Sziasztok, egy (számomra) érdekes problémába futottam bele. Adott egy készülő honlap (https://szaszlilla.hu), ebben működik egy portfolio plugin (Visual Portfolio, Posts & Image Gallery). Az ebben felvitt itemek három kategóriában, kategóriánként három külön oldalon vannak megjelenítve (Portfolio, Books, Press Releases). Minden nagyon szép, minden nagyon jó, DE. Kellene egy olyan funkció, hogy a megnyitott item alján (ami ugye egy single.php), megjelenő lapozgatós cucc (simán a sablon lapozgatója) ne az összes kategória között lapozzon, hanem csakis azok közt, amin éppen állunk. Tehát ha a Books oldalon nyitottunk meg egy könyvet, akkor a previous/next link maradjon ezen kategórián belül. Mert most az összes itemet mutatja, ömlesztve.
Tudtok erre valami megoldást? Van ilyen szinten beállítható plugin, vagy bele kell valahol nyúlni a kódba? Keresgéltem mr mindenfelé, de nem nagyon esik le, hogy mi lenne a követendő módszer…
Helló, bizonyos sablonokban be lehet állítani, hogy kategórián belül lapozgasson.
Ha a sablonod nem tudja, akkor keresned kell egy Related posts bővítményt.
Példának okáért íme egy: wordpress.org/plugins/related-posts-thumbnails
Az a furcsa, hogy a portfolio pluginban ezt nem lehet beállítani.
Köszi, megnézem. A sablon (Neve) csak simán kikapcsolni/bekapcsolni tudja a lapozást. A plugin maga elég komoly, rommá lehet konfigolni, minden nagyon jó benne, de lapozgatásról szó sincs benne sehol.
Ajánlom a Blocksy, Astra, Customify témákat. Ezekben szépen be lehet állítani a blog bejegyzéseknél, hogy mi alapján ajánljon. Ezen az oldalon pl. a Customify témát használom: Én még - Veniam. Ha letekersz láthatod a lapozást és az ajánlást is.
Ha ragaszkodsz a Neve témához, akkor ajánlom a Gutentor bővítményt amivel meg tudsz jeleníteni azonos kategóriájú post ajánlásokat az oldalak alján vagy akár widgetben is. Én majdnem minden oldalon használom a Gutentort.
Szia, van fent elementor, de igazából azzal csak a főoldal lett belőve. Ez egy fotós honlap, brutál mennyiségű item lesz rajta, és próbálom minél egyszerűbben megoldani a leendő boldog tulajdonosnak a dolgokat. Az ajánlós cucc jópofa, de ő nem ajánlást szeretne, csak azt, hogy a natív lapozgató csak kategórián belül lapozzon. Lehet, hogy az lesz a megoldás, hogy minden aloldalt elementor (vagy az általad ajánlott gutentor) segítségével rakom össze, és akkor ott talán lesz valami olyan lapozgatós blokk, amit be lehet lőni kategóriákra is (fejvakarós smiley).
Lehet, hogy elég lesz ez a bővítmény: Pagination by BestWebSoft - Testreszabható WordPress tartalomosztó és navigációs plugin - WordPress plugin | WordPress.org
Ajánlok neked két csoportot amikben én is benne vagyok. Nagyon sok segítséget lehet ott kapni.
- A legnagyobb magyar WP csoport a legjobb szakemberekkel: WordPress fejlesztők és felhasználók csoportja | Facebook
- Elementor csoport a legjobb Elementoros szakikkal: wpBarkács - Elementor felhasználók és vállalkozók közössége | Facebook
No, meglett a megoldás, és persze huszárvágásszerűbb volt, mint hittem. (Azt hiszem túlbonyolítottam a kérdést, azért nem ment elsőre. )
Szóval. A Neve sablon a wp-includes/link-template.php fájlból veszi a previous_post_link funkciót. Ezt kellett kiszűrni, és az alábbi módon megparaméterezni:
function previous_post_link( $format = ‘« %link’, $link = ‘%title’, $in_same_term = true, $excluded_terms = ‘’, $taxonomy = ‘portfolio_category’ ) { echo get_previous_post_link( $format, $link, $in_same_term, $excluded_terms, $taxonomy );
…és akkor így szépen saját kategórián belül marad a lapozgatás.
Értelemszerűen ha nem portfolio item-et, hanem szimpla bejegyzést akarsz így beállítani, akkor a taxonomy marad az alapértelmezett ‘category’ értéken.