Nem lehet belépni, kérlek segítsetek !!!

Bármelyik blogba is akarok belépni, ezt írja ki:Nincs jogosultságod, hogy megtekintsd ezt a blogot. Kérlek vedd fel a kapcsolatot az oldal üzemeltetőivel.

Mi a megoldás?

Kösz!

“Force database upgrade” elsőre :frowning:

Vagyis?

Sok módja van:

http://www.google.hu/search?hl=hu&source=hp&q=wordpress+force+database+upgrade&meta=&btnG=Google+keresés

De leginkább a “hivatalos” forrásokat támogatom :):

http://codex.wordpress.org/FAQ_Installation#How_do_you_force_a_database_upgrade.3F

Bár a srác írt rá “plugin”-t is :slight_smile:

http://markjaquith.wordpress.com/2006/03/28/wordpress-error-you-do-not-have-sufficient-permissions-to-access-this-page/

Ne félj tőle, hogy régi a post, használtam mostanság és működik :slight_smile:

Kizártad magad és most akkor FTP és újratelepítés. Aszem.

És aztán figyelj a jogosultságok beállításánál meg minden beállításra figyelj.

Nem nagy büszkeség,én is jártam így;)


Quote:

Sikerült a telepítés, beléptél az új WordPress blogodba. Ahogy a főoldaladon megjelenő szöveg is mondja, kezdődhet a honlapépítés fárasztó, de szép folyamata. Igen ám, de mivel kezdjem? Annyifelé indulhatok, mi legyen az első és legfontosabb dolog, amit mindenképpen meg kell tennem?Ebben a bejegyzésben összeszedtem a szerintem legfontosabb első öt lépést. Menet közben kiderült, hogy ez igazából csak négy lépés lesz, no de sebaj… A folyamatot videón is rögzítettem, itt a lap alján nézheted meg.1. Új felhasználó létrehozása.

Minden hacker tudja, hogy a WordPress blogok adminisztrátora alapértelmezésben az admin, ezt tehát érdemes lecserélni. Hozz létre egy új felhasználót a Felhasználók -> Új hozzáadásamenüpontban. A felhasználónevet (amellyel belépsz majd) nem lehetmegváltoztatni, minden mást viszont bármikor kicserélhetsz később.Ügyelj rá, hogy az új felhasználónak (mármint magadnak ) Adminisztrátor jogosultságot adj.2. Az admin felhasználó kitörlése.

Jelentkezz ki a Vezérlőpultból, mint admin,ekkor visszakerülsz a belépési oldalra. Lépj be az új felhasználóval,amit az előbb hoztál létre, és könyörtelenül töröld ki az admin nevűt. Nagyszerű. Eggyel kevesebb támadási felületet hagytál a rosszindulatú internetezőknek.3. Az Akismet bővítmény bekapcsolása.

Az Akismet egy rendkívül hatékony spam-szűrő,nagyon jó százalékban kiszűri a spam és robot hozzászólásokat ablogodból. Ráadásul tanítható is: amire egyszer azt mondtad, hogy spam,azt többet nem engedi be az oldalra. Kapcsold be tehát a Bővítmény -> Telepítve menüpontban. A működéséhez szükséged van egy WordPress jelszóra, az API kulcsra, ilyet az Akismet weboldalán (www.akismet.com) kérhetsz, természetesen ingyenesen.4. A Beállítások menüpont alatt lévő dolgok.

A Vezérlőpult Beállításokmenüpontjában szerkeszthetsz egy sor dolgot, amit érdemes az elejénbeállítani: a blog nevét, leírását, a bejegyzés-szerkesztő méretét, azidőzónát, hogy hány bejegyzés legyen látható egyszerre a főoldalon,hogy a látogatók regisztrálhassanak-e vagy sem, hogy mikor kerüljön egyhozzászólás moderációs sorba és így tovább. Nézd meg a videót, ott végigvettem az összes menüpontot.5. A “Home” szó átírása “Főoldal”-ra.

Csúnya, ha egy magyar nyelvű blog tetején a “Főoldal” helyett “Home” áll. Be akartam mutatni, hogy milyen egyszerű ennek az átírása, de az alapsablonban nincs ilyen, úgyhogy ezzel befürödtem – no de sebaj, nemsokára felteszek egy szebb sablont a tesztblogunkra, és akkor majd ezzel kezdem.Kimásólva innen:


""


DE: EZT A LINKET NE HASZNÁLJÁTOK, MERT VIRUSOS!


Legalábbis most,h rákerestem itt szirénázik az AVAST-om.


Pedig ezt az oldalt csak tegnap találtam,könyvjelzőztem és semmi ilyen nem volt:(

[off]Debian linux, iptables beállítva, firefox és semmi gond még csak figyelmezetés sem… (pedig poénból az eset linuxos vírus"irtó"ja is fenntvolt…)[/off]

Kaspersky nem jelzett semmit a linknél.admin??? Minek törölném ki, mikor az én nickem eredendően sose volt admin a telepitésnél? A felhasználónevem, amit nem lehet módositani, az nem volt admin sose … :unsure:

Jaj,de nehéz Veletek. Má’ megint LINUX.

Hogyan mondjam el, h imádom, de nem értek hozzá, mert el vagyok butítva Winre még a DOS-tól, de pörfekte,

és minden progim itt van? Sajnálom őket és nélkülük nagyon semminek érzem magam. Csak ülök a monitor elött és bámulom a gyönyörű LINUX-omat.(UBUNTU most a másik vinyón) És nagy helyet foglal, így picit lassú is.

Én “kicsit” igénybeveszem a gépem, ami meg szinteén nem dicső téma: PII és 2x 40giga. :D(

Mégis minden van,ami kell, mint egy studió. Műhely.

Debian?

Az a fejleszthető?

Most tanuljak LINUX-ot (is)?

Jól van. Meggondolom.

Egyébként mintha inkább pont a Firefox volna a ludas. Állítólag vigyázni kell most LINUX-on is vele, mert a hackerek rájárnak. Éppen mostanában olvastam valahol ezt.

Még jó,h van pár jó böngésző még.

Debian alapú az ubuntu is. :slight_smile: Csak mondhatjuk egy másik ágnak. ubuntuba beletesznek mindent újonnan. Debian pedig inkább servereken fut főleg mivel a stabilitásáért szeretik… Ubuntu teljesen korrekt. csak ésszel kell használni. Viszont nagyon felfutott, így valószínűleg ebből adódóan -mint a wp is- gyorsan gyarapodik majd a fertőzések/támadások száma…

Félreértitek.Ez egy WPMU. Az adminba be tudok lépni, de mint user, nem.

ohh elnézést, valóban félreértettelek…

A téma zárható, a probléma megoldva.A megoldás: Rossz volt a .htaccess fájl.