Hello!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha nem mér a wp-sitestats akkor levegyem és mondjuk a analyticsot építsem be? A hiba okát nem tudom! A segítséget előre is köszi! jóéjszakát!
Nem lehet, hogy be kell szúrni a megjelenésbe kézzel egy kódot?
Analytics-nél is így kell.
Én az extremetracking-ot használom a WP-nél is és tökéletesen működik.
Használd az Analytics-et!
Használd az Analytics-et!
És akkor ki vehetem a wp statisztika mérőjét?
Igen, ki. Analytics mellett felesleges.
Igen, ki. Analytics mellett felesleges. ;)
Köszi midnenkinek , ha bp 14ker. fele jártok vendégeim vagytok egy sörre :)! Szép estét!
Sajnos azzal szembesülök elég sokszor, hogy szinte mindenki egy beépített plugin által akarja leolvasni a statisztikát. Ennek is megvan persze a maga varázsa, mert nem kell elkattintani az oldalról, de viszont van hátrányai is bőven.
Sajnos a legtöbb ilyen plugin eléggé megdolgozza az oldalt. Értem ezalatt, hogy az olyan portálok amik alacsony memórialimittel vannak megáldva, azok eléggé megszenvedhetik a beépített statisztikát.
Én mindenkinek a Google termékét ajánlom. Nem, nem vagyok a google marketing embere, nem azért ajánlom.
Igazad van, általában a statisztika bővítmények fokozottan zabálják a memóriát és a tárhelyet. Ha valakinek, valamilyen érthetetlen okból kevés a tárhelyszolgáltatója által nyújtott statisztika, akkor inkább tényleg Google-t.
sziasztok,
elnézést, hogy ide írok, de egyhetes wp-felhasználó vagyok, a blog.hu-ról hoztam át az anyagomat.
meg tudnátok mondani, hogyan tudok google analytics kódot a WP-be betenni? a blog.hu-n simán működött.
nem letöltött és telepített sablonom van, hanem a WP 95 modelljéből választottam egyet. 1 héttel ezelőtt betettem a tools fül alatt levő üres, google-os rovatba a ga-kódom. A GA a saját oldalán ki is írta, hogy sikeres a telepítés, adattöltés megkezdődött, de aztán eltelt egy hét, és semmi nem történt. Most addig bizergáltam, amíg ezt is sikerült tönkretenni.
előre is köszönöm,
üdv czuki (cukorbeteg.wordpress.com)
footer.php fájlba rakd
footer.php fájlba rakd
kedves hitetlen, köszönöm a gyors válaszodat, de
1. nem tudom, az hol van
2. nem lementett sablonom van (filekészlettel), hanem csak a meglevő skinek közül kiválasztottam egyet a WP-n.
ebben az esetben hol tudom beállítani?
köszi, ha még egy válasszal megdobsz.
czuki: ha az oldalad linkje a cukorbeteg.wordpress.com, akkor Te ott sehol nem fogod elérni a footer.php-t. Mert a wordpress.com egy úugyanolyan blog-szolgáltató rendszer, mint a blog.hu, csak ott WP blogokat lehet regisztrálni. Ott a felhasználó nem tud beleszerkeszteni a sablonfile-okba, épp azért, hogy semmi durva elrontást ne tudjon csinálni.
mi itt szintén WP-t használunk, de nem olyan értelemben, mint Te. mi saját tárhelyre feltelepitjük magát a wordpress blog alapját és igy kedvünk és tudásunk szerint turkálhatunk benne. mert a “miénk”, a saját tárhelyünkön van.
A wordpress.com-on viszont csak regisztrálni lehet blogot, ugyanúgy mint, a blog.hu-n. Te ott csak a kész, beépitett lehetőségek közül választhatsz.
Ha szerzel egy valódi saját tárhelyet, oda saját magad telepitheted fel a WP-t, és akkor bármit úgy módosithatsz benne, amennyire megtanulod és akarod
czuki: ha az oldalad linkje a cukorbeteg.wordpress.com, akkor Te ott sehol nem fogod elérni a footer.php-t. Mert a wordpress.com egy úugyanolyan blog-szolgáltató rendszer, mint a blog.hu, csak ott WP blogokat lehet regisztrálni. Ott a felhasználó nem tud beleszerkeszteni a sablonfile-okba, épp azért, hogy semmi durva elrontást ne tudjon csinálni.
mi itt szintén WP-t használunk, de nem olyan értelemben, mint Te. mi saját tárhelyre feltelepitjük magát a wordpress blog alapját és igy kedvünk és tudásunk szerint turkálhatunk benne. mert a "miénk", a saját tárhelyünkön van.
A wordpress.com-on viszont csak regisztrálni lehet blogot, ugyanúgy mint, a blog.hu-n. Te ott csak a kész, beépitett lehetőségek közül választhatsz.
Ha szerzel egy valódi saját tárhelyet, oda saját magad telepitheted fel a WP-t, és akkor bármit úgy módosithatsz benne, amennyire megtanulod és akarod :)
oké, így már értem (bár le vagyok sújtva). a blog.hu-n elég volt beépíteni html-ben a kódot, és mért. köszönöm szépen a gyors választ!
gondolom, a saját tárhelyes megoldás megy ftp-vel stb.
persze,hogy megy
a blog.hu-n bele lehetett piszkálni a sablon forráskódjába, de a wordpress.com-on nem. épp azért, hogy ne lehessen elfuserálni
ha keresel egy saját tárhelyet (előre mondom, hogy a fizetős a legjobb, mert az ingyenesekkel sokszor gond van, nem mindegyik “kedveli” a WP-t), akkor oda feltöltöd, telepited, és kedvedre túrkálhatsz a kódjaiban. ami sokszor azzal is járhat, hogy összeborul az egész és csak a fatl error hibaüzenet látszik, de nem a kedved akarom tőle elvenni, épp ellenkezőleg! meg lehet tanulni, nem olyan ördöngösség. és nem utolsó sorban igen jó szórakozás is
persze,hogy megy :)
a blog.hu-n bele lehetett piszkálni a sablon forráskódjába, de a wordpress.com-on nem. épp azért, hogy ne lehessen elfuserálni
ha keresel egy saját tárhelyet (előre mondom, hogy a fizetős a legjobb, mert az ingyenesekkel sokszor gond van, nem mindegyik "kedveli" a WP-t), akkor oda feltöltöd, telepited, és kedvedre túrkálhatsz a kódjaiban. ami sokszor azzal is járhat, hogy összeborul az egész és csak a fatl error hibaüzenet látszik, de nem a kedved akarom tőle elvenni, épp ellenkezőleg! meg lehet tanulni, nem olyan ördöngösség. és nem utolsó sorban igen jó szórakozás is :D
kár, hogy nem előbb találkoztam veled, mert két hete betegállományban vagyok, és azóta 'szórakozom' vele :) ezalatt már kötöttem volna egy pulóvert :D
na, a tréfát félretéve: igen, elég sokat bütyköltem annak idején a blog.hu-t is, és tényleg el lehet vele időzni. sajnálom, hogy ez a wordpressen ebben a formában nem oldható meg.
lényegesen sokkal több információt nem adott volna a GA, mint a jelenlegi WP-s statisztika. Csak én szociológus révén szerettem az országos kimutatásokat olvasni: kinek és miért jut eszébe mongóliában a blogod olvasni?!
megfontolom a tanácsod, és akkor majd eldöntöm, hogy átköltöztessem-e egy tárhelyre az egészet.
köszönöm még egyszer a kedvességed és a türelmed, további szép napot!
@czuki: ha szeretted bütykölni a blog.hu-n a HTML kódot, akkor ezt is élveznéd. én is HTML kütyükkel kezdtem. meg is akartam amellett maradni, de családi okok miatt kellett beletanulnom a WP-be
@czuki: ha szeretted bütykölni a blog.hu-n a HTML kódot, akkor ezt is élveznéd. én is HTML kütyükkel kezdtem. meg is akartam amellett maradni, de családi okok miatt kellett beletanulnom a WP-be :D
bocsánat a többiektől az offért, de akkor elmesélem, hogy nekem az előző mhelyemen fegyvert tartottak a halántékomhoz, hogy egy fizetésért egy harmadik munkakört is el kell látnom, és ebbe beletartozott egy honlap html-ben való karbantása. (aztán mondtam nekik, hogy ez túlzás, erre elbocsátottak, én bepereltem őket, és a remek munkaügyi bíróságon én buktam el a pert, ezzel több, mint 2 millát veszítve.)
mindazonáltal a html-t élveztem, még a 8x8-as formázott táblázatokat is :))))
nekem a blog.hu és a wp dizájnjával is az a problémám egyébként, hogy a középső, a tartalom hordozására szolgáló sáv nagyon keskeny, míg a szélek üresen állnak. tudom, hogy vannak feszíthető keretek is, de az a skin nem tetszett annyira :) feltételezem, potenciális reklámfelületként funkcionálnak, de az én blogom nonprofit, nem fogok hirdetőket fogadni rajta.
azt viszont elfelejtettem, hogy kell total commanderben ftp-zni…
tudom, hogy mondtad, hogy az ingyenes tárhelyek nem jók, de azért tudnál egyet javasolni? csak körbenézek, mert lehet, hogy még egy hétig itthon leszek betegszabin…
így is sok pénzem, energiám elmegy az oldalra, és per pillanat nem akarok már többet költeni rá.