Next link kategória kérdés

Sziasztok, egy (számomra) érdekes problémába futottam bele. Adott egy készülő honlap (https://szaszlilla.hu), ebben működik egy portfolio plugin (Visual Portfolio, Posts & Image Gallery). Az ebben felvitt itemek három kategóriában, kategóriánként három külön oldalon vannak megjelenítve (Portfolio, Books, Press Releases). Minden nagyon szép, minden nagyon jó, DE. :slight_smile: Kellene egy olyan funkció, hogy a megnyitott item alján (ami ugye egy single.php), megjelenő lapozgatós cucc (simán a sablon lapozgatója) ne az összes kategória között lapozzon, hanem csakis azok közt, amin éppen állunk. Tehát ha a Books oldalon nyitottunk meg egy könyvet, akkor a previous/next link maradjon ezen kategórián belül. Mert most az összes itemet mutatja, ömlesztve.
Tudtok erre valami megoldást? Van ilyen szinten beállítható plugin, vagy bele kell valahol nyúlni a kódba? Keresgéltem mr mindenfelé, de nem nagyon esik le, hogy mi lenne a követendő módszer…

Helló, bizonyos sablonokban be lehet állítani, hogy kategórián belül lapozgasson.
Ha a sablonod nem tudja, akkor keresned kell egy Related posts bővítményt.
Példának okáért íme egy: wordpress.org/plugins/related-posts-thumbnails
Az a furcsa, hogy a portfolio pluginban ezt nem lehet beállítani.

Köszi, megnézem. A sablon (Neve) csak simán kikapcsolni/bekapcsolni tudja a lapozást. A plugin maga elég komoly, rommá lehet konfigolni, minden nagyon jó benne, de lapozgatásról szó sincs benne sehol. :confused:

Ajánlom a Blocksy, Astra, Customify témákat. Ezekben szépen be lehet állítani a blog bejegyzéseknél, hogy mi alapján ajánljon. Ezen az oldalon pl. a Customify témát használom: Én még - Veniam. Ha letekersz láthatod a lapozást és az ajánlást is.
Ha ragaszkodsz a Neve témához, akkor ajánlom a Gutentor bővítményt amivel meg tudsz jeleníteni azonos kategóriájú post ajánlásokat az oldalak alján vagy akár widgetben is. Én majdnem minden oldalon használom a Gutentort.

Szia, van fent elementor, de igazából azzal csak a főoldal lett belőve. Ez egy fotós honlap, brutál mennyiségű item lesz rajta, és próbálom minél egyszerűbben megoldani a leendő boldog tulajdonosnak a dolgokat. Az ajánlós cucc jópofa, de ő nem ajánlást szeretne, csak azt, hogy a natív lapozgató csak kategórián belül lapozzon. :confused: Lehet, hogy az lesz a megoldás, hogy minden aloldalt elementor (vagy az általad ajánlott gutentor) segítségével rakom össze, és akkor ott talán lesz valami olyan lapozgatós blokk, amit be lehet lőni kategóriákra is (fejvakarós smiley). :slight_smile:

Lehet, hogy elég lesz ez a bővítmény: Pagination by BestWebSoft - Testreszabható WordPress tartalomosztó és navigációs plugin - WordPress plugin | WordPress.org

Ajánlok neked két csoportot amikben én is benne vagyok. Nagyon sok segítséget lehet ott kapni.

No, meglett a megoldás, és persze huszárvágásszerűbb volt, mint hittem. (Azt hiszem túlbonyolítottam a kérdést, azért nem ment elsőre. :slight_smile: )
Szóval. A Neve sablon a wp-includes/link-template.php fájlból veszi a previous_post_link funkciót. Ezt kellett kiszűrni, és az alábbi módon megparaméterezni:

function previous_post_link( $format = ‘« %link’, $link = ‘%title’, $in_same_term = true, $excluded_terms = ‘’, $taxonomy = ‘portfolio_category’ ) { echo get_previous_post_link( $format, $link, $in_same_term, $excluded_terms, $taxonomy );

…és akkor így szépen saját kategórián belül marad a lapozgatás.
Értelemszerűen ha nem portfolio item-et, hanem szimpla bejegyzést akarsz így beállítani, akkor a taxonomy marad az alapértelmezett ‘category’ értéken.