Sziasztok!
Van ötletetek az alábbi problémára?
NextGen Gallery bővítmény és WP-Creativix sablon. A galéria megjelenítésnél 1 oszlopban jelennek meg a képek, bármit is állítok, bármilyen stíluslapot kérek a Beállításoknál. Ha átváltok más sablonra, akkor több oszlopos lesz a galéria megjelenítés. Az alábbi oldalról van szó: http://www.horoszcoop.hu/ingatlan/kepek/
Segítségetek előre is köszönöm:
V. Pál
Szia!
Megoldottam nextgen custom field segítségével! A minden képhez került egy plusz mező amibe beírtam hogy pl. van vagy nincs és a galériát megjelenítő php-ban egy if utasítással megvizsgáltam mi van a mezőbe és annak függvényében más más class nevet adtam a mezőnek, így már css-el a kis zöld pipa és piros x behelyettesítés nem okozott gondot! Igazából, csak ennyi kellet, hogy látszódjék egy kép mellett vagy a Zöld vagy a Piros kis kép!
Sziasztok!
Sokat kínlódok a nextgen galériával, de sehogy nem tudom megoldani hogy az albumoknak, galériáknak az adott nyelvnek megfelelő címe jelenjen meg!
A nextgen Verzió 2.0.40 és a qtranslate Verzió 2.5.39 használom!
Van valamilyen másik nyelvi plugin ami együtt működik a nextgennel? Esetleg ötlet, tanács, hogyan oldhatnám meg ezt még ha php-ban kell is turkászni?
Köszönöm!
Sziasztok!
Senkinek nincs ötlete, hogyan oldjam meg azt hogy az albumoknak, galériáknak az adott nyelvnek megfelelő címe jelenjen meg!
A nextgen Verzió 2.0.40 és a qtranslate Verzió 2.5.39 használom!
Van valamilyen másik nyelvi plugin ami együtt működik a nextgennel? Esetleg ötlet, tanács, hogyan oldhatnám meg ezt még ha php-ban kell is turkászni?
Legalább valami ötletet, javaslatot mondjatok légyszi!
Vagy inkább használjak multisite-ot minden nyelvhez? Ezt, azért akartam elkerülni, mert akkor minden képet kétszer kell feltölteni és macerás a karbantartása!
Ötlet? Javaslat?
Miért kellene minden képet 2x feltöltened? Megadhatod az elérési utat ugyanarra a mappára mindkét nyelvű galériának…
OK! Ha, 1 kép van megadva mindkét galériához attól a képeknek lehet több nyelven megadni leírást?
Hogyan oldod meg több nyelven ezeket az infókat? Ráadásnak, hogy teljes legyen az örömöm még plusz custom fieldet is használok a képekhez:-). Nem értem jól a működését a galériának ezek szerint?
A két galéria két külön adatbázissal fog dolgozni. A kép viszont lehet egy mappában. Ergo azt adsz meg neki amit akarsz, ha két teljesen külön működő ng-d van.
Hali pik20!
Megnéztem ezt a két galéria 1 könyvtár dolgot! Nem multisiteot használok jelenleg és ebben akartam megoldani azt hogy hozok létre egy magyar és egy angol szövegezésű galériát ugyan azokkal a képekkel pl Galéria 1 és Gallery One, amelyben csak a képekhez tartozó szövegek lennének eltérőek (magyar ill. angol) a képek pedig ugyan azok lennének!
Létre is hotam egy angol nevű galériát és próbáltam a magyar megfelelőjének az útvonalát megadni “wp-content/gallery/galeria-1”-et. De ezt nem engedi átírni. Próbáltam a képek importálását úgy, hogy megadtam az importálási könyvtárt (galeria-1-et) úgy hogy a “Keep images in original location” bejelöltem. Azt gondoltam ez így menni is fog de a folyamatot jelölő vonal nem akart elszakadni a 0-tól! Tehát nem ment a képek importálása…
Ez a plugin hibája lehet vagy a tárhelyemé, még nem sikerült kideríteni, bár a fórumokban olvastam róla hogy korábbi verziókkal volt hasonló gond! Én most 2.0.40 nextgent használok, mert ebbe turkáltam bele a custom field-ek miatt.
Egyáltalán jó volt az elképzelésem vagy teljesen rossz oldalról álltam hozzá ehhez a problémához? Más megoldást tudtok javasolni esetleg?
