Egyre több helyről (tagoktól) érkezik olyan kétértelmű utalás, hogy mi szerkesztők milyen módon használjuk ki a WordPress közösséget. Az, hogy mi ebből mennyi pénzt keresünk, milyen előnyökre teszünk szert.
Maximálisan felháborít a dolog, hiszen nem hinném, hogy profitorientált oldalt építettünk volna. Nem hiszem, hogy teli lennének reklámokkal az oldalak. Nem hiszem, hogy bármelyik szerkesztő hirdetné a saját cégét, szolgáltatásait.
A Word-Press.hu-t azért indítottam el 2006-ban, hogy legyen olyan magyar oldala ennek a nagyszerű rendszernek, ahol az emberek megismerik, és esetleg megoszthatják egymással a tapasztalataikat, problémáikat, vagy esetleg feltehetik a kérdéseiket.
Akkoriban nem volt ekkora magyar és nemzetközi támogatottsága, de folyamatosan tör fel és ma már a legkeresettebb nyílt forrású cms rendszer.
Az alap koncepció az volt, hogy egy olyan közösséget hozzunk létre, ahol nem a pénz, az üzlet, a különböző szolgáltatások reklámozása dominál, hanem az, hogy valamelyest megkönnyítsük az emberek életét, hogy jobb weboldalakat készítsenek, az, hogy megismerjék a szoftvert. Az, hogy színvonalasabb oldalak fussanak az országban.
A visszajelzések alapján úgy gondolom, hogy ez sikerült, hiszen bármerre említik meg pl. fórumunkat, akkor mindig hozzáteszik, hogy mennyire jó itt a közösség, sosincs veszekedés stb… Természetesen ez nem magától alakult így ki, hiszen a moderátoroknak nagyon nagy munkájuk fekszik abban, hogy ez az állandó hangulat.
A word-press.hu fenntartási költségeit évek óta a szerkesztők állják. De mi ezt bevállaltuk, tehát nem jelent terhet. Sosem kértünk támogatást, sosem kértünk pénzt a közösségtől. Hiszen miért is kérnénk, nincs rá szükségünk. Mit kezdenénk vele…
Egyetlen egy helyről kapunk támogatást, ami kb. a tárhelyünk költségeit fedezik havonta, a Hostgator LLC –től.
Joggal tehetitek fel a kérdést, hogy akkor miért csináljuk, mi a hasznunk ebből az egészből.
Az oldal nem termel semmilyen pénzt közvetlen. Mi ebből nem húzunk anyagi hasznot. Akkor miért az egész?
Mi ezt nem azért csináljuk, hogy meggazdagodjunk, nem azért csináljuk, hogy a közösséget kihasználva előnyökre tegyünk szert.
Személy szerint én, úgy élem az életemet, hogy ahhoz, hogy kapjak, adnom is kell… én így adok. Segítek másoknak, hogy jobban boldoguljanak az Interneten.
Alapvetően nem értem ezeket a támadásokat.
Amikor elkezdtem csinálni a fordítást, önmagában 2-3 heti folyamatos munka volt, mire volt egy kiadható verzió belőle.
(Nem szólva az MU és a BBPress fordításáról) Soha nem merült fel, hogy akár közvetett, akár közvetlen módon a rászánt időmet kifizettessem bárkivel/bárkikkel bármilyen módon.
Mi ezt adjuk, mert használjuk, és elköteleztük magunkat a terjesztésére.
És nem éppen jól eső érzés, amikor jönnek az ilyen és ehhez hasonló gyanusítgatások.
Főleg, amikor jó magyar mentalitással csak elvárják a segítséget, de másoknak nem segítenek.
Én nem hiszek neked László! Már bocsáss meg. :shocking:
Kik azok, mikor mondták, és mit mondtak?
Egyre több helyről (tagoktól) érkezik olyan kétértelmű utalás, hogy mi szerkesztők milyen módon használjuk ki a WordPress közösséget. Az, hogy mi ebből mennyi pénzt keresünk, milyen előnyökre teszünk szert.
Könnyebb a sárga irigységtől betegen rosszindulatúan írogatni, megjegyzéseket tenni, mint alaposan kitanulni a szakmát, gyakorlatot szerezni sok-sok munka árán, és hírnévre szert tenni a közösségben, ami persze hozhat sok fizetős webfejlesztői megbízást is.
Szerintem nem bűn [s:2s0koggi]kihasználni[/s:2s0koggi] előnyre szert tenni és hasznosítani a WordPress közösséget azáltal, hogy valódi segítséget adva egyre nagyobb hírnévre tesz szert valaki, ami aztán megrendeléseket, munkát, bevételt, hasznos hoz az ingyen és segítőkészen dolgozó szerkesztőknek és tagoknak.
