történik ez, szóval azzal lehet valami.
Körülelül 10 ezer képről van szó, lehet ennyivel nem tud megbirkózni?
Ha manuálisan fogom —> kijelölem az [nggallery ID=x] -et(nyilván az X opcionális) és új oldal hozzáadása —>beillesztés —>közzététel…
Akkor a kinézete jó lesz ugyanannak a galériának…ellenben, az hogy random 403-asra állít egyes oldalakat, megmarad.
Kép számtól független ez a dolog, úgyis annyit tudsz feltölteni amennyit a tárhelyen elfér.
A közvetlen linkek, hogy vannak beállítva lehet az miatt is reklamálhat a rendszer? Azokat nézd meg.
Huhhh… a karakterkódolás-beállítással is gondok vannak: http://www.fuzestuning.hu/vanittvalami
Biztosan jól illesztetted be a galériát?
[nggallery id=X]
Nincs szóköz a nyitó és a záró tag-nél, létezik a galéria, az is az azonosítója, amit az ID után írsz, van is benne kép?
Kell neked a cool video gallery bővítmény? Kapcsold ki átmenetileg. Lehet, hogy ütköznek.És lehet, hogy nem is az NGG-be töltötted fel a képeket?
[nggallery id=X]
Nincs szóköz a nyitó és a záró tag-nél, létezik a galéria, az is az azonosítója, amit az ID után írsz, van is benne kép?
Kell neked a cool video gallery bővítmény? Kapcsold ki átmenetileg. Lehet, hogy ütköznek.És lehet, hogy nem is az NGG-be töltötted fel a képeket?
közvetlen linkek:
[font=Consolas, Monaco, monospace:32wtbp9q][background=rgb(234, 234, 234)]http://www.fuzestuning.hu/minta-bejegyzés/[/background][/font:32wtbp9q]
Az ng gallery működik, mint mondtam Másolás,beillesztéssel egy manuális oldalnál működik ugyanaz a galéria, amit a fenti példában egy szimpla képként mutat.
Lehet az a gondja, hogy a Nextgen Gallery-ből automatikus generálom az oldalt?? De ez miért gond? több száz galéria lesz, így egyszerűbb lenne.
A videógaléria egyelőre nem kell, kérték hogy tegyek bele vieofeltöltési lehetőséget a későbbiekre nézve, de kikapcsolom, hátha.
Igen, egyenlőre a képgalériával is bajok vannak.
Tegyél ki az oldalra egy közvetlen oldalt ahol elérhető pár galériád hadd nézzük, hogy az hogy jelenik meg…
Itt egy működő galéria:
hxxp://www.fuzestuning.hu/galeria-teszt/
A karakterkódolást nem is figyeltem...kezdő hiba, gondolom. UTF8 general -ban van az adatbázis, egyszer ezt ajánlotta egy jobban hozzáértő, azóta így oldottam meg minden oldalon, viszont maga a szöveg ISO-8852 ben jelenik meg helyesen.
Frankó. Nyilván nem akarom újraírni az egész oldalt, szóval...van erre valami más megoldás? adatbázis konvertálása? :S
A megadott oldal: http://www.fuzestuning.hu/galeria-teszt/
Húzd egy kép fölé az egeret, és bal oldalon nézd csak meg a címet: http://www.fuzestuning.hu//gallery/2008-carstyling/carstyling2008_004.jpg
Hogyan kerül oda még egy /-jel? a …hu és a gallery között kettő db // jel van…
Ahhh…A galéria feltöltési könyvtárának így adtam meg, figyelmetlenségből:
/gallery/
kiszedtem belőle és lecseréltem a galériát( a képek is másak), most már az javítva van.
csináltam pár oldalt a nextgen automata “generátorával”, most működik minden.
Ez a / jel lett volna a gond?
Ãgy is van, ami szétesik…
Még arra gondolok, hogy a Nextgen galériák neve ugyanaz, mint a médiatárban feltöltött fájlok nevei( ezek amolyan főképek, amikra kattintva lehet megnyitni a galériát) … talán ezért van hogy a szerkesztőben
[nggallery ID=X]
található, de amint kilép az oldalra, az ugyanolyan nevű JPG-t tölti be az uploads mappából.
Kicseréltem a Médiatárban a képek neveit, a problémás galériáknál…így működőképesek lettek.
Nem tudom miért van ez, de remélem tanulságos lesz másoknak.
Most írhatom át azt a kb 100 képnevet…
A karakterkódolásnak még utána nézek, gondolom találok valamit rá a neten.