oldal felépítésének módosítása

Sziasztok,

új vagyok még WP használatát illetően, így lehet, hogy elég egyértelmű lesz a kérdésem (csak nekem nem) :). Csináltam - egyelőre - saját gépen egy WP oldalt, egy template-et felhasználtam, azt módosítgattam/lefordítottam, nagyjából jó is. Az admin felületen az Oldalaknál létrehoztam két új oldalt (egy bemutatkozó és egy galéria), ahol a bal oldalon lévő területet tudom feltölteni/formázgatni a szerkesztővel, a jobb oldalra pedig automatikusan odakerülnek a beállított dolgok (kereső, legutóbbi bejegyzések, stb.)

És itt jön a lényeg: nagyon fontos, hogy a galéria oldalán teljes szélességben tudjak dolgozni. A jobboldali oszlopot illetve az abban lévő dolgokat szeretném “kiiktatni” és a baloldalt teljes szélességre állítani. Viszont ennek nem ismerem a módját, hogy ezt hogyan tudnám megvalósítani, mely fájlok átírkálásával. Szóval gyakorlatilag szeretnék egy új oldal-felépítést, amit csak egy meghatározott oldalnál használnék, a többinél maradjon a default.

A segítséget előre is köszönöm!

Zs.

Szia Zsuzsa! Nem nehéz, bár mivel új vagy, lehet, hogy annak fog tűnni. Én ezt úgy csinálnám, hogy létrehoznék egy új fájlt a sablonom mappájában a page.php alapján és kivenném belőle a sidebar behívást. Adnék neki külön nevet és beállítanám a galéria oldal sablonjanként.http://codex.wordpress.org/Pages#Creating_Your_Own_Page_TemplatesHa bemásolod a sablonod nevét és a page.php-dat szívesen módosítom neked.

Kedves László!

Köszönöm a segítséged, az alapján sikerült megoldani, amit szerettem volna. :slight_smile:

Hálás köszönettel; Zsuzsa

Ha elkészül küldd be a blogshow-ba :slight_smile: