Sziasztok!
Az enne a problémám, hogy van egy kb. egy éve futó és aránylag látogatott WorldPress oldalam, aminek eddig az E-Mail rendszerével különösebb hiba nem volt, viszont most talán egy napja nem hajlandó egyáltalán leveleket küldeni sem a ContactForm, sem a WooCommerce.
Ebben szeretném segítségeteket kérni, mi okozhat ilyesmit? Nem frissítettem közvetlenül elte egy bítményt sem, és nem is adtam hozzá, szinte semmi sem módosítottam a hiba elti olyan 1 hétben.
Segítségeteket ele is köszönöm!
Smtp-vel vagy php mail-el küldöd az email-eket?
99%-ot adok, hogy ez a szerver gondja. Kérdezd a szolgáltatót.
Sziasztok
Ezt az üzenetet kaptam a szolgáltatómtól. Valaki leírná hogy lehet ezt beálitni a gmailomhoz?
[font=arial, sans-serif;font-size:13px]Értesítem, hogy a php mail funkció deaktiválásra került egy spam vírus miatt amit az egyik ügyfelünknél lépett fel. Kérem használják az SMTP szervert levél kiküldésére.[/font]
Na várjál. Egyik ügyfél szétspammelte a net-et a szerverről (amit mellesleg be lehetne állítani, ha körültekintő-hozzáértő lenne a szolgáltató…), ami eredményeként az ip spamlistára került (feltehetőleg) és erre nem új ip-t vesz a szolgáltató, csak közli, hogy mostantól alig lesz levél ami célba ér?
Csak szerintem WTF?! :huh:
Sziasztok nem sikerült beálitanom sajnos.
Valaki nem tudná leírni lépésről lépésre.
Köszönöm előre is.
Szolgáltatóddal beszélj, hogy kapcsolja vissza a php mail-t.
Nem fogják visszakapcsolni, mert a mail() -en keresztül nem lehet tudni ki az aki levelezik, SMTP-vel pedig azonosítható.
épp ma foglalkoztam ezzel egy test szerveremen, a lépések (Ubuntu):
(Ctrl+Alt+T = terminál)
<br />
sudo apt-get install php-pear<br />
<br />
sudo pear install mail<br />
sudo pear install Net_SMTP<br />
sudo pear install Auth_SASL<br />
sudo pear install mail_mime<br />
sudo apt-get install postfix<br />
```<br />
<div>ha végeztél ezekkel:</div><br />
<div><a href="https://wordpress.org/plugins/wp-mail-smtp/">https://wordpress.org/plugins/wp-mail-smtp/</a></div>