Nem tudok képeket feltölteni

Először is köszöntök mindenkit, új vagyok errefelé. :slight_smile:

Próbáltam keresni a problémámmal kapcsolatosan a fórumon, nem kívántam új témát nyitni, de sajnos nem találtam semmit.


A wordpress olyat csinál, amit eddig még soha. Nem enged képet feltölteni. A hibaüzenete: "die hochgeladene datei konnte nicht nach wp-content/uploads/2016/01 verschoben werden." azaz, a feltöltött fájlt nem tudja a fenti cimre helyezni.


Mivel egy igen béna webhostingnál vagyok (szerintem egy Kevin csinálja egyedül otthonról a nagyszobából), nem igazán kapok tőle értelmes választ. Ezt kérdezte: " Hat der Ordner wp-content/uploads auch CHMOD 777 ?" (van-e a wp-content/feltöltéseknek CHMOD 777-e)

A kérdést nem is értem. :(


Mit tudnátok ajánlani, illetve szerintetek hol a bibi? Szerintem Kevinnél a serveren, valamiért nem enged engem képet feltölteni. Ott korlátozhatták a jogosultságomat.






A Fórumon is többször felmerült a kérdés, nagyjából azzal a címmel, amit te is adtál neki.

Ezen túlmenően a Google keresőjében is előfodul párszor, magyarul: https://www.google.hu/search?q=wp+k%C3%A9pfelt%C3%B6lt%C3%A9s&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=3cyKVsA6xf7KA-SyobAN



A CHMOD 777 kérdés azt jelenti, hogy a könyvtár jogosultsága (az uploads könyvtár) létezik-e, és/vagy az írás-olvasási jogosultság szintje 777-re van-e állítva (ami kellően veszélyes, de a teszthez elfogadható).

Magyarul nem kerestem a googlin ez igaz, mivel megörültem ennek a véletlenül megtalált fórumnak. :wink:





Köszönöm a javasolt linkeket, de sajnos, továbbra se értem a problémát. Évek óta megy, a blogom nem új, majd nagy hirtelen egyik napról a másikra nem enged képeket feltölteni. En biztosan nem állítottam át semmit se.

Hol találom ezt a bizonyos könyvtárt?Az egyik általad ajánlott linken ezt olvasom:


"Megoldás:

A WordPress fájljaival megegyező könyvtárban (tehát ahol a wp-admin, wp-content és wp-includes mappák is vannak) létre kell hozni egy “tmp” nevű mappát, és ennek CHMOD 777 paranccsal írási jogot kell adni. A tmp mappa azért kell, mert a feltöltés előtt ideiglenesen ott tárolódnak a fájlok, az írási jog pedig azért kell, hogy egyáltalán tárolódhassanak ott a fájlok, azaz a fájlok be tudjanak kerülni a tmp mappába.
Hogyan kell lefuttatni a CHMOD 777 parancsot? (pl.)
  1. Total Commanderrel csatlakozz FTP-n a tárhelyhez.
  2. Jelöld ki a tmp mappát.
  3. Kattints a Total Commanderen belül a “Fájl” => “Attribútumok módosítása” menüpontra. A fenti képen látható helyre írd be ezt: 777, majd nyomd meg az OK gombot!"



Kedves Győző, ha ez a megoldás, akkor én már most kapitulalok, mert ezt nem értem.

De van az embernek ugyebár gyereke is, a legjobb számítógépes korban (15) megpróbálom vele! :-)


Ha nem megy, szólok!

Köszönöm szépen sikerült! :slight_smile: Van egy fantasztikus kisfiam, aki Gyözö, a töled származó infókat a fordításommal megértette és igaz nem a Total Commanderrel hanem a Filezilla-val, de megcsinálta.







Be kell lássam, hogy az én ismereteimmel ezt a technikai problémát soha nem tudtam volna megoldani, ez már olyan terület, ahol picit több ismeretre van szükség. A kihívást nem a csinálj egy új alkönyvtárt jelenti.





Még egy utolsó kérdés azért lenne.



Beállítottuk az uploadsnál szinte mindenhol a 777-et, a korábbi 755 (vagy 752? ) helyett. Nem lesz ebböl baj? Mellékelem a sreenshotot róla.[attachment=0:1mzk6wdn]WP kepfeltoltes.JPG[/attachment:1mzk6wdn]

<p>Készülő új weboldalnál a Médiatárba nem enged a rendszer újabb képet vagy dokfájlt feltölteni. Hangsúlyozom: nem fájlméret-problémáról van szó, a feltölthető fájlok mérete jó magasra van állítva, tekintettel arra, hogy archív PDF-eket kellett feltölteni, megemeltem a feltölthető fájlméretet. A Médiatár befogadóképességét korlátozza valami. </p>
<p>Hibaüzenet a Fájlok feltöltése oldalon: </p>
<p>“ELÉRTÜK A FELTÖLTÉSI KORLÁTOT. Sajnos, felhasználtuk a teljes 100 MB tárhelyet.”</p>
<p>A WP vezérlőpultján a következő információ olvasható: </p>
<p>“Tárhely méret<br />
100 MB felhasználható tárhely. 129,98 MB (100%) felhasznált tárhely.”</p>
<p>Screenshotot mellékelek. WordPress 4.9 van fent a szerveren, Multisite-tal, 2 db website-tal, mindkettőnél rég túllépte a feltöltött fájlok együttes mérete a 100 MB-ot (egyiknél 129,98, másiknál 281 MB). A probléma egyik pillanatról másikra jelentkezett. </p>
<p> A hiba okát és megoldásának módját nem találom. Nem állítottam be sehol semmi méretkorlátozást. Gondoltam, egy plugin kavar be. Kikapcsoltam az összeset, a médiatárhely korlát maradt változatlan. Megnéztem a Multisit weboldalakra vonatkozó beállításainál (Honlapjaim - Beállítások fül mindkét site-nál), de nincs médiatár mennyiségi korlát beállítási lehetőség. </p>
<p>Találkozott már valaki hasonló problémával? </p>
<p>Mi okozhatja? Hol lehet módosítani a beállítást? Tudna valaki segíteni, mit csináljak?</p>
<p>Üdv.: Lovászi József</p>
<p> </p>