Sziasztok!
Valószínűleg én vagyok a béna, de annyira összezavart most, hogy nem tudom rá a megoldást:
A lényeg az, hogy mivel az oldalamon elég kevesen fórumoztak mindig is, ezért most úgy gondoltam, hogy egy bizonyos bejegyzés lesz a “fórum” és ott lehet beszélgetni.
Nekem angol és magyar nyelvű az oldalam. Értelemszerűen azt szeretném megoldani, hogy a magyarnyelvű bejegyzés és az angol nyelvű teljesen elkülönüljön. Mert most ott tartok, hogy hiába váltok magyarra vagy vissza angolra, mindkét bejegyzésnél megjeleni a hozzászólás (pl. magyar bejegyzéshez írtam hsz-t, de látszik az angol bejegyzésben is.)
Segítenétek?
Valamit nagyon elszúrtam, csak nem tudom, hogy mit.
Kedves verser233!
Nem tudom, hogy elszúrtad-e, de wp-verzió~. tárhely~, sablon megjelölés nélkül nehéz megmondani, hogy merre indulj.
Még nagyobb gond, hogy alaptudás nélkül szeretnél megoldani olyan hatalmas falatokat, amit még az öreg rókák is csak csuklások közepette oldanak meg. Nem az a baj, hogy ilyent szeretnél (lásd még: kihívás), hanem az, hogy az alapoknak sem nézel utána, csak kérdezel, mintegy elvárva, hogy helyetted oldják meg a soronkövetkező, felmerült gondokat.
A kétnyelvű honlapnál széjjelválasztani a feladatokat nem egyszerű elképzelés…
Végülis megoldottam különböző oldalak segítségével
Ügyes vagy! Gratula!
Elmondanád másoknak is, hogy mit és miként oldottad meg? Hogy mások is tanuljanak.
Megpróbálhátom, bár lehet zavaros lesz :huh: .
Szóval mint írtam 2 nyelven fut az oldalam, és külön fórumot nem akartam csinálni, hanem egy bizonyos bejegyzést neveztem el fórumnak. -és ott rontottam el, hogy ugye megadtam a bejegyzés címénél az angol illetve magyar címet és beírtam a szöveget angolul is, majd átváltottam a magyar fülre és beírtam magyarul is, csak azzal nem számoltam, hogy így ugye ehhez a bejegyzéshez ömlesztve fog jönni mind a magyar hozzászólás, mind az angol. Tehát hiába váltasz át mondjuk magyar nyelvre az főoldalon, mert ugyanúgy fogod látni az angol hozzászólásokat is. Ãgy átgondolva már teljesen logikus, csak én akkor nem gondoltam ebbe bele, csak akkor vettem észre a hibát amikor már elkezdtek irogatni, és jött a hidegzuhany, hogy angolon volt az oldal nálam állítva és mégis láttam a magyar hsz-ket 
Remélem azért eddig még világos mindenkinek :lol:
Végülis úgy oldottam meg, hogy külön menjenek a magyar és angol hozzászólások (nem egy nagy ördöngősség, csak tegnap este bepánikoltam, de éjjel meg átgondoltam tiszta fejjel) hogy:
- Csináltam 2 külön oldalt (pages) - az egyikbe csak az angol címet írtam, illetve csak az angol szöveget írtam be, a magyart itt kihagytam - a másikba meg pont fordítva, csak a magyar címet és tartalmat töltöttem ki. Ãgy a főoldalon fent lett két menüponton, azzal a pici esztétikai hibával, hogy mindkét menüpont látható mindegyik nyelvbeállítás esetén, de mondjuk magyarok számára ez nem is olyan nagy baj, mert szoktak az angol részbe is irogatni;
- Csináltam két kategóriát (egyiket magyarul, másikat angolul adtam meg)
- Majd két külön bejegyzést készítettem, ahol megint ugyanazt az elvet alkalmaztam, mint az előbb: magyar bejegyzésnél csak magyar cím és tartalom, angolnál csak angol cím megadás és tartalom. Majd publikálás előtt persze bejelöltem a megfelelő kategóriát.
Utolsó lépésként a már előbb létrehozott oldalaknál(amik kikerültek menüpontként is) a catlist kód paranccsal kilistáztattam benne a megadott kategóriákat, így később az adott menüpontban azok a bejegyzések fognak kilistázódni, amelyik kategóriát én megjelöltem, valamint egy protect kóddal levédettem ezeket a menüket (illetve annak tartalmát) a látogatók elől, így ha azok esetleg rákattintanának akkor elolvashatják, hogy mi is az tulajdonképpen, de az adott tartalmat már nem látja, mert helyette nekik azt írja ki, hogy védett tartalom, regisztrálj be vagy jelentkezz be az oldalra.
Ennyi. Remélem nem lett túl bonyolult. :unsure: