Nem töltődik be a grafikus szövegszerkesztő

Sziasztok!



Tegnap óta egy ismeretlen hiba miatt nem tudok új bejegyzést írni, vagy akár meglévőt szerkeszteni sem az oldalunkon. Korábban is néhány másodperc elteltével töltődött be a formázási eszköztár, valamint a szövegdobozba is utána tudtam belekattintani, de most ez nem lehetséges. Egyedül a címet tudom beírni és a HTML szerkesztőt tudom megnyitni, de abba sem lehet tökéletesen írni.



Konkrétan ennyi töltődik be: http://kephost.com/images/2015/02/20/Screenshot2015-02-2013.jpg



Mivel több felhasználó, szerkesztő és admin is van az oldalon, így velük is teszteltem. Nekik nincs semmi probléma, simán tudnak írni és szerkeszteni is.



Én beléptem egy másik admin jogosultságú felhasználóval, és azzal is ugyanez a hiba jelentkezett. Másik gépről is próbáltam (igaz egy lakásban), másik böngészőn is, ugyanez volt.



Mi lehet a probléma? Valami blokkolja a grafikus szerkesztő betöltését?



Szerk.: közben már megnéztem a Javascriptet is a böngészőben, az is be van kapcsolva, mobilról is beléptem, de ott sem tölti be a szerkesztőt. Az itthoni netre gyanakszom, hogy valamilyen módon az blokkolja, de hogy?

csak egy gyors tipp, ha újratöltenéd a böngésző gyorstárazását és letörölnéd az összes sütit? Böngésző->Beállítások->Részletes Beállítások->Böngészési adatok törlése

Alapeset: kapcsold alapsablonra. Csinálja még?

Kapcsold ki az összes bővítményz az Akismet kivételével. Csinálja még?

(Ha nem csinálja, akkor egyesével kapcsolgasd vissza a bővítményeket, minden egyes visszakapcsolása után, nézd meg, hogy előjön-e a hiba. Szerintem elő fog jönni, gyaníthatóan egy legutóbbi frissítés valamelyike kötözködhet.)

Töltsd le a http://hu.wordpress.org oldalról a wp-t, FTP-n keresztül könyvtáronként írd felül a fájlokat (ne egyszerre, hanem először a wp-admin könyvtárat, aztán a wp-includes-t, a wp-content, majd a végén a gyökérben lévő fájlokat.



Megjegyzés: a megtekintések előtt ne feledd mindig a böngésződ cache könyvtárát (gyorsítótár könyvtár) üríteni, törölni. Firefox-nál ez a Ctrl + F5 billentyűk lenyomásával történik.

Kedves Barátaim!



Elég régen, egy évvel ezelőtt készítettem néhány új bejegyzést és oldalszerkesztést, most hogy nyugdíjas lettem végre van időm a túráimat összefoglaló www.karsaimh.x3.hu weblap folytatására.



A grafikus szerkesztő felületet nem tudtam elérni, ezért a WP 3.5.1-es verzióról a WP 4.6-os verzióra frissítettem, de Freeweb-es szolgáltatóval folytatott többszöri egyeztetés után sem sikerült a régi szerkesztő felületet visszanyernem, betűtípus és méret változtatás, külső szöveg beszúrás és egyéb segédeszközök nem álltak rendelkezésre és nem lehetett a grafikus megjelenítést sem bekapcsolni.

wp_bejegyzes szerkesztes.jpg



„ALEXP” hiba bejegyzéséhez csatlakozom.

Adminisztrátor tanácsait elfogadva WP 4.6.1-es verzióhoz tartozó file-okat megadott sorrendben töltöttem fel a tárhelyemre, majd a Prosumer sablonról áttértem a Twenty Fifteen sablonra, a böngészési előzményeket töröltem, de a weblapomon a grafikus szövegszerkesztő továbbra sem működik, nem lehet grafikus üzemmódra váltani.

A sablonváltás nem hozott eredményt, ezért visszatértem a Prosumer sablonra.



Valamilyen telepítési hibára utalnak az alábbi oldalak:

wp_vezerlopult_kezdooldal_hiba.jpg - Wordpress hírek és RSS csatorna hibaüzenetek.

[attachment=4:1o1ompxf]wp_vezerlopult_kezdooldal_hiba.png[/attachment:1o1ompxf]

vezerlopult_altalanos_beallitasok_hiba.jpg - Wordpress.org oldal hívás hiba.

[attachment=3:1o1ompxf]wp_vezerlopult_altalanos_beallitasok_hiba.png[/attachment:1o1ompxf]

wp_bovitmenyek_hiba.jpg – Bővítmények hívásánál a magyar ékezetes betűk sem működnek.

[attachment=2:1o1ompxf]wp_bovitmenyek_hiba.png[/attachment:1o1ompxf]

Bejegyzés, vagy oldal szerkesztésénél az „Adatlapom szerkesztésénél” ha nem kérem a szövegszerkesztő kikapcsolását, a HTML kódok csak kijelöléssel láthatók.

wp_bejegyzes szerkesztes_3.jpg

[attachment=1:1o1ompxf]wp_bejegyzes szerkesztes_3.png[/attachment:1o1ompxf]



Az „Adatlapom szerkesztésénél” a szövegszerkesztő kikapcsolásával legalább HTML üzemmódban látható a szöveg, de ezzel elég nehézkes a szerkesztés.

wp_bejegyzes szerkesztes_4.jpg

[attachment=0:1o1ompxf]wp_bejegyzes szerkesztes_4.png[/attachment:1o1ompxf]



Várom a szíves segítségeteket.

