Sziasztok!
Nem rég frissítettek 4.1-re, és egyetlen felmerülő gondom van: azóta nem tudom szerkeszteni a menüsort. Pontosabban a meglévő menünél, ha belépek a menüó kezelésébe, akkor a menüpontok jobb oldalán nem jelenik meg a kis lenyíló nyíl, amivel szerkeszteni tudnám, hova mutassanak - illetve törölni sem tudom a menüpontokat. Több template-el is megnéztem a dolgot, és egyikkel sem működik.
Van esetleg valamilyen javaslatotok?
Júlia
Bővítmény is okozhat ilyesmit. Összes kikapcsolása - probléma ellenőrzése -> megszűnik a probléma? - egyesével visszakapcsolgatás - probléma ellenőrzése minden esetben. Ezt végigzongoráztad már?
Feltelepítettem én is egy új WordPress oldalt.De nem tudok a meglévő felső menühöz hozzáadni menüpontot, oldalt.
A sablon amit használok: nirvana.1.0.4
Az összes bővítményt kikapcsoltam.
Keresgéltem mindenhol, de nem találok rá megoldást.
Támogatja az egyedi menüt?
Az admin/megjelenés/menü/ Menü megjelenési helyek kezelése résznél be van állítva, hol szeretnéd?
Nos az a problémám, hogy a fejlécben meglevő menühöz szeretnék felrakni menü linket
Bejelentkezés (menüszöveg) link http://www.valami.hu/wp-login.php
Azonban a “Szerkesszük a lenti menüt, vagy hozzunk létre újat.” nem lehet szerkeszteni (hozzáadni+ linkelni) a meglévő menühöz újat.
Hogyan tudom ezt megoldani?
Nagyon kezdő vagyok a WP-ben és nem találok rá sehol megoldást.
A jobb felső sarokban lévő, “Mit lássunk” feliratra kattintva, a lenyíló ablakban jelöld be, hogy mit szeretnél látni/szerkeszteni.
Sajnos ezek szerint nem magyaráztam meg világosan, mert a válaszod alapján hiába nyitom ki és jelölöm be, nem változik a helyzet. A sablonomban már meglévő menühöz nem tudok hozzáadni, csak akkor, ha létrehozok egy oldalt és hozzáadom, meghatározva a menüben az új link helyét. De a hozzunk létre újat. ablaknál a Szerkesszük a lenti menüt hivatkozás megnyitása. Azonban ez nem lehetséges. Pedig itt van olyan, Hogy Hivatkozások és itt meg lehetne adni a link szövegét és a hivatkozást.
Na ezt szeretném megoldani.
Köszönöm ha szájbarágosan az sem baj.
Egyed url hozzáadása a menüben. De a login/logout link azért nem ennyire egyszerű… mert ha linkként hozzáadod, alapesetben bejelentkezve is látni fogja, hogy jelentkezzen be.
Ez egy szájbarágós:
https://support.woothemes.com/hc/en-us/articles/203106357-Add-Login-Logout-Links-To-The-Custom-Primary-Menu-Area
Kedves Andrea! Amit belinkeltél megnéztem. Sajnos amit ő mond:themes functions.php az nálam nem létezik a sablonban. Csak admin-functions.php van. Ebbe meg hiába teszem be nem csinál semmit?Most akkor merre menjek?
Megtaláltam a functions.php-t a sablonban ftp. Lementettem beraktam az a kódsort amit javasolnak.
<br />
add_filter( 'wp_nav_menu_items', 'add_loginout_link', 10, 2 );<br />
<br />
function add_loginout_link( $items, $args ) {<br />
if (is_user_logged_in() && $args->theme_location == 'primary-menu') {<br />
$items .= '<li><a href="'. wp_logout_url() .'">Log Out</a></li>';<br />
}<br />
elseif (!is_user_logged_in() && $args->theme_location == 'primary-menu') {<br />
$items .= '<li><a href="'. site_url('wp-login.php') .'">Log In</a></li>';<br />
}<br />
return $items;<br />
}
```<br />
<div>Erre eltűnik az oldal és nem lehet belépni az adminba.</div>
Ez akkor szokott lenni, ha nem jó helyre teszed be a kódot. Letölt ftp-n, kivesz kódot, feltölt - belép
Kövesd ezt: http://wordpress-honlap.com/a-functions-php/
Esetleg a functions.php szerkesztésében ez is segítségedre lehet: http://rotisoft.hu/blog/wordpress-functions-php-szerkesztese/
Mellesleg ha bemásolod az előtte és utána lévő 10-15 kódsort, akkor lehet mi is kiszúrhatjuk a hibát.
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy a nirvana sablonban hogyan tudom kivenni a nirvanat és a wordpresst minden oldalról?
A Sablon engedi, hogy a prezentációs oldalból ezt kiszedjem, de a többi oldalon látszódik, ezt meg lehet oldani valahogy?
Funkcion php-ban kerestem, de nem találtam. Bemásolom ide a fukcion.php-t meg tudnátok mondani, hogy melyik sorban mit kellene változtatnom?
<br />
<?php<br />
<br />
/*<br />
* Functions file<br />
* Calls all other required files<br />
* PLEASE DO NOT EDIT THIS FILE IN ANY WAY<br />
*<br />
* @package nirvana<br />
*/<br />
<br />
<br />
// variable for theme version<br />
define ("NIRVANA_VERSION","1.0.6");<br />
<br />
<br />
require_once(get_template_directory() . "/admin/main.php"); // Load necessary admin files<br />
<br />
<br />
//Loading include files<br />
require_once(get_template_directory() . "/includes/theme-setup.php"); // Setup and init theme<br />
require_once(get_template_directory() . "/includes/theme-styles.php"); // Register and enqeue css styles and scripts<br />
require_once(get_template_directory() . "/includes/theme-loop.php"); // Loop functions<br />
require_once(get_template_directory() . "/includes/theme-meta.php"); // Meta functions<br />
require_once(get_template_directory() . "/includes/theme-comments.php"); // Comment functions<br />
require_once(get_template_directory() . "/includes/theme-functions.php"); // Misc functions<br />
require_once(get_template_directory() . "/includes/theme-hooks.php"); // Hooks<br />
require_once(get_template_directory() . "/includes/widgets.php"); // Hooks<br />
require_once(get_template_directory() . "/includes/ajax.php"); // Hooks
```<br />
<div> </div><br />
Előre is köszi
Ezekhez ne nyúlj!
Honnan? Láblécből?
Valószínűleg a footer.php fájlban találod.