Szia Catfish!
Az új NextGEN borzalmas és ha jól emlékszem, egyáltalán nem kompatibilis a qTranslate-tel.
Ugyanakkor ha a régi, 1.9.13-as NextGEN-t használod, az tökéletesen működik a qTranslate-tal.
Alternatív megoldás lehet a Multisite, de azzal jóval több munkád van, mert minden galériát többször kell feltöltened.
üdv.: Weigertj
Üdv!
Wordpress 3.8.1 -et és NextGEN Gallery 2.0.59-et használok.
Van 4 album, de a megjelenési sorrendjüket nem sikerült megváltoztatni. Az volt a kérés, hogy a legfrissebb galéria legyen a legtetején az oldalnak, a régebbiek meg alatta.
Erről van szó: http://vizisuli-szfvar.hu/galeriak/
Ha megnézitek a menüben ott jó a sorrend (2013-14 -es tanév. alatta a 2012-13, as, stb) , de az oldalon a 2010-11 -el kezdődik.
SZóval ez lenne a feladat. Ötlet?
Megvan a válasz és elég kézenfekvő volt. Leírom, hátha segít valakinek.
Vezérlőpult/gallery/manage album. Kiválasztottam az 1-es ID-vel rendelkező albumot (ez jelenik meg az oldalon a GALÉRIÁK menüpontra kattintva) és ott megjelent a 4 album. Ott sorba raktam és UPDATE gombal elmentettem.
Kész!
Kedves József!
Igen, visszatértem én is az 1.x verziókhoz, mert az működött korábban is a qtranslate-tel, de a nextgenes fejlesztők is ígértek egy javítást amit hamarosan kiadnak, még a belső tesztelés zajlik! Addig használom a régi bevált verziót én is!
Egyébként most érzik igazán mennyire hiányzik egy komoly galéria rész a wordpressből, egy rendszerezhető, album és galéria rendezést támogató beépített galéria! Remélem ebbe az irányba fognak fejleszteni a wordpress fejlesztői!
Minden jót!
Szia Catfish,
az i18n javításról én is olvastam most, de én ezt az új nextGEN-t nem tenném fel semmi pénzért, mert lehet soha nem lesz tökéletes. Rengeteg rá a panasz, az SQL adatbázisokat is felhizlalja. Amikor kipróbáltam, kb 30%-kal nőtt ugyanazon galériák mellett az egész weboldal SQL mérete.
Sajnos amúgy a qtranslate-et se fejlesztik, inkább csak a verziószám átírásával passzívan lehetővé teszi a készítője, hogy az új Wordpress verziók is működjenek. Pedig jó standard lehetne. Használom mellé a qtranslate slug plugint is, ami által nálam kompletten minden URL és slug is le van fordítva.
A WPML pedig fizetős nyelvi plugin, ráadásul nem is olcsó és szerintem nem is tökéletes. Nem hiszem, hogy slideshow-kat is tudna fordítani és régen a nextGEN-nel se volt kompatibilis (csak valami nehézkes string fordítás működött).
Úgyhogy az is jó lenne, ha a Wordpress alapból támogatná a többnyelvűséget, mert szerintem ma már alapvető funkció. Ha pedig nem támogatja a core, lehetne standard plugin is (azok miatt, akik a növekvő WordPress core méret ellen tiltakoznak). Jó lenne egy iparági szabvány úgymond, amire hosszú távon lehet építeni.
Visszatérve a NextGEN-hez: én max a Nextcellent Galleryre váltanék, azt fejlesztik és a régi nyomdokait követi. Az új nextGEN egyik igazi előnye a full responsivitás lehetne, de azt meg nem használom.
Valóban nagyon hiányzik a WordPressből a könyvtár rendszer, amit lehetne fotók és galériák tárolására (is) használni. Továbbá az sem tetszik, hogyha feltöltök egy fotót, kb 15 különböző méretet gyárt le a Wordpress és a Theme magának, így egy 200k-s kép kb 1 megát foglal (emiatt manuális törlöm a fölös méreteket). Itt is lehetne némi ésszerűsítés. Ha valami nem featured image, szerintem fölösleges a sok extra méret.
Remélem, 1-2 év múlva jobb lesz a helyzet nyelvi és galéria fronton!