Sziasztok,
Van egy problémám: használnék egy sablont (grungezine), de ha bejegyzést vagy oldalt írok/szerkesztek, egyszerűen a szöveget nem tagolja. Vagyis “lehetetlen” sorközt, új bekezdést betenni. Nagyon zavaró.
Nem tudjátok, mi lehet az oka?
Köszönettel,
boresuta
Úgy tűnik, hogy a főoldalon excerpt-tel dolgozik. Az meg eltakarit a szövegből minden formázást kinn. A sorköz is csak akkor látszik, ha rákattint az ember a bejegyzésre. Asszem … :unsure:
igen, egyértelműen látszik.
Lehet, hogy rohadtul nem elegáns, de legalább célravazető: a főoldalon a the_excerpt-et kicseréled the_content-re és te adod meg bejegyzés írásakor a kivonatot a more-ral.
Vagy: felteszel valami advanked kivonat plugint, amiben te állítod be, hogy milyen html-t vegyen ki ill. tartson meg az excerpt-ben. Pl. http://wordpress.org/extend/plugins/advanced-excerpt/ (nekem működik hármas WP-vel is).
magazin sablonnál ahol thumbnélt raksz ki automatikusan a szöveg mellé azért nem jó a content, mert ha a bejegyzés legelejét kapásból egy képpel kezded, akkor az is megjelenik pedig csak a teljes bejegyzésnél kéne.
jó találmány az excpert, csak tudni kell használni :rolleyes:
Hát, ez már csak kreativitás kérdése. Tegyük fel, hogy a főoldali
sort arra cserélem, hogy
majd a css felé tendálva megadom neki, hogy
hát én spec inkább filterrel kiszedném a képet a szövegből mert így a képek is letöltődnek mikor az oldalt böngészed de végülis… mondhatjuk h minden posthoz előre betöltöted a képet
Sziasztok, köszönöm a válaszokat.
A probléma nem is az, hogy a nyitólapon excerpt van, hanem hogy a bejegyzések és oldalak is így jelennek meg.
Feltettem excerpt-plugonokat, nem hozzák helyre a dolgot.
Ráaádul a szerkesztőfelületen megvan a tagolás, formázni is lehet a szöveget, kizárólag a sortörés nem működik.
Mi történik, ha a style.css 368. sorában (.content-entry p) a margin:0 ;-t lecseréled margin:0 0 20px 0;-ra? Ez elméletileg helyrehozza a bekezdések dupla sortörését a single.php-ban és a page.php-ban.
(Valószínűleg egyébként a style.css a ludas, hiszen látod, a paragraphnak 0 margin van beállítva alul-felül…)
Köszönöm, ez bevált !!!
Sziasztok!
Nekem is a sorközzel lenne problémám. Egyszerűen nem tudok sorközt rakni. Hiába mentem a bejegyzést HTML módban.
A Blared Mag sablont szeretném használni.
Nagyon megköszönném ha tudnátok segíteni.
akkor olvass vissza, és keress hasonló részt a css-edben. :unsure:
Szia!
Visszaolvastam még mielőtt kérdeztem volna.
De sajnos nem találtam ilyen részt: .content-entry p
A content és a entry sok helyen előfordul külön, de együtt nem.
Ezért kérdeztem.
Sziasztok!
Elnézést mindenkitől de közben megtaláltam.
Nálam ezt a sort kellett átírnom: .post .entry p
Legalábbis most úgy néz ki hogy működik.
Akkor nagy valoszinuseggel az “.entry p” lesz a te embered.