Több sikeres wp telepítés, gyakorlás után úgy gondoltam megpróbálom nem ingyenes (wordpress.com,fw.hu) tárhelyen is. Létrehoztam az adatbázist, felmásoltam a wp3-at a tárhelyre. beírom hogy oldalam.hu erre előugrik egy ablak, hogy megnyitom vagy mentem a következő file-t.
application/x-httpd-php
és itt elakadtam. Nézelődtem ,de nem találtam megoldást a problémámra. Remélem tudtok segíteni.
Próbáld meg, hogy törlöd a régi .htacces fájlt.
Nincs ilyen file a tárhelyen.Viszont találtam egy régi bejegyzést a szolgáltató oldalán.(2009) De ebből semmit nem értek…
Néhány, általunk javasolt hibaelhárítási és -felderítési lehetőség:
PHP:
- Az atma.silihost.hu szerveren tiltva a register_globals (autoglobális tömbök) PHP-funkció, azonban eme beállítás egyedileg felülbírálható az alábbi .htaccess alkalmazásával:
php_value register_globals 1
Ugyanakkor a webszerveren teljes körűen engedélyezve van a .htaccess használata.
- Webmesterek, PHP-programozók számára hasznos funkció az error_reporting, mely az alábbi kódsor beillesztésével segítséget nyújt a PHP-kódok működési zavarainak felderítésében:
error_reporting(E_ALL); ini_set(“display_errors”,“1”);
Ha nincs (biztosan nincs? - mert az rejtett fájl), akkor hozzál létre egy üres .htacces fájlt, amibe a cikkben írt tartalmat bemásolod. Próba szerecsen. 
Total Commandert használok, beállítottam, hogy látszódjanak a rejtett filek,de nincs.
Még sohasem csináltam ilyet. Létrehoztam egy htaccess.txt-t beírtam azt a két sort amit a cikk ír. Feltöltöttem az oldalra,átneveztem .htaccess-re. Semmi változás:S
Mi az az ascii mód? ott rontottam el valamit? Vagy a file-ba kell még mást is írni?
Probléma megoldva!
Szóltam a szolgáltatónak, csinált egy php frissítést és már működik is!
Nagyon szépen köszönöm, hogy próbáltál segíteni!
Sziasztok!
Ezt írja ki:
“Nem sikerült létrehozni az adatbázis kapcsolatot
Ez vagy azt jelenti, hogy rossz a felhasználónév, vagy a jelszó információ a wp-config.php fájlban, vagy nem tudunk kapcsolódni az adatbázis szerverhez a megadott localhost címen. Ez jelentheti azt, hogy a blog-szolgáltató adatbázis szervere nem elérhető.
Biztos, hogy helyes a felhasználónév és a jelszó?
Biztos, hogy jó adatbázis szerver cím került beírásra?
Biztos, hogy fut az adatbázis szerver?
Ha nem vagyunk biztosak az előzőek bármelyikében, kapcsolatba kell lépni a szolgáltatóval. Ha további segítségre van szükség, bármikor meglátogatható a WordPress Magyarország fóruma.”
Sejtem mi lehet a gond. Cpanel-ben létrehoztam az adatbázist, és annak az adatait megadtam wp-config.php-ban.
Gondolom nem elég létrehozni, hanem phpmyadmin-ban még be is kéne állítani valamit. Ehhez a részéhez nagyon nem értek. Valaki nem tudná leírni kicsit “szájbarágósan”, hogy mit kéne tennem? A tarhely.biz szolgáltatónál vagyok
Már egyszer telepítettem egy másik tárhelyen wp-t, de ott gyerekjáték volt, ugyanis alapból el volt készítve az adatbázis.
Előre is köszönöm a segítséget!
Szia
Három dolgot kell elvégezni:
1.MYSQL adatbázist létrehozni
2.MYSQL felhasználót (nem egyenlő cpanel felhasználó a legtöbb esetben!) létrehozni
3. Végül jogot adni az adatbzisra a felhasználónak. Ezt az angol a GRANT privileges kulcsszóval jellemzi.
enélkül van egy felhasználód 0 írási joggal. Bár ha a -normális nem a cpanelbe intergrált- phpMyAdmin-t nézed akkor ott van ilyesmi: mysql felhasználó létrehozásakor tud táblát is létrehozni ugyanolyan névvel mint a felhasználó…
Ez így jó?
Ehhez a részéhez tényleg nem értek.
Ha cpanel-t használsz akkor a CPANEL felületén buheráld az ilyesmit…
static.hgrg.info/img/forum/grant-mysql.png
Ott ennyit lehetett (mármint mysql menüponton belül). Létrehozni és egymáshoz adni. Vagy csak ennyit kellett?
igen ez látszik a képen aminek a címét beillesztettem…
Köszönöm a segítséget!
Ezek szerint csak elírhattam valamit a wp-config-ban.
Sikerült hála, az itt bemutatott módszerrel:
http://hgrg.info/wordpress-hogyan-video/wordpress-telepites-hogyan-video/
nagyon szívesen, az én művem 
ha van esetleg hozzáfűzni valód/kritikád kérlek írd meg nyugodtan!
Köszönöm szépen!
Az oldaladon véleményeztem a videót. Szerintem visszatérő látogató leszek. 
Hasonló problémám van:
Appserv v2.5.10 használom (wampservert telepítve nem indult el a localhost)
Mysql és az apache fut.
localhost működik (ha beírom a böngészőmbe, hogy localhost)
adatbázist létrehoztam
PHPmyadminban: Felhasználó megvan, minden jog meg van adva
HIBA:
Nem sikerült létrehozni az adatbázis kapcsolatot
Ez vagy azt jelenti, hogy rossz a felhasználónév, vagy a jelszó információ a wp-config.php fájlban, vagy nem tudunk kapcsolódni az adatbázis szerverhez a megadott localhost címen. Ez jelentheti azt, hogy a blog-szolgáltató adatbázis szervere nem elérhető.
[*]Biztos, hogy helyes a felhasználónév és a jelszó?
[*]Biztos, hogy jó adatbázis szerver cím került beírásra?
[*]Biztos, hogy fut az adatbázis szerver?
[/list]
Ha nem vagyunk biztosak az előzőek bármelyikében, kapcsolatba kell lépni a szolgáltatóval. Ha további segítségre van szükség, bármikor meglátogatható a WordPress Magyarország Fórum.
Tudnál segíteni?
MEGOLDVA!!
phpmyadminban a wordpress által használt adatbázishoz külön be kellett állítani az adatbázis felhasználónevéhez a privilégiumokat!!
localhoston (virtuális szerveren) a root felhasználó mondjuk a wp1 adatbázist használja, rootnak engedélyeztem a wp1 adatbázis felett az összes privilégiumot (GRANT is)
és csodák csodája a telepítés probléma nélkül végigfutott!!