Nyitólap és több nyelvű kinézet

Sziasztok!Egy oldal alakítgatása közben beleütköztem a következő problémákba!Úgy akarom megcsinálni az oldalt, hogy lenne egy kezdő oldal ahol belépés és enter lenne! Értelem szerűen a belépés magyar az enter pedig az angol oldalra vinne! Hogyan tudom átagni a lang=en és lang=hu változókat,úgy hogy a teljes oldalon ezt alkalmazza. Valamint nem szeretném külön aldomainre tenni az angol és magyar részt. Hogyan tudom a bejelentkező oldalról, a kezdő oldalra terelni a nyelv átadásával.Másik probléma az lenne hogy a kinézetbe, hogyan csempészem bele a több nyelvű fgv.-t?

Gondolom kellenek a po -k. Vagy az mo -k? melyik függvény a jobb __(); vagy _e(); a fordításhoz, és itt az angol szöveget kell defaultban hagyni?Ebben kérnék segítséget,és előre is nagyon köszönöm, ha elolvastad.Üdv.TTSZ

Kezdem a végén: .mo kell a gépnek, hogy értse. (A .po az neked van, azaz emberi szemnek)Idézet a Codexből:

__() is used when the message is passed as an argument to another function; _e() is used to write the message directly to the page. More detail on these two functions:Sablonnak (theme-nek) kell legyen saját .mo file-ja.Valamilyen plugin nélkül nem igazán fogo tudni váltogatni a nyelveket, ha nem két install van. Egy installhoz, hogy kétnyelvű legyen, kell valamiféle plugin.

A qTranslate- et már feltettem innen az $GET[“lang”] változó.

tehát _e(); -t kell használnom, .mo -val.Hogyan adom át kezdő oldalról globálba a változót. Mert azt lázom,ha kiteszem a plugin nyelv választóját, a sidebarra akkor szépen a ?page_id=xy&lang=en hozza. De vajon ha külső keret oldalról adom át akkor mit szól neki?Úgy látom mindig viszi utána, de azért jártam úgy hogy elhagyta a nyelvváltozóját.Lejjebb láttam a kezdő oldalra példát. Működne is a kezdőoldalnak megadok egy külső oldalt, de hogyan küldök be ott egy más struktúrájú oldalt, egy beléptető oldalt. Oda nem tudom beírni, pl hogy a belep.php oldallal kezdjen. Erre tud valaki atombiztos megoldást?Köszi

Kezdő oldal.

Jó ideje már a WP-ben a Beállítások (Settings) > Olvasás (Reading) nél megadhatsz egy Oldalt (Page, nem post) a frontpage-nek és egy másikat “posts page”-nek.

Az elsőbe azt írsz, amit akarsz, a másikat hagyd üresen.

Mindkét Oldal meg legyen alkotva, még mielőtt odamensz!Másik. Bármilyen .php oldalt meg lehet varizsálni, hogy értse a WP-függvényeket. Annyi kell, hogy a legtetejére, még a doctype elé azt rakod, hogy

<?php

require(’./eleresi-utvonal-a-bloghoz/wp-blog-header.php’);

?>

Az az érzésem elsiklok valami mellett! Felfrissítettem a WP -t.És még mindig az van a Beállítások -> Olvasás menü alatt:"Első oldal:

Első oldal:Utolsó saját bejegyzésekEgy statikus oldal (alul választható)


  • Első oldal:
  • Bejegyzések oldala: "    Választható! Beírni nem tudok egy betűt sem. Esetleg valami plugin -nal hozod elő? Vagy hogy kerül be a listába az az aminek az eléjét WP sítettem? Innentől már meg lenne a dolog!

Létrehozol egy új oldalt és az meg fog jelenni a listában.

Ok! én azt értem!A szituáció a következő!Van egy működő oldal. valami.hu -n elérhető. Mindent így szeretnék,hagyni, csak van egy .php fájlom belep.php amibe betettem a fent említett kódot a doktitle elé.Azt szeretném ha belep.php vel kezdődne az oldal. Ami egy kép, rajta 2 linkelenter belépés meg fölette egy kis szöveg.Ezt az oldalt betettem a téma mappájába. és az ehez az oldalhoz tartozó stilus is ott van.Hogyan adagolom én ezt be az oldalak közé?Tudsz rá valami megoldást?

Úgy nem tudod…

Amit én fentebb leírtam neked, az két (2) különböző megoldás, amik nem játszanak együtt!

Vagy egyik - vagy a másik.

Ha te ragaszkodol a NEM WP filehoz, akkor az a Beállításos izé nem jöhet szóba.

Hát úgy tűnik egyik sem jó! Hiszen, hiába rakom akkor be azt a kódot egy php fájlba, ha nem tudom neki beadagolni. Azaz arról nem tudok az index.php -re hivatkozni és egyben elküldeni a nyelv változóját is.