A kicsinyes, rosszindulatú luzerekkel meg nem kell foglalkozni, szerintem, és most finoman fogalmaztam!
Én nem hiszek neked László! Már bocsáss meg. :shocking:
Kik azok, mikor mondták, és mit mondtak?
Nem hiszem, hogy neveket kéne sorolnom :)
Kérem alássan, itt most már nem csak rólam van szó, hanem a közösségről. Aki megírta neked, annak nyilvánosan is vállalnia kell véleményét. Úgyhogy jöhet a lista!
Én másképpen látom, szerintem itt az alkalom, írja ide ebbe a fórumba, aki másképpen gondolja.
Yesss, egy kis izgalom! Ez az!!! :lol:
Na de komolyan? Kit érdekel? lol
Én másképpen látom, szerintem itt az alkalom, írja ide ebbe a fórumba, aki másképpen gondolja.
Legjobb tudomásom szerint a levél titok az e-mailekre is kiterjed ;)
Az irigységből fakadó támadások mindig előjönnek előbb, vagy utóbb. Úgy gondolom, hogy ez a nyílt levél amit Laci közzétett, és az ehhez hozzáfűzött értelmes hozzászólások szó nélkül hagyják, a kétértelmű, és az egész közösség lényegét nem megértő embereket.
(… elsüllyedek a föld alá, de a levél hol is lett közzétéve? Mert ha csak a tartalmáról beszél:értsd nyíltan válaszol rá akkor szerintem abszolut korrekt… …)
Huh Laci
Kész szappanopera
De az ilyen piszkálódásokat nem szabad felvenni.
Az internet termeli az arc nélküli cyber idiótákat. Akik mindenféle infantilis grafikák és nicknevek mögé bujkálnak és hangulatot keltenek. Az ilyen sza.háziaknak soha nincs nevük és legkevésbé arcuk.
Olyan szerencsétlen, lúzer típusú majmok, egyetlen egy dolgot akarnak hogy foglalkozz velük.
Olyan srácok akiket még a “fog nélküli csajok is kikosaraznak”.
De legyünk tárgyilagosak egyetlen egy banner nincs az oldalon, senki nem fizet tagdíjat,mindenki ingyenesen letöltheti a fordításokat, stb-stb…
Nem értem miről van szó.
András
Ãh semmi ilyen, nincs dráma. Majd 10 éve foglalkozom ilyesmivel, megszoktam már. Csupán csak a tisztánlátás kedvéért írtam.
Én is csak azt tudom mondani mint az előttünk lévők. Lacival msnen beszéltük természetesen ezeket a dolgokat már, meg személyesen is szóba jött és akkor is csak ÉN “jót” nevettem rajta. Laci nem. Itt aki hátán csattannak a dolgok az sajnos ő. Vagyis legjobban az övén. Ha közösségről van szó, akkor van egy ember vagy kettő, aki elkezdi építeni aztán később lehetséges, hogy a háttérbe szorul, lásd iwiw, de lehet itt marad és tovább segít, mint itt Laci, de akkor meg ő lesz a “na nézz oda mennyi pénze lehet belőle” ember egyes okoskák szerint.
Irigyek sajnos az emberek. Nem akarok én senkit szidni, elmondani bárminek. Csak annyit kérnék ezektől az emberektől, hogy olvassák el a nyílt levelet és rájönnek, hogy nem a pénzért csináljuk. 2009-ben ez lehet csodának számít, de igenis vannak még olyan emberek, akik igenis azért hogy valami jobb legyen, valakinek jobb legyen, segítenek.
Én is naponta többször járok erre a fórumra, naponta nem egyszer szólok hozzá azért, hogy másokat segítsek jobban megismerjék a rendszert. Emiatt ha még nekem nem is mondják, hogy mennyit kereshetek vele, hanem mondjuk másra céloznak akkor is, nekem is rosszul esik, mert valamilyen szinten rám is céloznak, ha jobban belegondolunk.
Amikor idejöttem olyan szinten zöldfülű voltam, hogy nagyon. Itt maradtam, sokszor lehet agyára mentem Török Zolinak a CSS kérdéseimmel, a többi modinak a buta kérdéseimmel. Egy ember voltam a sok olyan közül aki azért jön ide, mert tanulni szeretne és ezzel szeretne foglalkozni. Itt maradtam idővel moderátor lettem, most én vagyok az az ember aki annak segít aki olyan cipőbe járt mint én anno. Nem kérünk pénzt érte nem is fogunk ha az ég a földdel egybe ér.
