Nem működő linkek

Sziasztok!

Egy olyan problémába futottam bele, hogy az általam szerkesztett weboldalon nem működnek a linkek. De furcsa módon, csak az oldal felső részén. Pl. nézzük ezt az oldalt: Kutatásaink – MTA-SZTE Alkalmazott Ökológia Kutatócsoport

A menü működik, viszont se a közösségi média ikonokra, se a nyelvválasztó ikonokra nem lehet ráklikkelni, se a kutatási témák listában a kis nyilacskákra, amik az oldal megfelelő szakaszához irányítanának. Plusz kis se engedi a kurzorral jelölni a szöveget. Olyan, mintha valami maszk blokkolná ezt a részt (bocs, hülyén hangzik, de kb. így tudnám megfogalmazni). Onnantól viszont, hogy az “Erdős sztyepp élőhelyek helyreállítási lehetőségei” viszont már minden link működik rendesen. És minden oldalnál ugyanez a helyzet.

Ami még nagyon fura, hogy ezeket a részeket az Elementorban nem tudom is szerkeszteni, nem lehet rájuk klikkelni, olyan, mintha nem érzékelné őket a szerkesztő. Ha pl. csinálok egy új nyelvi ikon sablont, akkor az működik, egészen addig, míg fel nem húzom az oldal tetejére, onnantól már nem szerkeszthető.

Nem először fordul elő amúgy ez a jelenség, korábban mindig akkor jötte elő, amikor az OceanWP sablonnak, amit használok, egy új verziója jelent meg, viszont amikor ráfrissítettem, akkor eddig mindig meg is oldódott a dolog. Most először viszont csak úgy a “semmiből” jött elő megint a probléma, szóval lehet mégse a sablonhoz van köze…

Hogyan tudnám ezt orvosolni?

Előre is nagyon köszi, ha tudtok segíteni!

*Most néztem, hogy a közösségi média ikonok tetejénél felbukkan valami szutyok kaszinós spam oldalnak a linkje. Lehet ez blokkolja az oldal tetejét?

Fent van egy Akismet Anti-spam nevű bővítmény, azt hittem ez megfogja ezeket…

**Igen, ez okozta, a tárhely szolgáltató lefuttatott egy tisztító szkriptet, és azóta minden link működik.

Hogyan tudnám az ilyeneket megelőzni? Tudnátok valami bővítményt javasolni? Van fenn egy Akismet Anti-spam nevezetű, de ezek szerint ez nem fog meg mindent.

Az akismet spam szűrő, és nem biztonsági plugin. Az, hogy melyik megoldás lehet hatékony az függ attól, hogy milyen vírus került fel az oldalara, de alapjáraton a wordfence, vagy a wp all in one security tudnak ilyen esetben segíteni.

Köszi!