Üdvözlettel: Karsás



(Megjegyzés: olvashatóság miatt a képernyő mentéseket nem tudtam 33 K-s méretre csökkenteni)

Nos, ez így is elég olvashatatlanra sikeredett…

Az első képen ki lehet bogarászni, hogy curl problémája van. Vajmi kevés köze hozzá a wp-nek és annak, hogy mit, hogyan telepítettél. Szerveroldali dolog. Első körben nézz utána, hogy a szerver megfelel-e a wp verzió követelményeinek (a weboldalukon írtak szerint nem, de 2015-ös dátum van mellette). Minimum 5.6 php, de lassan 2017-ben már jobb lenne a 7-es php.

Sziasztok!



A Freeweb csapatától megkérdeztem a szerveren futó PHP és a MySQL verziószámát, valamint az előző jól működő WP 2.9-es verzióra való visszatérés lehetőségét, amelyre megkaptam a válaszokat:

PHP verzió: PHP 5.3.13

MySQL: mysql Ver 14.14 Distrib 5.5.53

Visszaállni régi WP verzió menete:

- először is teljes mentés az aktuális oldalról, mentse le adatait ha valami balul sül el

- utána én még nem használtam, de ez a kis program hasznosnak tűnik:

https://wordpress.org/plugins/all-in-one-wp-migration/

Ha magamtól próbálnám megcsinálni a következő dolgokat menteném le:

adatbázis, média fileok, pluginek, és theme-ák

Ha ezek mentése megvan a teljes webmappát és adatbázist mentse le még egyszer lokálisan. Utána mehet az aktuális oldal teljes törlése, régi WP telepítése, abba az adatok importálása.



Hosszú időre befizettem a Freeweb-es tárhelyet, ezért WP oldalról megkérdezem:

  • Legegyszerűbben hogy lehet a WP 2.9 verzióra visszatérni ? /programok megvannak/
  • A konfigurációs felületen keresztül az adatbázis elérhető többször lementettem, így remélem azt nem kell letörölnöm és újra feltöltenem ?



    Várom szíves segítségeteket.

    Üdv. Karsás

Visszafelé, főleg ekkora léptékkel nem nagyon szoktunk fejleszteni.

Gondolom az előző verzióról nincs egy teljes biztonsági mentésed. Mert ha lenne, azt lenne a legegyszerűbb visszatölteni.

Mondom én hogyan csinálnám.


  1. Teljes mentés a jelenlegi dolgokról: adatbázis és könyvtárak tartalmai + egy külön adatbázis, amiben a post-postmeta, terms-termmeta van. Ez utóbbi fájlból aztán kitörlöm az adatbázisra vonatkozó elemeket, csak a táblák adati maradnak. + xml export - külön-külön post, page, stb.
  2. Összevadászok mindent az adott wp verzióhoz. Az nem elég, hogy a programok megvannak, ha nem azzal a verzióval kompatibilisek. Egy két hónapja frissített bővítmény nem valószínű, hogy kompatibilis lesz a wp 3.0 előtti kiadással.
  3. Minden legyalulása a tárhelyen.
  4. Friss telepítés a kívánt verzióval + bővítmények, sablon, beállítani a jelenleginek megfelelően (pl. permalinkek) -> teszt a megfelelő működésről.
  5. A friss telepítésből kimenteni a post-postmeta, terms-termmeta táblákat.
  6. Ezeknek a tábláknak a kiürítése, a korábban előkészített (most éles oldalról lementett táblák) importálása.
  7. wp-content uploads mappájának visszatöltése
  8. Teszt, hogy rendben van-e


  9. Rendben van: örülünk.
  10. Nincs rendben, valamiért. Az említett néhány tábla újra kiürítése, a friss telepítésből kimentett visszatöltése.
  11. Próbálkozás az xml importtal.
  12. Haz ez sem megy, lehet próbálkozni a tartalom manuális feltöltésével



    A 0. lépés pedig az, hogy elgondolkodik az ember azon, hogy az a pár ezer forint megéri-e ezt a kínlódást. El kellene olvasnod az üzletszabályzatukat… van arányos visszatérítés.

-1. lépés: én viszont azt gondolnám meg, hogy nem hátrafelé, hanem előrefelé kellene menekülni.



Inkább választanám a lépésről-lépésre történő upgrade-elést. Ahhoz is ugyanennyi előzetes mentés kell, lehet, hogy egy-kép bővítmény is elhullik, de a végére mégiscsak egy biztonságos, friss oldalad maradna. A tartalmak megmaradnak, legfeljebb pár tucat illusztrációs kép az enyészeté lesz, bár még az sem biztos.

Sziasztok! Nekem valamiért nem működik rendesen a szövegszerkesztőm. Egyes gombok pl. betűszín, betűméret, stb. nem nyílik le, így nem tudok választani a lehetőségek közül. Vagyis egész egyszerűen nem tudok címsorokat csinálni, mert nem tudom megváltoztatni a betűméretet. Letöltöttem egy plugint (TinMCE), hátha akkor megjavul. Szépen be is töltötte az új szövegszerkesztőt, de ugyanúgy nem működnek benne a gombok. Tehát továbbra sem tudok betűméretet és betűszínt módosítani a szövegben. Mi a jvaslatotok?

Kapcsold ki a bővítményeket, mindet. Ellenőrizd úgy.