Remélem Laci levele és én rövid mondandóm pár embernek felnyitja a szemét és rájön, ez egy közösség, amelyet szeretünk, építünk, hogy NEKTEK jobb legyen!
most is zöldfülű vagy Efrud, ne beszélj félre, de nekem is segítettél már, úgyhogy jár a piros pont! :lol:
(azt csak halkan mondom, hogy a bankszámlaszámod hibás volt, így a megtárgyalt összeget cserébe nem tudtam átutalni)
Elképzelni sem tudom, hogy ilyet tenne, akár Laci akár a többi szerkesztő. Lacival jó pár éve egyszer volt módom személyesen is találkozni és beszélgetni egy weblapkapcsán. Akkor olyan árat mondott amire én akkor mint kezdő luzer csak a levegő után kapkodtam. Azóta tudom, egyáltalán nem volt magas az az ár. De ez már a múlté.
Viszont ebből kiindulva, gondolom azóta is van jó néhány munkája, megrendelése, amivel tisztességes jövedelmet teremt magának. És nincs szüksége, arra, hogy ezt a fórumot fizetőssé tegye. Akik meg össze vissza írogatnak, ilyen rágalmakat, azok feltehetőleg hamar kikopnak innen. Bár ez nem vigasztalja Sem Lacit sem a többi szerkesztőt.
Sajnos ilyen ez az ország összetartás helyett mindig van egy két mondhatni féreg alak aki gyanúsítgat, rágalmaz.
Ezeket az embereket én semmibe veszem. És átnézek rajtuk. Javaslom a hasonló felfogást nektek is szerkesztők, bár tudom, hogy ez néha irtó nehéz.
Én minden esetre köszönöm hogy vagytok, és ha ritkán is de szívesen jövök közétek. Talán egyszer majd eljön az az idő is amikor már én is képes leszek segíteni másoknak. Most még egyenlőre csak kérdezek, és kérdezek, de ha megtanultam a leckéket ígérem tovább adom, az utánam jövőknek.
Lacko65
http://forum.word-press.hu/topic/1998-ingyen-fizetosen-avagy-az-ingyenessegnek-is-van-ara/
a fenti szálban volt róla szó. én azért jöttem ide hogy tanuljak és azért is mert a wordpresst kezdtem el megtanulni eleinte voltak szívások vele de legtöbbször a saját figyelmetlenségem miatt. legtöbbször csak akkor kérdezek ha a dokumentációban valami nem világos számomra. az ilyenek akik meg kiverik a balhét emiatt azok nem ismerik a a nyílt forráskód szabad szoftver …stb szavak mögötti ideológiai hátteret. az ilyenre én azt szoktam bassza meg. természetesen elnézést ha néha csúnyákat írók de az ilyenek esetén ez a reakcióm.
Efrudnak meg egy nagy +1 .
Nem tudom miért de erről Brian élete jutott eszembe. Gondolom az ilyeneknek Laci a jézus krisztus akit keresztre feszíthetnek mi meg a hívők.
És mit adtak nekünk a rómaiak?xd Rómaiak esetén ide azokat kell elképzelni akik erősen bírálták Lacit meg a közösséget…stb.
" színes, [s:2yiog822]hangalámondásos[/s:2yiog822], angol vígjáték, 100 perc, 1979
rendező: Terry Jones
forgatókönyvíró: Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin
zeneszerző: Geoffrey Burgon
operatőr: Peter Biziou
díszlettervező: Roger Christian
jelmeztervező: Charles Knode, Hazel Pethig
producer: John Goldstone
executive producer: George Harrison, Denis O’Brien
vágó: Julián Doyle
szereplő(k):
Graham Chapman (Brian)
Terry Gilliam (Frank)
John Cleese (Arthur)
Eric Idle (Otto)
Terry Jones (Bob Hoskins)
Michael Palin (Ben)
"
Forrás:
http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=276
Kicsi furcsának találom a példát.
Ez egy komédia és szatíra.
Ehhez hasonlítani a fórumot?kicsit…
U.i.:Láttad egyáltalán? Nekem a kedvenc filmeim egyike, de ez még soha nem jutott eszembe róla.(pedig megnéztem egy párszor).
:rolleyes: :rolleyes:
rozi : igen megnéztem a filmet igaz youtubeon arra akartam kilyukadni hogy az ilyenek szemében Laci a vezető mivel az oldalt ő hozta létre egyébként írhattam volna a monty pytont is. egyébként könyvben is kijött brain élete. pontosan ezért hoztam fel példának mert néha pont az zajlik ami a film kategóriái.
egyébként ha lenne egy rakat pénzem támogatnám az oldalt egyébként az oldalt lehet támogatni hw adományokkal is akár.
a másik meg az lenne hogy azok akik Lacit meg úgy általában a közösséget bírálják mit is raktak bele a közösségbe amitől jogosnak érzik magukat arra hogy bíráljanak bárkit vagy bármit a közösségben.