Ezt nem egészen értem, hogy őszinte legyek. És ha te egy nem “index” nevű fájllal akarsz kezdeni egy könyvtárat, akkor ezt meg kell buherálni .htaccess-vel vagy egyéb szerver-beállítással, hogy example.com ne az egyébként standard index (php, html, htm stb.) file-ra nyíljon, hanem a tiéd spéci lapra.Viszont, kérdezem, hogy ez itt alant nem működhetne-é:

Azt a bizbasz belep.php fájlodat megszerkesztgeted és csinálsz belőle egy klasszikus Page Template nevű fájlt (a Codex leírja részletesen a teendőket: http://codex.wordpress.org/Pages#Page_Templates) és aztán onnan kezdve már egyszerű:

létrehozod a “home” Oldalt, amihez az új templatet használod, és ezt az Oldalt választod a Beállítások > Olvasásnál “első oldalnak”

és egy üres Oldalt megteszel “bejegyzések oldalnak” (ez kell, hogy működjön a szerkezet)

(ez a beállítás csak akkor műxik, ha van 2 létező Page már!!!)És akkor onnan, a főoldalról nem lehet-é 2 linket adni, amiben benne van a nyelvi változó?

example.com/hu/blog/

example.com/en/blog- <== ez a qtranslate kód, nem?

Sziasztok!

Bár nagyon szeretnék én is egy két nyelvű weboldalt létrehozni, de sajnos egy kukkot sem értettem abból, amit egymással csevegtetek.

Eddig könnyen elboldogultam az oldalak létrehozásával, és megjelenítésével, képek stb. feltelepítésével, mivel erre a WP kiválló felületeket adott, de html-ben semmit nem tudok.

Van remény számomra?

Üdv.:

Kovács Gábor

Szia!Alap nyelvekkel semmi gond qtranslate modult és akkor már mehet is a több nyelvő vaker, persze akkor ha a dizájn is fel van készítve a több nyelvűségre. Ha nincs akkor pl.: posted by xy és hasonló állandó szövegek maradnak azon a nyelven amiben jelenleg írva vagyon.Nálam nem a nyelvekkel van a probléma ugyhogy szerintem nyugodtan vágj csak bele. Menni fog.Üdv.

Köszi ttsz!

Sajnos nem lettem okosabb, egyelőre kínomban azt találtam ki, hogy két menüsort hozok létre, amelyikből az egyik angol, a másik magyar. Ugysem teljesen egyformák az angol és magyar almenüpontok.

Üdv.:

KG

Nah!Megoldottam a problémát! Kicsit megerőszakoltam, de működik ragyogóan. Beírom ide hátha valakinek még hasznára válik még valakinek.csináltam a gyökérbe egy include könyvtárat, abba beletettem a kezdőlapot.Az index.php -t kissé meg mahináltam :stuck_out_tongue:Még miaelőtt a WP alap cuccai kezdődnének beírtam a megfelő részeket.így néz ki.:$page = $_SERVER[“HTTP_HOST”];

$page = str_replace(“www.”,"",$page);

$page = str_replace(“https://”,"",$page);

$page = str_replace(“http://”,"",$page);

$tabla[]=explode("/",$page);

foreach($tabla as $adat){ $page_command="$adat[0]"; }

if(($page_command!=“example.hu”) or (!$HTTP_REFERER))

{include “include/index.php”;

}

else

{

define(‘WP_USE_THEMES’, true);

/** Loads the WordPress Environment and Template */

require(’./wp-blog-header.php’);

}Ha valakinek kérde van forduljon hozzám bizalommal :slight_smile:

Ez rendes dolog volt ttsz! (akár megoldás, akár nem. :slight_smile: :))

Sziasztok,

tetszik, hogy halad előre ez a többnyelvűségi probléma…mármint a megoldása.

Az én problémám egyszerűbb, mint a többnyelvű blog beüzemelése - a WP-t egy sima, statikus oldalnak szeretném felhasználni, és hogy ott legyen két-három nyelven u.az az információ.

Egyik fapados elgondolásom az volt, hogy felteszek 3 kül. wp-t (eléggé bénán hangzik, nem?) és egymás között irányítgatom a látogatókat.

Ehhez viszont be kéne ágyaznom 3 zászlót a fejlécbe, a hozzájuk tartozó linkkel.

Sajnos, ilyen dolgokhoz (html, php, css) nem igazán értek, így ha valaki ebben (vagy más jobb megoldásban) tud segítő kezet adni, azt megköszönöm.

Ha jól értem, akkor te egy oldalt szeretnél megvalósítani, és azt 3 nyelven. Én mindenképpen ajánlanám a qtranselet modult. Rengeteg nyelvet ismert. Bár mondjuk az most mindegy is lenne neked. Te beállítod a 3 kiválasztott nyelvedet, és a létrehozott oldalt lefordítod. Így egyből meg van a nyelvesítés.A fejlécben lévő zászlókat html nélkül esélytelen betenni sajnos! Ehhez mindenképpen szükséged lesz legalább kép beillesztésre és link létrehozásra.De valamilyen grafikus szerkesztővel talán boldogulnál is ebben. A header.php ben kellene keresgélned, amit a wp-content/themes/választott téma könyvtáradban találsz meg.Üdv.

Igen, arra gondolok.

Qtranslate nem csak postokra tud zászlócskát tenni?

Oldalakra is?

Igen lehet!A legutóbbi oldalnál amit csináltam, csak oldalakra használom!De a te esetedben és az enyém is nem a zászlós funkcót kellett használni. A nyelv változót kell átadnod valamilyen linken keresztül. pl.: ?lang=en

Ezt lehet képpel, és szöveges linkkel is. az rád van bízva.

Akár nyitóoldalon keresztül is mehet a dolog, bár nálad nem ez lesz.

Köszönöm a segítséget! Úgy nézki, működni fog.

Csak egy bosszantó problémán nem tudom magam túltenni - a magyar oldalak nevét más karakterkódolással írja, ezét az ékezetek nem használathók.

Hol tudom ezt beállítani?