Nem töltődnek be az aloldalak

Sziasztok!

A segítségetekre lenne szükségem, mert nagyon elakadtam:

Az épülő honlapomra kísérletezgettem slider-rel, s minden rendben is volt kb. egy hétig, amíg tegnap du.-án nem cseréltem többször egymásután is képet az egyik aloldalon, mivel ki akartam próbálni, melyikkel lesz jobb. Utána hiába töröltem ki az új képeket, és állítottam vissza a régit, már nem töltődnek be egyáltalán az aloldalak. Azt gondolván, hogy vírus van a honlapomon, mert éppen beúszott egy reklám a kezelőfelületen, leolvastattam az oldalt a sucurinet -tel, mire szinte azonnal jött a válasz, hogy http error van az oldalon. Egy múltheti leolvasásnál is jelezték, hogy vegyem fel a kapcsolatot a tárhelyszolgáltatóval, mert kritikus hibát észleltek.

A megacp-nél viszont azt válaszolták ma, hogy egy nagy méretű képet akarok betölteni, és azt nem tudja a szerver, ellenőrizzem a tartalomkezelő rendszerben, lehet ott van rossz hivatkozás a képre.

Már mindent megpróbáltam, kitöröltem a médiatárból is azokat a képeket, átnéztem az oldalakat, nincs rajtuk a képre való hivatkozás, visszaállítottam a tegnapinál régebbi oldalverziókat, stb. Már ott tartok, hogy majdnem képes lennék törölni az egészet, újratelepíteni a WP-t, és elölről kezdeni, de az mégiscsak sok munka lenne…

Nem lehetséges, hogy az oldalak előző változatai, amelyek a WP-n maradtak, azok okozzák a galibát?

Amúgy is érdekelne ez a dolog, hogy hogyan lehetne törölni a szükségtelen dolgokat a WP - ről, hogy ne foglalja fölöslegesen a tárhelyet: telepített, de már nem használt sablonokat, ill. ezeket, az oldalak régi verzióit?

Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni!

Oldalak: beállítod a revisiont, az adatbázisból pedig törlöd (a codexben és a delete revision kereséssel találsz néhány fajta megoldást. Sablon, plugin, ftp-n, tárhely fájlkezelőjével vagy a wp-n belül a törlés gombbal.

Van két tárhelyem náluk, megnéztem most mindenféle logot, nálam nyoma sincs http errornak, ezt a részt passzolom. Nézd meg más analizáló eszközökkel is, pl. a pingdom mutatja, mit nem tud betölteni.

Andrea, nagyon köszönöm a választ, megadtad a kulcsszavakat, nem tudtam, hogy erre is léteznek bővítmények, mert még nagyon kezdő vagyok, de a segítségeddel sikerült törölni a szükségtelen változatokat. Köszönöm!

Viszont az ftp tárhely fájlkezelőjével nem tudok mit kezdeni, nem merek belepiszkálni, mert nem tudom pontosan, hogy kell. Lehet, majd később, ha már magabiztosabban mozgok a honlapgyártás világában.

Hanem a nagyobb gondom az, hogy az aloldalak még mindig nem töltődnek be, és nem tudom, hol keressem a hibát. A pingdomra beregisztráltam, de nem értem a működését, beírtam a honlap nevét, megnyomtam a test check gombot is, a másikat is, de nem mutat semmi eredményt, emailben sem. A honlapom mamainvacanta.com, hátha beugrik valakinek vmi.

Köszönöm!

Még annyit, hogy sikerült a CPanelben a fájlkezelővel törölni a fölöslegesen letöltött sablonokat is, csak bele merészkedtem nyúlni, köszönöm, hogy rávezettél, hogy kell. Miközben a sablonokkal babráltam, rájöttem, hogy más sablonnal letöltődnek az aloldalak is, úgyhogy a sablonnal lehet valami, nem tudom?

Viszont, mikor a pingdomra regisztráltam, ott megadtak egy html kódot, amit a honlap fejrészébe kellett beilleszteni, amit meg is tettem, de utána látva, hogy nem értek ehhez a pingdomos dologhoz, ki is töröltem belőle. Csakhogy azóta megváltozott a menük és a sliderben levő szöveg kinézete, a betűk mérete és formája, pedig nagyon vigyáztam, hogy ne töröljek ki egyebet, mint amit bemásoltam. Letöröltem az egész sablont, ha már megtanítottál rá, hogy kell, újból telepítettem, de csak úgy jelenik meg… Mostmár nem tudom, mitévő legyek. Segíts kérlek, ha tudsz, vagy bárki. Köszönöm!

tools.pingdom.com - nem kell regisztrálni.

A Page Analysis fülön látod, ha van hiba… de nincs. Mindenre 200-as választ ad a szerver, azaz minden rendben.

Nálam betöltődnek, legalábbis a fejlécben lévő linkeket végignyomkodtam. Cache, böngésző előzmények ürítés. Vélhetően beragadthatott a böngésződben.

Szia Andrea!

Valószínűleg akkor nézhetted, amikor más sablont kapcsoltam be, megtennéd, hogy néhány perc múlva megnézed újból, visszaállítom az eredetit. Köszönöm a sok infót, már nagyon sokkal tartozom Neked.

intuition theme - most is azt látom, amikor néztem is az volt.

Szia Andrea!

Cache, böngésző előzmények ürítve, semmi változás, ill. annyi, hogy csak ma vettem észre, hogy az aloldalak nálam is betöltődnek, csak egészen a lap alján, teljesen le kell tekerni, középen pedig a nagy fehér semmi, bal oldalon fent egy szürke kis ikonnal, egy nagyméretű betöltődni nem tudó kép jelével.

Amúgy hol lehet azt látni, hogy intuition sablon vagy sem. Más honlapokon én is észrevettem már a láblécben, de most ezen nem találom sehol. Ne haragudj, ha a kérdéseim gyerekesek.

Köszi a válasz(oka)t!

Valami Válás1.jpg nevű képet akar betölteni, de a képet nem találja. A képméretnek megfelelő helyet pedig ott hagyja. Egyébként SOHA ne tölts fel ékezetes karakterekkel mentett képeket a wp-be.

A forrásban látszik.

Szia Andrea!

Nagyon köszönöm a sok segítséget. Közben már az ügy egyik része megoldódott, mielőtt olvastam volna a válaszod. Töröltem az összes képet, újra feltöltöttem, ami valóban szükséges, és eltűnt a betöltődni nem tudó kép helye, a szöveg a lap tetejére került.

Mostmár csak a másik “probléma” áll fenn, az, hogy olyan furák a betűk a menüben, meg az egész slider, mintha úgy megnyúlt volna a kép kétoldalra, jobbra-balra, és aprókká váltak a betűk (csak ezzel a sablonnal). A fehér szövegdoboz a slider-ben is megnyúlt, olyan hosszúkás lett, a láblécben pedig a copyright felirat is eltolódott, legalábbis úgy emlékszem, mintha eredetileg középen lett volna. Ha kinagyítom a képet “Ctrl+”-szal, hogy a betűk eredeti méretűek legyenek, akkor alig látszik valami az oldalból. Eredetileg a lábléc alatt nem látszott az oldal alapszíne, az a színes (jelnleg türkiz) felület, mintha a lábléc is szélesebb lett volna.

Hogy tudom visszaállítani az eredeti arányokat?

Köszönöm a sok segítséget!